Magyarok világvárosa
Kész csoda, hogy az ellenzék nem támadja azzal is a kormányt és Tarlós István főpolgármestert, hogy kvázi lenyúlták tőle a főváros fejlesztési terveit, a Világvárost építünk hangzatos nevű egykori projektet.
2018. november 20. 01:33

Emlékezhetünk ugyanis, hogy ezzel a szlogennel házalt Demszky Gábor főpolgármester húsz évvel ezelőtt, aztán a bombasztikus jelszavak kipukkantak, és mindig csak újabb és újabb korrupciós ügyekre tellett, a főváros pedig egyre inkább a riasztó gazdátlanság és elhanyagoltság képét mutatta.

A jelenlegi kabinet, a főpolgármester és a konzervatív közgyűlési többség viszont nem ígérget mindenféle szivárványos ködöket, hanem egyfajta „Ne szövegelj, helyette dolgozz!” jelige jegyében felépíti azt a bizonyos világvárost, amire várhatott volna a végtelenségig az ország lakossága, ha nem unja meg 2010-ben az MSZP–SZDSZ garázdálkodását, s nem küldi el a csak korrupciós mutatókban élen járó álbaloldali ország- és fővárosvezetést.

Tarlós Istvánék felismerték, hogy Budapest nem lesz világváros, hanem eredetileg, történetileg is az, csak ki kellett menteni a méltatlan Hamupipőke-létből, amire a csökönyösen fejlesztésüldöző látványliberális hatalom kárhoztatta. Azóta a baloldal által tévesen örök időkre vörösnek, hazai pályának elkönyvelt fővárosi lakosság mintegy rácsodálkozott arra, milyen sok minden felépülhet, megújulhat, ha a politizálás nem merül ki az önreklámozásban, hanem tettekre, elkészült beruházásokra váltják.

Ennek a fejlődési pályának újabb, igen jelentős állomása volt az a megállapodás, amit Orbán Viktor miniszterelnök és Tarlós István írt alá a hét végén, s amely a főpolgármester szavai szerint mintegy ezermil­liárd forintot jelent Budapestnek.

Az egyre karikatúraszerűbbé váló ellenzék a szokott módon rögtön elkezdett acsarogni. A DK azon jajveszékelt, hogy Budapest elveszíti függetlenségét a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának létrehozásával, így Orbán Viktor irányítja majd a fővárost. Az MSZP pedig azt a sületlenséget tálalta föl, hogy az egyezmény Budapest kifosztásáról szól. Figyelemre méltó módon egyvalamit nem tudnak még a kipukkant luftballonfrázisok szintjén sem elővezetni: hogy Tarlós István ne lenne kiváló, elismert szakember.

Úgy tűnik, ezért törik bele a bicskájuk a hiteltelenítési akcióikba, hiába kísérlik meg általános sárdobálással pótolni a tárgyszerűséget. Feltűnő, hogy egy incifinci konkrét korrupciós ügyet sem képesek előkaparni, bármennyire is nagy lenne rá az igény a korruptságát botrányos ügyek tömegével bizonyító liberálbalos bozótosban. A lakosság szemében visszatetsző, üres vagdalkozás közepette azzal sem tudnak mit kezdeni, hogy az általuk démonizált tanácsba egy sikeres baloldali kerületi polgármester is bekerült. Holott saját jól felfogott érdekükben jobban tennék, ha végre benőne a fejük lágya, és konstruktívan állnának hozzá Budapest nagy ívű innovációjához.

A felmérések szerint ugyanis a fővárosiak látják a fejlődést, és ez a jövőben még hatványozottabban igaz lehet. Mi több, a külföld is érzékeli a pozitív változásokat: a magyar főváros a világ egyik legkeresettebb turisztikai központja lett, és a legbiztonságosabb helyek között tartják számon. A kizárólag a bukófélben lévő nyugati vadbaloldal kegyeit kereső hazai posztkommunistákkal szemben a magyar emberek túlnyomó többsége részt akar venni ebben az építkezésben, nem pedig gáncsolni próbálja azt.

Orbán Viktor az aláírást követő beszédében utalt rá: Budapestre az egész magyarság fővárosaként tekint, hisz minden magyaré, bárhol is éljen. A régi fényét visszanyerni akaró fővárosnak pedig szüksége van egész Magyarország erejére és támogatására.

Megyeri Dávid

magyaridok.hu
  • Az EU-ban egy szűk kör kezében van a valódi hatalom
    „Az európai intézmények működése a gyakorlatban meglehetősen különbözik attól, amit a szerződésekben vagy a könyvekben olvashatunk" - jelentette ki Trócsányi László. Rámutatott, hogy az Európa Parlamentben elvileg ugyan minden tagállam egyenlő, de . "a valódi hatalom egy szűk kör kezében van", s a döntések meghozatala "zárt ajtók mögött történik".
  • Meghosszabbítja a kormány az oltási akcióhetet
    Egy héttel meghosszabbítja a kormány a hétfőn indult oltási akcióhetet - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken reggel.
  • Brutális erejű választási beavatkozásra készülhetünk
    Horváth József: Közép-Európán söpört végig egy furcsa, kormányokat és politikusokat buktató hullám. Ausztria, Csehország, Szlovákia, Románia és legutóbb Bulgária. Ami közös bennük, hogy az európai balliberális fősodorral szemben álló politikusokat, pártokat járattak le és szorítottak ki kormányzati pozícióból.
MTI Hírfelhasználó