Egyértelművé vált a hazaárulás
Már nincs józan vezető egyéniség az adott ellenzék személyi állományában. Senki nem szólt nekik, hogy gyerekek, ezt nem kellene, mert lebukunk. Mindenki megtudja, hogy hazaárulók vagyunk.
2019. január 8. 23:31

Egy szélsőséges nyugat-európai politikus föllépett egy közép-európai ország parlamenti ellenzékének rendezvényén, és a nagy többséggel demokratikusan megválasztott kormány ellen uszított.

Immár nyílt hazaárulás.

Nem a szélsőséges nyugat-európai politikus részéről – őt csak megfizetik egy populista szerep betöltéséért: azaz felbérelt ripacs -, hanem az adott közép-európai ország parlamenti ellenzéke részéről.

Idegen érdekeket szolgálnak.

Az ellenzék frusztráltsága beteggé tette a régóta hatalom nélkül vergődő figurákat. Immár meghívják magukhoz a nyíltan az adott ország ellenzékeként hisztériázó csökött populistát, s vele próbálnak nagyobbnak tűnni.

Belesodródtak a hazaárulásba.

Már nincs józan vezető egyéniség az adott ellenzék személyi állományában. Senki nem szólt nekik, hogy gyerekek, ezt nem kellene, mert lebukunk. Mindenki megtudja, hogy hazaárulók vagyunk.

Pénzért eladjuk az országot.

Hogy görcsösen verjük a balhét esténként, kerítést mászunk, nekiszaladunk az ajtónak és visszapattanunk róla, önmagunkat földre hasaltatjuk és tarkóra tesszük a kezünket – gyávaságunkat, beszariságunkat is bemutatva -, az hagyján.

Az még belefér egy banánköztársaság „demokráciájába.”

De hogy az ország üvöltöző ellenségét meghívjuk, és magunkat mutogassuk vele, gyerekek, ezt azért ne csináljunk, mert lebukunk, mindenki megtudhatja, hogy ócska hazaárulók vagyunk, eláruljuk szavazóinkat.

Ilyen józan egyéniség már nincs a szélsőségben.

Valamikor Hruscsovot hívták meg, és négy szürke lovat ajándékoztak neki, hogy az adott ország vezetősége nagyobbnak tűnjön. Furcsa fintora a történelemnek: Hruscsov nem sokkal később megbukott.

Nyugat-Európa is ingatag: bárki megbukhat hamarosan.

Ezért görcsös erőlködés mutatkozik Nyugat-Európában is: már átvették a pénzt, végre akarják hajtani a kapott feladatot, erre már nincsen sok idő, kapkodni kell, át kell erőltetni a legvadabb árulásokat is a törvényekbe, hogy a következő kurzus már kész helyzetet örököljön.

Ezeknek a nyugati árulóknak a cinkosa a közép-európai ellenzék is.

Ők csak külföldi segítségben reménykedhettek a múltban is: elődeiket Moszkvából tankok segédletével hozták vissza a térség országaiba, és ültették a társadalmak nyakára. Majd 1956-ban is, 1968-ban is tankokkal tartották fenn a hatalmat.

Most nem Keletről, hanem Nyugatról várják a vörös segélyt.

De a hazaárulás szerkezete ugyanaz. Meghívni egy Nagy Elvtársat, dörgölőzni hozzá, belebújni a fertályába, butítani vele a társadalmat. „Még ő is velünk van! Az ő dicsfénye ránk is kiárad” – ezt ábrázolják a megtervezett színpadi képek.

Demokráciával kell védekezni a hazaárulók ellen is.

Kovács G. Tibor
 • Egyértelművé vált a hazaárulás
  Már nincs józan vezető egyéniség az adott ellenzék személyi állományában. Senki nem szólt nekik, hogy gyerekek, ezt nem kellene, mert lebukunk. Mindenki megtudja, hogy hazaárulók vagyunk.
 • Mérgezett díszek a fenyőfán
  A Karácsony mély szakralitása mellett a béke, a meghitt nyugalom ünnepe is (lenne), de a fel nagyörömre dallamai és a pásztorok kedvessége mellett disszonáns díszeket is látok az idei fenyőfán.
 • A Fidesz-KDNP az EU legsikeresebb politikai konstrukciója
  A Fidesz és a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) pártszövetsége nemcsak a magyar történelem, hanem az Európai Unió történetének legsikeresebb politikai konstrukciója – jelentette ki Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke a párt évadnyitó rendezvényén csütörtökön.
 • Ezért nem lesz általános szrtájk
  Erről is Brüsszel tehet! A sorozatban harmadik kétharmad után a bukott parlamenti ellenzék a túlóraszabályozás uniós jogharmonizációjába kapaszkodott, azt remélve, hogy ezzel visszaveszi az utcától a kezdeményezést. Némi bohóckodás és egy-két tüntike után azonban minden visszatért a régi kerékvágásba.
 • Megpróbálnak elaltatni bennünket
  Az ENSZ és az EU tisztviselői megpróbálnak elaltatni bennünket, de a migrációs nyomás nem csökkent, hanem éppen ellenkezőleg, nőtt az elmúlt időszakban, ezért továbbra is kőkemény fellépésre van szükség a nyugat-balkáni migrációs útvonal zárva tartása érdekében - nyomatékosította az MTI-nek telefonon Szófiából adott nyilatkozatában Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.
MTI Hírfelhasználó