Betrappol oda valami cuccal
2018. december 4. 00:40

„Remélem végre leszámolunk az illúzióinkkal. Két történés rázza meg most Magyarországot, az egyikben a német állammal, a német felső vezetéssel összefonódó multik a kormány támogatásáért cserébe szipolyozzák ki a magyar munkavállalókat, a másikban pedig az amerikai külpolitika lényegében hagyta azt, hogy a CEU-t kibasszák Magyarországról.

Egyrészt nem gondolom, hogy Magyarország olyan nagyon fontos lenne, nyilván minkét esetben a politikai vagy a pénzügyi haszon nyert. Ez az élet rendje. Csak lássuk be, hogy ez az élet rendje és nem a szuezi válság miatt raknak minket a futottak még kalapba, hanem egyszerűen ott vagyunk.

Másrészt érdemes látni azt is, hogy Orbán jól számol azzal, hogy hát nem létezünk a politikai színpadon, tényleg csak akkor, amikor ő betrappol oda valami cuccal, így nem is nagyon kell a retorzióktól tartania.

Tehát lássuk be az az EURÓPA, NYUGAT, MODERNITÁS amelyet annyira áhítanak egyesek nem létezik.

Ettől még mindig a nyugati típusú demokrácia a legjobb rendszer amit ismerünk, és erre is kell törekednünk, hogy ez visszatérjen Magyarországra, méghozzá sokkal jobb minőségben, mint 2010 előtt, esetleg pár nyugaton is ismeretlen full extrával (részvételi aktorok, erősebb állami szabályozás, etc).

Minden generációnak van pillanata, amikor leszámol az illúzióival. Azt hiszem a mai napon több magyar generáció is leszámolhat több illúziójával is.”

Jámbor András: Leszámolunk az illúzióinkkal

mandiner.hu
Címkék:
 • Két majom
  Az érdekes, hogy mindketten beleszóltak, mit beleszóltak, próbáltak beleavatkozni a magyar belpolitikába.
 • Hollywoodi csőcselék a demokrácia ellen
  Jót derülhetnénk rajta, de az emberiségellenes akcióban óriási a kockázat. Megszűnhet a demokrácia mint az egyik már-már utolsó rendező elv. Egy antihumánus propagandaközpont fölbérelte az agyonfizetett söpredéket, hogy hisztériázzanak a demokrácia ellen.
 • Gyurcsány Ferenc markában a szocialista szavazók
  Az európai parlamenti választásokon elért eredményének köszönhetően a Demokratikus Koalíció és Gyurcsány Ferenc minden korábbinál közelebb került ahhoz, hogy stabilan a baloldal vezető, sőt idővel kizárólagos erejévé váljon. A jelenség részben a politikai környezet számukra kedvező alakulásával, részben pedig tudatos taktikai döntések sorával magyarázható – írja legfrissebb közleményében a Századvég.
 • Milyen tényezők befolyásolják a magyar gazdaság növekedését?
  A várakozásokat meghaladó mértékben, 5,3 százalékkal bővült a magyar gazdaság az első negyedévben. A Századvég Gazdaságkutató Zrt. legfrissebb előrejelzésében ismét felfelé módosította várakozásait, így idén 4,3, jövőre pedig 3,7 százalékos gazdasági bővülésre számít.
 • Egymásnak esett a finisben a DK és a szocialista párt
  A DK elnökének korábbi, Karácsony Gergelyt támogató nyilatkozatait ollózták össze vélhetően a zuglói polgármester kampánystábjának tagjai úgy, mintha Gyurcsány Ferenc jelenleg is mellette állna az ellenzéki főpolgármester-jelölti küzdelemben. Ezeket a nyilatkozatokat automatikus telefonhívásokkal juttatták el a választókhoz.
MTI Hírfelhasználó