Aki szegény, az a legszegényebb
Ez a Jámbor már dobogós az idiotizmusban
2019. január 8. 00:34

Amikor kijött a hír, hogy Orbán királyi munkahelyére, a várba a Gundel fogja az ételt vinni, igazából nem akartam írni róla, mert az, hogy egy ilyen munkahelyre egy ilyen étterem vigye a kaját, nem tűnik túlzásnak. De miután kiadták azt, mennyibe kerülnek a Gundel ételei a miniszterelnökségen, azért felment a pumpa.

Persze én is ettem már ilyen olcsó kajákat, leginkább a külvárosban, vidéken, meg ott, ahol mirelitből csinálják az ételeket, és nem Gundel-minőségben. És nyilván a Gundel nem egy jótékonysági szervezet, amely áron alul adja az ételt a kormánytagoknak. Nem, ezt vagy így, vagy úgy de mi fogjuk kifizetni, vagyis ők, mert ők döntenek róla az adózófizetők pénzéből.

Elég sokan vannak Magyarországon akik nem engedhetik meg maguknak, hogy kifizessék a Gundel 2-15 ezer forintos ételeit, nem biztos, hogy Orbán Viktornak és nyilván nem rosszul kereső munkatársainak kedvezményét kéne a magyar államnak kiharcolnia.

Fotó: Miniszterelnökség/HVG

Abban az országban, ahol a dolgozók 20 százaléka él dolgozói szegénységben, ahol egyébként a dolgozók negyede van minimálbérre bejelentve, és ahol egyébként a bérek kevésbé nőnek, mint az uniós átlag (kivéve persze a leggazdagabbakat), miért mindig a leggazdagabbak járnak jól?

Megnyílt a Gundel által üzemeltetett konyha a Budai Várban, és valami eszméletlen puritán árakkal lehet találkozni a Miniszterelnökség menzáján – írja a Hvg.hu.

Ennél a menünél tényleg nincs szimbolikusabb: hogy Orbán Viktornak jár a 300 forintos csülkös bableves ebben az országban, közpénzzel megtámogatva.

Szégyelljétek magatokat!

Jámbor András: Orbán Viktor annyira szegény, hogy csak 300 forintot tud kifizetni egy füstölt csülkös bablevesért

merce.hu
Címkék:
 • Egyértelművé vált a hazaárulás
  Már nincs józan vezető egyéniség az adott ellenzék személyi állományában. Senki nem szólt nekik, hogy gyerekek, ezt nem kellene, mert lebukunk. Mindenki megtudja, hogy hazaárulók vagyunk.
 • Mérgezett díszek a fenyőfán
  A Karácsony mély szakralitása mellett a béke, a meghitt nyugalom ünnepe is (lenne), de a fel nagyörömre dallamai és a pásztorok kedvessége mellett disszonáns díszeket is látok az idei fenyőfán.
 • A Fidesz-KDNP az EU legsikeresebb politikai konstrukciója
  A Fidesz és a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) pártszövetsége nemcsak a magyar történelem, hanem az Európai Unió történetének legsikeresebb politikai konstrukciója – jelentette ki Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke a párt évadnyitó rendezvényén csütörtökön.
 • Ezért nem lesz általános szrtájk
  Erről is Brüsszel tehet! A sorozatban harmadik kétharmad után a bukott parlamenti ellenzék a túlóraszabályozás uniós jogharmonizációjába kapaszkodott, azt remélve, hogy ezzel visszaveszi az utcától a kezdeményezést. Némi bohóckodás és egy-két tüntike után azonban minden visszatért a régi kerékvágásba.
 • Megpróbálnak elaltatni bennünket
  Az ENSZ és az EU tisztviselői megpróbálnak elaltatni bennünket, de a migrációs nyomás nem csökkent, hanem éppen ellenkezőleg, nőtt az elmúlt időszakban, ezért továbbra is kőkemény fellépésre van szükség a nyugat-balkáni migrációs útvonal zárva tartása érdekében - nyomatékosította az MTI-nek telefonon Szófiából adott nyilatkozatában Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.
MTI Hírfelhasználó