Karácsony lapos hassal – 3 tuti fűszer puffadás ellen
Kerüld el a karácsonyi lufi hasat, és élvezd az ízkavalkádot puffadás és feszengés nélkül! Mutatunk 3 egyszerű tippet puffadás ellen!
2018. december 25. 22:21

Karácsonykor a sokféle étel, a gazdagon terített asztal könnyen mértéktelen lakmározásokra ösztökélhet. Ha az étkezések után felpuffadtál, nemcsak a nadrág szorít, de a közérzeted sem a legjobb. Pedig elegendő néhány fűszert ismerned és használnod a főzés során, hogy elkerüld a feszítő érzést!

Bazsalikom

A bazsalikom (címképünkön) jellegzetes íze nemcsak finom ízt ad a húsoknak, tésztáknak és salátáknak, hanem a puffadás egyik leghatékonyabb természetes ellenszere is egyben. Ha már utolért a kínosan feszítő érzés, és nincs több nadrággomb, amit ki tudsz gombolni, főzz egy csésze bazsalikom teát! Görcsoldó hatásának köszönhetően a bazsalikom remek megoldás puffadás ellen, de görcsös fejfájás esetén is a segítségedre lehet! Tegyél egy csésze forró vízbe 2-3 levél bazsalikomot, lefedve hagyd állni 10 percet, és lassan kortyolgasd el!

Kömény

Ha a karácsonyi káposztás ételekbe teszel egy kis köményt, a puffadás nagyobb eséllyel, és nagyobb ívben kerül el!  Mivel a káposzta az arra érzékenyeknél feszítő  érzést okozhat a hasban, így jobb, ha megelőzöd a kellemetlen panaszokat, és barátságot kötsz a köménnyel! Ez a fűszer nemcsak puffadásra jó, hanem hatékonyan erősíti a gyomrodat, és a gyomorfájdalmakat is segíthet enyhíteni.

Fahéj

A fahéj jellegzetes karácsonyi fűszer, illata és aromás íze az ünnepi hangulat nélkülözhetetlen kelléke. Ha túletted magad, megterhelted a gyomrodat, és feszítő érzés kínoz, hívd segítségül a fahéjat! Mivel a fahéj serkenti a gyomornedvek termelődését, jó hatással van az emésztésre: desszertnek válassz gyümölcssalátát, hintsd meg néhány csipet fahéjjal és a puffadás hamarosan a múlté! De azt sem árt tudnod, hogy ha betegség után vagy, és az étvágyad még nem tért vissza, akkor is jó szolgálatot tehet a fahéj, ugyanis remek étvágyjavító.

wellnesscafe.hu
 • A Szent Péter-i Európa védelme
  Belülről akarják felrobbantani – vagy talán inkább szétmállasztani – a szellemi birodalmat, hosszú ideje, ám most egyfajta végkifejlet látszik közeledni.
 • Orbánt támadja egy lenini hasznos idióta
  Most a populista jelző – nem is címkéjével, hanem – bunkójával ütik le azokat, akik másként gondolkoznak, mint a Központ.
 • Brüsszel propagandája agresszívabb a szovjetnél is
  A kereszténydemokraták és a szocialisták együtt küzdenek azok ellen, akik bírálni merészelik a hivatalos európai doktrínát, így azt mondhatjuk, az Európai Parlament az unió hivatalos propagandaszerve, amely az integrációt támogatja — mondta a Magyar Nemzetnek adott interjújában Václav Klaus.
 • Kövér: A regionális együttműködések növelik az EU hatékonyságát
  Az európai térség a világban betöltött szerepe és súlya csak akkor őrizhető meg, a súlyvesztés csak akkor mérsékelhető, ha az Európai Unión (EU) belüli együttműködés hatékonyabb lesz a jövőben – jelentette ki Kövér László, az Országgyűlés elnöke a felvidéki Pőstyénben hétfőn.
 • Erdő Péter bemutatta Rómában az Eucharisztikus Kongresszus programját
  A Puskás Stadionban kezdődik és a Hősök terén bemutatott mise zárja a Magyarországon 2020-ban rendezendő 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust (NEK), amelynek programját, a vatikáni bemutatással egy időben, hétfőn Erdő Péter bíboros az MTI-nek is részletezte.
MTI Hírfelhasználó