Már kézbesítik Orbán Viktor levelét
Februárban kezdődhet a hangolás az EP-kampányra
Január közepéig minden érintett megkapja Orbán Viktor levelét, amelyben a közelgő, májusi európai parlamenti (EP-) választás tétjére hívja fel a figyelmet a miniszterelnök, pártelnök. A levél címzettjei a csatolt csekk segítségével járulhatnak hozzá a nagyobbik kormánypárt erőfeszítéseihez.
2019. január 4. 15:59

Tegnap megkezdték Orbán Viktor miniszterelnöknek a Fidesz támogatóihoz írott levele kézbesítését, amely a nagyobbik kormánypárt EP-kampányát készíti elő – értesült a Magyar Idők.

Január közepéig minden címzetthez eljutnak a levelek, de csak azok kapnak ilyen küldeményt, akik erre korábban felhatalmazást adtak. A Fidesz elnöke a levélben szót ejt a 2019 májusában következő európai parlamenti választásról, amelynek tétje nagyobb lesz, mint a korábbi években bármikor.

 

„A magyar érdekeket mindig megalkuvás nélkül fogjuk képviselni” Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

„Brüsszel a sorozatos terrortámadásokból mit sem tanulva továbbra is bevándorlókontinenssé akarja tenni Európát, és ezt rá akarja erőltetni a nemzetállamokra. Mi, magyarok ezt nem fogadhatjuk el.

Az ellenzék már bebizonyította, hogy rájuk nem számíthatunk ebben a küzdelemben, mert ők Brüsszelt képviselik Magyarországon. Nekünk pedig olyan képviselőkre van szükségünk, akik Magyarországot képviselik Brüsszelben. A Fidesz–KDNP jelöltjei a magyar érdekeket mindig megalkuvás nélkül fogják képviselni az Európai Parlamentben” – olvasható a levéllel kapcsolatos, néhány napja kiadott közleményben.

A levél címzettjei a csatolt csekk segítségével járulhatnak hozzá ahhoz, hogy a Fidesz „sikeresen tudja megvívni az előttünk álló időszak politikai küzdelmeit”. Az EP-választási kampány ugyan hivatalosan később kezdődik, de a februári parlamenti idénykezdetre és a hagyományos miniszterelnöki évértékelőre gyakorlatilag már az uniós voksolás hangolásaként tekintenek a kormányzó pártban.

Orbán Viktor legutóbb egy éve, tavaly januárban fordult levélben támogatóihoz, a miniszterelnök, pártelnök Soros György tevékenysége elleni kampányhoz kért pénzt.

Úgy tudjuk, másfél-két hónapon keresztül kapott csekkes befizetéseket a nagyobbik kormánypárt. Hidvégi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója tavaly január végén lapunknak úgy nyilatkozott, hogy négy hét alatt több mint 36 ezren válaszoltak a kiküldött levélre, és mintegy 186 millió forint érkezett a megadott számlaszámra.

Hozzátette, átlagosan ötezer forinttal támogatták az Orbán Viktor által meghirdetett célt. A befolyt pénzből felvilágosító anyagokat és plakátokat készítettek. A Fidesz régóta él a közösségi finanszírozás adta lehetőségekkel.

A mikroadományok küldése egyben fontos visszajelzés is a pártot támogatók részéről. Ez Nyugat-Európában, de főként az Amerikai Egyesült Államokban bevett gyakorlat.

magyaridok.hu
 • A Demokrácia Védvonal
  A mintegy 175 kilométer hosszú, 4 méter magasra tervezett létesítmény nem csupán műszaki jelentőségű.
 • Mikulássapkás hazugság
  Amerikában kezdték el ezt a hazugsághadjáratot évtizedekkel ezelőtt. Egy svéd reklámgrafikus egy híres üdítőitalhoz rajzolta le Santa Claus-t. Az ő Szent Kolozsuk eleve reklámfigura. Egy üdítőitalt ünnepelnek Szent Miklós helyett.
 • Könnyfakasztó érveléssel rukkolt elő a főtanácsnok
  Az EU bizottsága még 2018-ban támadta meg az uniós bíróság előtt a külföldről támogatott civil szervezetek átláthatóságáról szóló magyar törvényt.
 • Tovább erősödhet a migrációs nyomás
  Az Európai Uniónak szembe kell néznie azzal, hogy úgy a Száhel-térség instabilitása, mint a líbiai konfliktus, könnyen a migrációs nyomás kiújulását és további erősödését okozhatják – mondta a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Brüsszelben, az EU-tagországok külügyminiszterei tanácskozásának szünetében.
 • Újabb ösztönző lépéseket tervez a kormányzat
  Varga Mihály szerint nincs ok arra, hogy az óvatos bizakodásból és a tervekből visszavegyen a kormányzat. A Magyar Hírlapnak adott interjújában a tárcavezető megerősítette, bár a tavalyi öt százalékhoz közeli bővülés után némi lassulásra számítanak, a négy százalék körüli GDP-növekedés reális 2020-ra.
MTI Hírfelhasználó