Szabadegyetem a szabadban
Itt egy régi álmom valósulhat meg, egyenlőtlenebb lehetek az egyenlőtlennél. Speciális mesterkurzusban is részesülhetek.
2018. december 3. 02:20

Azt írja az újság, hogy már megvan a kampusz is Amerikában! Láttam a képen; fenséges egyetemi központ az erdei tisztáson, valóságos építészeti remekmű valódi deszkából, hamisítatlan fehér mészfestékkel mázolva. Mint Piroska nagymamájának kunyhója, vagy mint Grimm meséiben a vasorrú kampusza. Mézeskalácsból készült katedrával, csokiöntetes leckekönyvvel.

Enyedi rektor-helyettes úr hozzáállása is tetszik. Szerinte nem fontos, hogy valós legyen a cím. Neki nem problémás az egyetem fiktív székhelye. Vagyis, hogy kitalált, képzelt helyen tanulhat a magashomlokú ifjúság. Nem számít, hogy az egyetem fura ura maga is furcsállta, hogy mennyire hamar elvégezhető a képzésük.

Ez kell nekem; fiktív vizsgák, de valódi diploma! Bevallom, soha nem szerettem tanulni, de most megkívántam; én egyetemre vágyom! CEU diák akarok lenni Amerikában! Student a rengetegben. A MEK (Mihamarabb Elvégezhető Kar) tárt karokkal vár.

Már kinéztem magamnak a szakot, amely a nevében is sokatmondó: „Az egyenlőtlenségkutatás minor szaka”! Minoritásból abszolválok, másságiként protestálok. Itt egy régi álmom valósulhat meg, egyenlőtlenebb lehetek az egyenlőtlennél. Speciális mesterkurzusban is részesülhetek. Válogathatok a bal-soros szakmák közül. Lehetnék a Minorok Apró Törpéje, a Politikai Kavarások Prímája, a Pénzeltüntetés Ifjú Mestere, a Spekuláció Megbecsült Művelője, a Nemzetköziség Globális Felmelegítője.

Egy a gond: Mi lesz, ha véletlenül elfog a tanulási hév, felelőtlenül túlképezem magam és ezért megbukom a vizsgán? Tönkre megy ez az ország fiktív zsenik nélkül.

GON-DOL

gondola
Címkék:
 • Videó mint politikai csapásmérés
  Megvan tehát a magyarázat arra: miért viselkednek egyes politikusok – köztük egészen magas pozícióban lévők is – elmebeteg módjára. Miért zúdítják rá a kontinensre a migránsáradatot, a terrorista bandákat. Miért öletik meg társadalmuk tagjait. Zsarolva vannak.
 • Elszállt egy hajó a szélben
  Nehéz megindulás, mit megindulás, megrendülés nélkül beszélni erről a patináns lapról, a baloldali véleményformálók zászlóshajójáról, erről az izé 168 óráról. Nehéz, de mégis meg kell tenni.
 • Orbán Viktor: Mutassuk meg Brüsszelnek, hogy milyen sokan vagyunk!
  Közvélemény-kutatók szerint várhatóan négy-hat magyarországi párt, illetve pártszövetség jut be az Európai Parlamentbe (EP) a mostani választáson a 9 induló lista közül. A legfrissebb támogatottsági adatok alapján mandátumot szerez majd a Fidesz-KDNP, a Jobbik, az MSZP-Párbeszéd, a DK, továbbá esélyes lehet még az LMP és a Momentum is.
 • A nemzeti érdekre fókuszáló politika gazdasági sikereket is hoz
  Magyarország gazdasága az első negyedévben 5,2 százalékkal bővült, ez az Európa-bajnok növekedés azt igazolja, hogy a nemzeti érdekre fókuszáló politika gazdasági sikereket is hoz – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter az elsősorban automatizált logisztikai polcrakodó gépeket (RBG) gyártó MIAS Hungary Kft. kapacitásbővítő beruházásának alapkőletételi ünnepségén szerdán Gyöngyösön.
 • Kvíz
  Vajon az alább idézett beszédet ki mondta el? Vilmos német császár 1916-ban, Joseph Goebbels náci propaganda-miniszter 1940-ben, Gerhard Schröder volt német kancellár az Unió keleti bővítésekor vagy Manfred Weber EU főbiztos-jelölt a mostani kampányban?
MTI Hírfelhasználó