Magyarok világvárosa
Kész csoda, hogy az ellenzék nem támadja azzal is a kormányt és Tarlós István főpolgármestert, hogy kvázi lenyúlták tőle a főváros fejlesztési terveit, a Világvárost építünk hangzatos nevű egykori projektet.
2018. november 20. 01:33

Emlékezhetünk ugyanis, hogy ezzel a szlogennel házalt Demszky Gábor főpolgármester húsz évvel ezelőtt, aztán a bombasztikus jelszavak kipukkantak, és mindig csak újabb és újabb korrupciós ügyekre tellett, a főváros pedig egyre inkább a riasztó gazdátlanság és elhanyagoltság képét mutatta.

A jelenlegi kabinet, a főpolgármester és a konzervatív közgyűlési többség viszont nem ígérget mindenféle szivárványos ködöket, hanem egyfajta „Ne szövegelj, helyette dolgozz!” jelige jegyében felépíti azt a bizonyos világvárost, amire várhatott volna a végtelenségig az ország lakossága, ha nem unja meg 2010-ben az MSZP–SZDSZ garázdálkodását, s nem küldi el a csak korrupciós mutatókban élen járó álbaloldali ország- és fővárosvezetést.

Tarlós Istvánék felismerték, hogy Budapest nem lesz világváros, hanem eredetileg, történetileg is az, csak ki kellett menteni a méltatlan Hamupipőke-létből, amire a csökönyösen fejlesztésüldöző látványliberális hatalom kárhoztatta. Azóta a baloldal által tévesen örök időkre vörösnek, hazai pályának elkönyvelt fővárosi lakosság mintegy rácsodálkozott arra, milyen sok minden felépülhet, megújulhat, ha a politizálás nem merül ki az önreklámozásban, hanem tettekre, elkészült beruházásokra váltják.

Ennek a fejlődési pályának újabb, igen jelentős állomása volt az a megállapodás, amit Orbán Viktor miniszterelnök és Tarlós István írt alá a hét végén, s amely a főpolgármester szavai szerint mintegy ezermil­liárd forintot jelent Budapestnek.

Az egyre karikatúraszerűbbé váló ellenzék a szokott módon rögtön elkezdett acsarogni. A DK azon jajveszékelt, hogy Budapest elveszíti függetlenségét a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának létrehozásával, így Orbán Viktor irányítja majd a fővárost. Az MSZP pedig azt a sületlenséget tálalta föl, hogy az egyezmény Budapest kifosztásáról szól. Figyelemre méltó módon egyvalamit nem tudnak még a kipukkant luftballonfrázisok szintjén sem elővezetni: hogy Tarlós István ne lenne kiváló, elismert szakember.

Úgy tűnik, ezért törik bele a bicskájuk a hiteltelenítési akcióikba, hiába kísérlik meg általános sárdobálással pótolni a tárgyszerűséget. Feltűnő, hogy egy incifinci konkrét korrupciós ügyet sem képesek előkaparni, bármennyire is nagy lenne rá az igény a korruptságát botrányos ügyek tömegével bizonyító liberálbalos bozótosban. A lakosság szemében visszatetsző, üres vagdalkozás közepette azzal sem tudnak mit kezdeni, hogy az általuk démonizált tanácsba egy sikeres baloldali kerületi polgármester is bekerült. Holott saját jól felfogott érdekükben jobban tennék, ha végre benőne a fejük lágya, és konstruktívan állnának hozzá Budapest nagy ívű innovációjához.

A felmérések szerint ugyanis a fővárosiak látják a fejlődést, és ez a jövőben még hatványozottabban igaz lehet. Mi több, a külföld is érzékeli a pozitív változásokat: a magyar főváros a világ egyik legkeresettebb turisztikai központja lett, és a legbiztonságosabb helyek között tartják számon. A kizárólag a bukófélben lévő nyugati vadbaloldal kegyeit kereső hazai posztkommunistákkal szemben a magyar emberek túlnyomó többsége részt akar venni ebben az építkezésben, nem pedig gáncsolni próbálja azt.

Orbán Viktor az aláírást követő beszédében utalt rá: Budapestre az egész magyarság fővárosaként tekint, hisz minden magyaré, bárhol is éljen. A régi fényét visszanyerni akaró fővárosnak pedig szüksége van egész Magyarország erejére és támogatására.

Megyeri Dávid

magyaridok.hu
 • A szélsőbaloldal új fasizmusa
  József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
 • Kártérítést a hungarocídiumért
  Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
 • Az apokalipszis négy lovasa
  A nyílt társadalom ideológiái: a kommunizmus, a liberalizmus, a globalizmus és a rasszizmus.
 • Itthon 36-an fertőződtek meg egy családi rendezvényen
  Harminchatan fertőződtek meg koronavírussal egy Győr-Moson-Sopron megyei családi rendezvényen - közölte az M1 Híradója. Az esettel összefüggésben több mint 120-an kerültek hatósági házi karanténba.
 • Utcai zavargásokat hozhat az ősz Magyarországon
  A koronavírus-járvány alapjaiban írta át a politikai közbeszédet, így a pandémiát megelőző időszakhoz képest jelentősen háttérbe szorult az ellenzéki pártok között végbemenő dominanciaharc, sőt sokáig a pártok belső konfliktusairól sem lehetett hallani – fejtette ki Deák Dániel a Magyar Nemzetnek készített elemzésében.
MTI Hírfelhasználó