Karácsony lapos hassal – 3 tuti fűszer puffadás ellen
Kerüld el a karácsonyi lufi hasat, és élvezd az ízkavalkádot puffadás és feszengés nélkül! Mutatunk 3 egyszerű tippet puffadás ellen!
2018. december 25. 22:21

Karácsonykor a sokféle étel, a gazdagon terített asztal könnyen mértéktelen lakmározásokra ösztökélhet. Ha az étkezések után felpuffadtál, nemcsak a nadrág szorít, de a közérzeted sem a legjobb. Pedig elegendő néhány fűszert ismerned és használnod a főzés során, hogy elkerüld a feszítő érzést!

Bazsalikom

A bazsalikom (címképünkön) jellegzetes íze nemcsak finom ízt ad a húsoknak, tésztáknak és salátáknak, hanem a puffadás egyik leghatékonyabb természetes ellenszere is egyben. Ha már utolért a kínosan feszítő érzés, és nincs több nadrággomb, amit ki tudsz gombolni, főzz egy csésze bazsalikom teát! Görcsoldó hatásának köszönhetően a bazsalikom remek megoldás puffadás ellen, de görcsös fejfájás esetén is a segítségedre lehet! Tegyél egy csésze forró vízbe 2-3 levél bazsalikomot, lefedve hagyd állni 10 percet, és lassan kortyolgasd el!

Kömény

Ha a karácsonyi káposztás ételekbe teszel egy kis köményt, a puffadás nagyobb eséllyel, és nagyobb ívben kerül el!  Mivel a káposzta az arra érzékenyeknél feszítő  érzést okozhat a hasban, így jobb, ha megelőzöd a kellemetlen panaszokat, és barátságot kötsz a köménnyel! Ez a fűszer nemcsak puffadásra jó, hanem hatékonyan erősíti a gyomrodat, és a gyomorfájdalmakat is segíthet enyhíteni.

Fahéj

A fahéj jellegzetes karácsonyi fűszer, illata és aromás íze az ünnepi hangulat nélkülözhetetlen kelléke. Ha túletted magad, megterhelted a gyomrodat, és feszítő érzés kínoz, hívd segítségül a fahéjat! Mivel a fahéj serkenti a gyomornedvek termelődését, jó hatással van az emésztésre: desszertnek válassz gyümölcssalátát, hintsd meg néhány csipet fahéjjal és a puffadás hamarosan a múlté! De azt sem árt tudnod, hogy ha betegség után vagy, és az étvágyad még nem tért vissza, akkor is jó szolgálatot tehet a fahéj, ugyanis remek étvágyjavító.

wellnesscafe.hu
 • Az állam a legrosszabb tulajdonos...
  „Az állam a legrosszabb tulajdonos” – ismételgette mantraként számos külföldről megfizetett – fölbérelt – politikus a kilencvenes években. Sokan bedőltek nekik, mert ez a külföldi propagandaközpontban megfogalmazott mondat nagyon hatásos volt. Négy évtizednyi kommunista uralom után jól hangzott.
 • Két majom
  Az érdekes, hogy mindketten beleszóltak, mit beleszóltak, próbáltak beleavatkozni a magyar belpolitikába.
 • Von der Leyent megválasztották a Bizottság elnökének
  Megválasztották Ursula von der Leyen német kereszténydemokrata politikust az Európai Bizottság következő elnökének az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén kedden.
 • Bogár László: A dollár agóniája
  A hatvanas évek végére kiderült, hogy a korlátlanul a világra ömlesztett globális hatalompénz is elinflálódik. Így az európai ipari hatalmak egyre idegesebben fészkelődtek, hogy dollártömegeiket aranyra válthassák.
 • A Hunyadiak emlékezete Szegeden
  Szeged is, miként az ország egésze, ezer szállal kötődik a Hunyadiakhoz. Szeged-Alsóvároson házuk volt, számos diplomáciai, közéleti esemény kapcsán is számos alkalommal megfordult városunkban János és fia Mátyás király is.
MTI Hírfelhasználó