Politikai hulladéklerakó
Újabb játékos jelent meg az ellenzéki térfélen, a Márki-Zay Péter-féle Mindenki Magyarországa Mozgalom. Összeadva az alapítók által megjárt és/vagy fölrobbantott pártok számát, olyan magas értéket kapunk, amivel kiérdemlik a pártszédelgő elnevezést.
2018. november 20. 23:42

Annak az esélye, hogy ebből a sok elhasznált politikusból egy sikeres politikai mozgalom lesz, körülbelül annyi, mint hogy az iskolai menzán összeöntött maradékokból Michelin-csillagos vacsora jön ki.

De lássuk a teljes névsort!

Ábrahám Júlia, akinek az eddigi politikai teljesítménye kimerül abban, hogy a tavaszi országgyűlési választáson visszalépett a szocialista képviselőjelölt javára Óbudán.

Bod Péter Ákos, volt MDF-es politikus, egykori fideszes miniszterelnök-jelölt, volt MNB-elnök. Fontos róla tudni, hogy amikor MNB elnök volt, akkor a forint dőlt be, amikor ipari miniszter, akkor pedig a magyar ipar omlott össze. Jelenleg a Soros-által finanszírozott Transparency International Magyarország felügyelőbizottsági elnöke.

Elek István, ex-MDF-s, ex-fideszes, ex-LMP-s kecsketenyésztő.

Kaltenbach Jenő, MSZP-közeli ex-ombudsman, aki 2010-től a Fővárosi Közgyűlés LMP-, majd Párbeszéd Magyarországért frakciójának volt a vezetője.

Kész Zoltán, volt fideszes, ex-független megélhetési politikus.

Lengyel Róbert ex-jobbikos, ex-rendőr siófoki polgármester.

Lukácsi Katalin, volt KDNP-s politikus, aki a neofiták buzgalmával szidja egykori jobboldali pártcsaládját.

Magyar György, aki 2012-ben egy ATV-s műsorban be akarta tiltatni a Jobbikot, most tavasszal pedig már együttműködött volna velük. Mindig ott tűnik fel, ahol hasznot remél, korábban például a vörösiszap-katasztrófa károsultjainak környékén.

A magát függetlennek mondó Mellár Tamás, aki jelenleg a Párbeszéd frakciójában ül.

Üveges Gábor, aki 2016-ban még az Új Kezdet választmányi elnöke volt, és most főnixmadárként ebben a mozgalomban születik újjá.

Márki-Zay Péter, aki a Jobbikkal szorosan együttműködve lett független polgármester. A hódmezővásárhelyi kórházat úgy rágalmazta, hogy közben a lánya ott végzett gyakorlatot.

Hadházy Ákos volt fideszes, volt LMP-s, jelenleg független politikus, aki mindkét pártból botrányos körülmények között távozott. Zakózsebében diktafonnal jár-kel.

Igazából már csak egy fontos kérdés maradt. Amikor Márki-Zay Péter és Hadházy Ákos leülnek tárgyalni, akkor előre eldöntik majd, hogy ki fogja a zsebébe rejtett diktafonnal felvenni a tárgyalást? Vagy esetleg kiteszik az asztalra mindketten a hangrögzítőt?

Lánczi Tamás

politikai tanácsadó

mozgasterblog.hu
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • A kormány a helyén van
  Vannak mondatok a történelemben, amelyek az időből kiszakadva és felemelkedve örök életet élnek. Az ókori Rómától az angol és a francia történelmen át egészen a mai históriáig tudunk ezekről. Nekünk is van ilyen.
 • A háborús inflációnak csak a békével lehet véget vetni
  Magyarországnak a béke oldalán kell lennie, a háborús inflációt nem lehet másképpen megakadályozni, csak ha a háborúnak vetünk véget - mondta a miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
 • Itt vannak az új magyar rendszámok
  Nem kell lecserélni a régit. Az új rendszámtáblákat július elsejétől alapvetően a Magyarországon újonnan forgalomba helyezett (új, illetve külföldről használtan behozott) járművek kapják meg. A meglévő régi rendszámtáblákat nem kell újakra cserélni, azokat gond nélkül tovább lehet használni.
 • Intézményes bővülés a katolikus egyházban
  A napokban a hetvenedik születésnapját ünneplő Esztergom–budapesti érsek, Erdő Péter beszélt a magyar és a világegyház eltérő helyzetéről és arról is, hogy a magyar püspökök jövő tavaszra újra Magyarországra hívták a szentatyát.
MTI Hírfelhasználó