Gergőnek a kígyónyelve
2019. január 10. 00:50

„Álljon itt három tisztázandó kérdés Karácsony Gergely nyilatkozata kapcsán:

I. Amit én ajánlok, az nem egy radikális zöld program – hanem egy zöld minimum. Ettől még nem fog jelentősen csökkenni az a három év, amellyel a belső Budapesten élők az autósok kényelméért fizetnek. Ez önmagában még nem fogja vissza drasztikusan az autóforgalmat, mindössze elkezdi Budapestet egy olyan működéshez közelíteni, ahol a városi élet nem a felső tíz százalék, hanem az alsó kilencven százalék életmódjához igazodik.

II. Amit Karácsony Gergely előad, az a jelentés, a vállalás és a program spekulatív inflációjának tankönyvbe illő módszere. Úgy viselkedik, mintha létezne olyan út, amely mindenkit elégedetté tesz: jó az autósoknak, és jó a gyalogosoknak. Nagyobb szmog, és tisztább levegő – miért ne volna lehetséges, ha Karácsony Gergelyt ezért megválasztják? Karácsony Gergely valójában nem programot ad, hanem szabadkártyát kér a semmittevésre. Különösen jellemző, hogy népszavaztatni akar a dugódíjról, amikor annak bevezetése az Európai Unió felé vállalt kötelezettség, és amikor abban minden közlekedéssel foglalkozó szakember egyetért, hogy dugódíj nélkül sem a dugókkal, sem a belvárosi levegő károsanyag-tartalmával szemben nem lehet hatékonyan fellépni. Karácsony Gergely azonban még ezt sem meri elismerni, éspedig ugyanazért, amiért Tarlós István sem: rettegnek, hogy akkor majd az autósok megharagudnak rájuk, és így értékes szavazatokat vesztenek. Karácsony Gergely fél a dugódíjjal járó konfliktustól, holott jól tudja, hogy az igenis a fővárosban élők érdeke. Én nem félek: nyílt kártyákkal játszom, és ha főpolgármester leszek, meghozom majd azokat a kellemetlen döntéseket, amelyeket negyven éve szabotál el a várospolitika. Karácsony Gergelyt még meg sem választották, de már attól fél, hogy majd nem választják újra. Aki még a dugódíjba sem mer beleállni, aki ennyire nem érez felelősséget az itt élőkért, az miért akar főpolgármester lenni? Értem, hogy ez Karácsony Gergelynek egy ugródeszka a miniszterelnöki székhez, de megérthetné, hogy a főváros nem lehet az ő személyes ambícióinak meg az őt támogató korrupt pártok falánkságának az eszköze.

III. Az a Karácsony Gergely inkább ne oktasson ki radikalizmusból, aki nemrég még ötvenegy százalékos parlamenti többséggel akart alkotmányozni, és aki miniszterelnök-jelöltként három államcsődnyi ígéretet hazudott a magyarok pofájába! Megígérte az alapjövedelmet, a tizenharmadik havi nyugdíjat, ingyen gyógyszert, és még vagy száz további fedezet nélküli szociális hazugságot. Mindenesetre regisztráltam, hogy Karácsony Gergely, aki tavaly tavasszal még Gyurcsányabb volt Gyurcsánynál, idén télen már a mérsékelt államférfit játssza, hisz pontosan tudja: kifejezetten figyelek arra, mit hazudozik a kígyónyelvével.”

Puzsér Róbert: Három tisztázandó kérdés

mandiner.hu
Címkék:
 • A Szent Péter-i Európa védelme
  Belülről akarják felrobbantani – vagy talán inkább szétmállasztani – a szellemi birodalmat, hosszú ideje, ám most egyfajta végkifejlet látszik közeledni.
 • Orbánt támadja egy lenini hasznos idióta
  Most a populista jelző – nem is címkéjével, hanem – bunkójával ütik le azokat, akik másként gondolkoznak, mint a Központ.
 • Orbán: Magyarországon az történik, amit a magyarok akarnak
  Arra kéri a magyar embereket Orbán Viktor miniszterelnök, hogy ha szeretik a hazájukat, ha ki akarnak állni a hazájuk érdeke mellett, vegyenek részt a május 26-i európai parlamenti (EP) választáson. "Mutassuk meg Brüsszelnek, álljunk ki Magyarország mellett" - fogalmazott a kormányfő a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.
 • Semjén: az állam és az egyház együttműködése a járható út
  Nem tudok elképzelni jobb "befektetést" a költségvetési pénzeknek, mint az egyházi intézményekbe történő invesztíció - jelentette ki Semjén Zsolt vasárnap a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tisztabereken vasárnap.
 • A kereszténydemokrácia esélyei az Európai Néppártban
  A KDNP egyelőre teljes jogú tagként marad a pártcsaládban, és küzd a kereszténydemokrata célokért. A döntés hátteréről és a kereszténydemokrata politizálás európai szintű lehetőségeiről kérdezte a Gondola Harrach Pétert, a KDNP alelnökét, parlamenti frakcióvezetőjét.
MTI Hírfelhasználó