Aki szegény, az a legszegényebb
Ez a Jámbor már dobogós az idiotizmusban
2019. január 8. 00:34

Amikor kijött a hír, hogy Orbán királyi munkahelyére, a várba a Gundel fogja az ételt vinni, igazából nem akartam írni róla, mert az, hogy egy ilyen munkahelyre egy ilyen étterem vigye a kaját, nem tűnik túlzásnak. De miután kiadták azt, mennyibe kerülnek a Gundel ételei a miniszterelnökségen, azért felment a pumpa.

Persze én is ettem már ilyen olcsó kajákat, leginkább a külvárosban, vidéken, meg ott, ahol mirelitből csinálják az ételeket, és nem Gundel-minőségben. És nyilván a Gundel nem egy jótékonysági szervezet, amely áron alul adja az ételt a kormánytagoknak. Nem, ezt vagy így, vagy úgy de mi fogjuk kifizetni, vagyis ők, mert ők döntenek róla az adózófizetők pénzéből.

Elég sokan vannak Magyarországon akik nem engedhetik meg maguknak, hogy kifizessék a Gundel 2-15 ezer forintos ételeit, nem biztos, hogy Orbán Viktornak és nyilván nem rosszul kereső munkatársainak kedvezményét kéne a magyar államnak kiharcolnia.

Fotó: Miniszterelnökség/HVG

Abban az országban, ahol a dolgozók 20 százaléka él dolgozói szegénységben, ahol egyébként a dolgozók negyede van minimálbérre bejelentve, és ahol egyébként a bérek kevésbé nőnek, mint az uniós átlag (kivéve persze a leggazdagabbakat), miért mindig a leggazdagabbak járnak jól?

Megnyílt a Gundel által üzemeltetett konyha a Budai Várban, és valami eszméletlen puritán árakkal lehet találkozni a Miniszterelnökség menzáján – írja a Hvg.hu.

Ennél a menünél tényleg nincs szimbolikusabb: hogy Orbán Viktornak jár a 300 forintos csülkös bableves ebben az országban, közpénzzel megtámogatva.

Szégyelljétek magatokat!

Jámbor András: Orbán Viktor annyira szegény, hogy csak 300 forintot tud kifizetni egy füstölt csülkös bablevesért

merce.hu
Címkék:
  • Videó mint politikai csapásmérés
    Megvan tehát a magyarázat arra: miért viselkednek egyes politikusok – köztük egészen magas pozícióban lévők is – elmebeteg módjára. Miért zúdítják rá a kontinensre a migránsáradatot, a terrorista bandákat. Miért öletik meg társadalmuk tagjait. Zsarolva vannak.
  • Elszállt egy hajó a szélben
    Nehéz megindulás, mit megindulás, megrendülés nélkül beszélni erről a patináns lapról, a baloldali véleményformálók zászlóshajójáról, erről az izé 168 óráról. Nehéz, de mégis meg kell tenni.
MTI Hírfelhasználó