Betrappol oda valami cuccal
2018. december 4. 00:40

„Remélem végre leszámolunk az illúzióinkkal. Két történés rázza meg most Magyarországot, az egyikben a német állammal, a német felső vezetéssel összefonódó multik a kormány támogatásáért cserébe szipolyozzák ki a magyar munkavállalókat, a másikban pedig az amerikai külpolitika lényegében hagyta azt, hogy a CEU-t kibasszák Magyarországról.

Egyrészt nem gondolom, hogy Magyarország olyan nagyon fontos lenne, nyilván minkét esetben a politikai vagy a pénzügyi haszon nyert. Ez az élet rendje. Csak lássuk be, hogy ez az élet rendje és nem a szuezi válság miatt raknak minket a futottak még kalapba, hanem egyszerűen ott vagyunk.

Másrészt érdemes látni azt is, hogy Orbán jól számol azzal, hogy hát nem létezünk a politikai színpadon, tényleg csak akkor, amikor ő betrappol oda valami cuccal, így nem is nagyon kell a retorzióktól tartania.

Tehát lássuk be az az EURÓPA, NYUGAT, MODERNITÁS amelyet annyira áhítanak egyesek nem létezik.

Ettől még mindig a nyugati típusú demokrácia a legjobb rendszer amit ismerünk, és erre is kell törekednünk, hogy ez visszatérjen Magyarországra, méghozzá sokkal jobb minőségben, mint 2010 előtt, esetleg pár nyugaton is ismeretlen full extrával (részvételi aktorok, erősebb állami szabályozás, etc).

Minden generációnak van pillanata, amikor leszámol az illúzióival. Azt hiszem a mai napon több magyar generáció is leszámolhat több illúziójával is.”

Jámbor András: Leszámolunk az illúzióinkkal

mandiner.hu
Címkék:
 • Séta egy holland zöldinnel
  Írni, véleményt mondani, okoskodni nem olyan nehéz, de ha itt vagyok kettesben valakivel, akiről és akinek beszélni kellene, óvatosabb az ember.
 • Stratégiai rasszizmus
  Ismét kiderült, hogy a spekulánsi szervezetek számára a terrormigránsok fontosabbak, mint az európai gyermekek.
 • Orbán: Antall József nem adta fel sosem a célját
  Antall József öröksége, hogy a kedvezőtlen erőviszonyok ellenére sem adta fel sosem a célját, hogy visszavezesse Magyarországot a kommunizmus előtti önmagához - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök kedden az Országházban.
 • Szirt a habok közt
  Surján László, a Kereszténydemokrata Néppárt volt országgyűlési képviselője, a KDNP tiszteletbeli elnöke Antall József kormányában népjóléti miniszterként szolgált. Személyes visszaemlékezésével tisztelgünk a szocialista diktatúra időszaka utáni első szabadon választott kormány 25 éve elhunyt miniszterelnöke előtt.
 • Megszavazták a humanitárius vízum bevezetését
  Az Európai Parlament (EP) kedden, strasbourgi plenáris ülésén megszavazta a migránsok legális uniós beutazási kereteit rögzítő, humanitárius vízum bevezetését kezdeményező jelentést.
MTI Hírfelhasználó