Már kézbesítik Orbán Viktor levelét
Februárban kezdődhet a hangolás az EP-kampányra
Január közepéig minden érintett megkapja Orbán Viktor levelét, amelyben a közelgő, májusi európai parlamenti (EP-) választás tétjére hívja fel a figyelmet a miniszterelnök, pártelnök. A levél címzettjei a csatolt csekk segítségével járulhatnak hozzá a nagyobbik kormánypárt erőfeszítéseihez.
2019. január 4. 15:59

Tegnap megkezdték Orbán Viktor miniszterelnöknek a Fidesz támogatóihoz írott levele kézbesítését, amely a nagyobbik kormánypárt EP-kampányát készíti elő – értesült a Magyar Idők.

Január közepéig minden címzetthez eljutnak a levelek, de csak azok kapnak ilyen küldeményt, akik erre korábban felhatalmazást adtak. A Fidesz elnöke a levélben szót ejt a 2019 májusában következő európai parlamenti választásról, amelynek tétje nagyobb lesz, mint a korábbi években bármikor.

 

„A magyar érdekeket mindig megalkuvás nélkül fogjuk képviselni” Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

„Brüsszel a sorozatos terrortámadásokból mit sem tanulva továbbra is bevándorlókontinenssé akarja tenni Európát, és ezt rá akarja erőltetni a nemzetállamokra. Mi, magyarok ezt nem fogadhatjuk el.

Az ellenzék már bebizonyította, hogy rájuk nem számíthatunk ebben a küzdelemben, mert ők Brüsszelt képviselik Magyarországon. Nekünk pedig olyan képviselőkre van szükségünk, akik Magyarországot képviselik Brüsszelben. A Fidesz–KDNP jelöltjei a magyar érdekeket mindig megalkuvás nélkül fogják képviselni az Európai Parlamentben” – olvasható a levéllel kapcsolatos, néhány napja kiadott közleményben.

A levél címzettjei a csatolt csekk segítségével járulhatnak hozzá ahhoz, hogy a Fidesz „sikeresen tudja megvívni az előttünk álló időszak politikai küzdelmeit”. Az EP-választási kampány ugyan hivatalosan később kezdődik, de a februári parlamenti idénykezdetre és a hagyományos miniszterelnöki évértékelőre gyakorlatilag már az uniós voksolás hangolásaként tekintenek a kormányzó pártban.

Orbán Viktor legutóbb egy éve, tavaly januárban fordult levélben támogatóihoz, a miniszterelnök, pártelnök Soros György tevékenysége elleni kampányhoz kért pénzt.

Úgy tudjuk, másfél-két hónapon keresztül kapott csekkes befizetéseket a nagyobbik kormánypárt. Hidvégi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója tavaly január végén lapunknak úgy nyilatkozott, hogy négy hét alatt több mint 36 ezren válaszoltak a kiküldött levélre, és mintegy 186 millió forint érkezett a megadott számlaszámra.

Hozzátette, átlagosan ötezer forinttal támogatták az Orbán Viktor által meghirdetett célt. A befolyt pénzből felvilágosító anyagokat és plakátokat készítettek. A Fidesz régóta él a közösségi finanszírozás adta lehetőségekkel.

A mikroadományok küldése egyben fontos visszajelzés is a pártot támogatók részéről. Ez Nyugat-Európában, de főként az Amerikai Egyesült Államokban bevett gyakorlat.

magyaridok.hu
 • A szélsőbaloldal új fasizmusa
  József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
 • Kártérítést a hungarocídiumért
  Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
 • Az apokalipszis négy lovasa
  A nyílt társadalom ideológiái: a kommunizmus, a liberalizmus, a globalizmus és a rasszizmus.
 • Itthon 36-an fertőződtek meg egy családi rendezvényen
  Harminchatan fertőződtek meg koronavírussal egy Győr-Moson-Sopron megyei családi rendezvényen - közölte az M1 Híradója. Az esettel összefüggésben több mint 120-an kerültek hatósági házi karanténba.
 • Utcai zavargásokat hozhat az ősz Magyarországon
  A koronavírus-járvány alapjaiban írta át a politikai közbeszédet, így a pandémiát megelőző időszakhoz képest jelentősen háttérbe szorult az ellenzéki pártok között végbemenő dominanciaharc, sőt sokáig a pártok belső konfliktusairól sem lehetett hallani – fejtette ki Deák Dániel a Magyar Nemzetnek készített elemzésében.
MTI Hírfelhasználó