CEU-n végzett genderhívő az előállított külföldi
A rendőrség visszautasítja a jogvédők alaptalan vádjait, mert arányosan és törvényesen jártak el.
2018. december 15. 10:35

A katari székhelyű al-Dzsazíra pánarab hírtelevízió élénk érdeklődést tanúsított pénteken a belga–kanadai Adrien Beauduin iránt, egy sor magyar hatóságot, közte az ügyében büntetőeljárást folytató Központi Nyomozó Főügyészséget (KNYF) megkeresve. Lapunk úgy tudja, hogy az arab tévéseket nagyon érdekelte a szerdán éjszaka a magyar rendőrök elleni fizikai támadás alapos gyanújával Budapesten őrizetbe vett 32 éves férfi sorsa.

Pénteken az újabb Kossuth téri demonstráción tudósítónk füle hallatára a CEU melletti szolidaritást jelző, kék kitűzőt viselő fiatalok arról beszélgettek, hogy a CEU genderszakán doktori tanulmányokat folytató Adrien Beauduin az egyik vezetője a tüntetéseket szervező Szabad Egyetem nevű Facebook-csoportnak. A mozgalom szervezőinek egyértelmű célja, hogy a Kossuth téren egyesítse a munka törvénykönyvének módosítása miatt utcára vonult embereket a Soros-egyetem miatt odakint sátorozó fiatalokkal, akik egyébként január 1-ig jelentették be a demonstrációjukat.

Ennek a demonstrációnak a szervezője naponta egyeztet a rendőrséggel, ám sem szerdán, sem csütörtökön nem jelezte a hatóságnak, hogy bővülne a demonstrálók köre. Ismert, mind a szerdai, mind a csütörtöki, a rendőrök elleni támadásokba torkoló demonstráció résztvevői megszegték a gyülekezési törvényt, mivel nem jelentették be az eseményt.

A Soros-egyetem egyik volt diákja (jobbra) az egyik hangadó Fotó: Facebook

Az újságíróként is dolgozó, politikai szerepet vállaló, így közszereplő belga–kanadai férfi egyébként az egyike annak a két külföldinek, akiket a rendőrök elleni erőszak alapos gyanújával vettek őrizetbe. Ügyvédje szerint Beauduin tagadja, hogy megütötte vagy bottal támadt volna rendőrökre. A KNYF hivatalos személy elleni erőszakkal gyanúsítja, amiért bizonyítottság esetén 2–8 év szabadságvesztés kiszabását rendeli a törvény. A másik külföldi egy 19 éves német lány, akit szintén hivatalos személy elleni erőszakkal gyanúsítanak a KNYF-en. Ő is a rendőrökre támadt a gyanúsítás szerint.

Rajtuk kívül még 33 főt állítottak elő szerdán. Az őrizetbe vettek közül 10 fő büntetett előéletű: lopás, jármű önkényes elvétele, csoportos garázdaság, garázdaság, rongálás, ittas járművezetés és kábítószer-birtoklás miatt korábban elítélték őket.

A csütörtöki zavargás következtében újabb 4 főt fogtak el hivatalos személy elleni erőszak miatt. Emellett 13 főt előállítottak igazolás megtagadása, szabálysértés továbbfolytatása, intézetből szökés miatt, illetve 10 főt bűncselekmény gyanúja miatt állítottak elő garázdaság, rendőrautó-rongálás, szánkólopás miatt.

A nemzet karácsonyfáját övező, jótékony célra, szegény sorsú gyerekeknek szánt szánkók közül eddig húszat loptak el, egyet pedig felgyújtottak. A lopással gyanúsítottak szerint jó öletnek látszott, hogy ajándéknak elvigyék a szánkókat. A rendőrség a csütörtöki események kapcsán 201 főt közlekedési szabálysértésért, 1 főt pirotechnikai eszközzel kapcsolatos szabálysértés miatt jelentett fel, 284 főt pedig igazoltattak.

Csütörtökön a Készenléti Rendőrség (KR) 5 rendőre könnyű sérülést szenvedett (szerdán 9-en sérültek meg), a BRFK 5, a TEK és a KR 1-1 járműjét megrongálták. A belügyi vezetés megállapította: a rendőrség mindkét napon a fokozatosság, a szükségszerűség és az arányosság elvét betartva biztosította a be nem jelentett rendezvényeket. Ugyanakkor visszautasítják a jogvédők által hangoztatott törvénytelen rendőri fellépés vádját.

magyaridok.hu
  • Az EU-hadsereg ötlete visszafelé sülhet el
    Aligha véletlen, hogy minden Európa Birodalom létrehozására irányuló kísérlet kudarcba fulladt, és ennek alapvető oka az, hogy nincs közös európai identitás. Elvileg létezhetne ilyen, pontosabban létre lehetne hozni ilyen önazonosságot, de ahhoz előbb meg kellene nyílni annak a beszédtérnek, amely egységes narratívára építve elbeszélhetővé és megbeszélhetővé tenné mindezt.
  • Magyar templomfelújítás a Felvidéken
    A hit erősítése a magyarság megőrzését is szolgálja, mert ahol a hit megmarad, ott a közösség is megmarad - jelentette ki Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a felvidéki Révkomáromban kedden.
  • Nagy eredmény a védettségi igazolvány kölcsönös elismerése
    Orbán Viktor miniszterelnök kedden a Karmelita kolostorban fogadta Milo Dukanovic montenegrói államfőt. A megbeszélés fő témái közül kiemelt a vakcinaigazolványok kölcsönös elismerése, amely nagyban hozzájárul majd a mindkét ország számára kulcsfontosságú turizmus ismételt fellendüléséhez.
MTI Hírfelhasználó