Aki szegény, az a legszegényebb
Ez a Jámbor már dobogós az idiotizmusban
2019. január 8. 00:34

Amikor kijött a hír, hogy Orbán királyi munkahelyére, a várba a Gundel fogja az ételt vinni, igazából nem akartam írni róla, mert az, hogy egy ilyen munkahelyre egy ilyen étterem vigye a kaját, nem tűnik túlzásnak. De miután kiadták azt, mennyibe kerülnek a Gundel ételei a miniszterelnökségen, azért felment a pumpa.

Persze én is ettem már ilyen olcsó kajákat, leginkább a külvárosban, vidéken, meg ott, ahol mirelitből csinálják az ételeket, és nem Gundel-minőségben. És nyilván a Gundel nem egy jótékonysági szervezet, amely áron alul adja az ételt a kormánytagoknak. Nem, ezt vagy így, vagy úgy de mi fogjuk kifizetni, vagyis ők, mert ők döntenek róla az adózófizetők pénzéből.

Elég sokan vannak Magyarországon akik nem engedhetik meg maguknak, hogy kifizessék a Gundel 2-15 ezer forintos ételeit, nem biztos, hogy Orbán Viktornak és nyilván nem rosszul kereső munkatársainak kedvezményét kéne a magyar államnak kiharcolnia.

Fotó: Miniszterelnökség/HVG

Abban az országban, ahol a dolgozók 20 százaléka él dolgozói szegénységben, ahol egyébként a dolgozók negyede van minimálbérre bejelentve, és ahol egyébként a bérek kevésbé nőnek, mint az uniós átlag (kivéve persze a leggazdagabbakat), miért mindig a leggazdagabbak járnak jól?

Megnyílt a Gundel által üzemeltetett konyha a Budai Várban, és valami eszméletlen puritán árakkal lehet találkozni a Miniszterelnökség menzáján – írja a Hvg.hu.

Ennél a menünél tényleg nincs szimbolikusabb: hogy Orbán Viktornak jár a 300 forintos csülkös bableves ebben az országban, közpénzzel megtámogatva.

Szégyelljétek magatokat!

Jámbor András: Orbán Viktor annyira szegény, hogy csak 300 forintot tud kifizetni egy füstölt csülkös bablevesért

merce.hu
Címkék:
 • A Szent Péter-i Európa védelme
  Belülről akarják felrobbantani – vagy talán inkább szétmállasztani – a szellemi birodalmat, hosszú ideje, ám most egyfajta végkifejlet látszik közeledni.
 • Orbánt támadja egy lenini hasznos idióta
  Most a populista jelző – nem is címkéjével, hanem – bunkójával ütik le azokat, akik másként gondolkoznak, mint a Központ.
 • Orbán: Magyarországon az történik, amit a magyarok akarnak
  Arra kéri a magyar embereket Orbán Viktor miniszterelnök, hogy ha szeretik a hazájukat, ha ki akarnak állni a hazájuk érdeke mellett, vegyenek részt a május 26-i európai parlamenti (EP) választáson. "Mutassuk meg Brüsszelnek, álljunk ki Magyarország mellett" - fogalmazott a kormányfő a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.
 • Semjén: az állam és az egyház együttműködése a járható út
  Nem tudok elképzelni jobb "befektetést" a költségvetési pénzeknek, mint az egyházi intézményekbe történő invesztíció - jelentette ki Semjén Zsolt vasárnap a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tisztabereken vasárnap.
 • A kereszténydemokrácia esélyei az Európai Néppártban
  A KDNP egyelőre teljes jogú tagként marad a pártcsaládban, és küzd a kereszténydemokrata célokért. A döntés hátteréről és a kereszténydemokrata politizálás európai szintű lehetőségeiről kérdezte a Gondola Harrach Pétert, a KDNP alelnökét, parlamenti frakcióvezetőjét.
MTI Hírfelhasználó