Sorosék is készülnek az európai választásra
mmár huszonegyedik alkalommal találkozott tegnap Soros György magas rangú brüsszeli vezetőkkel. Azt nem tudni, hogy a spekuláns miről egyeztetett Pierre Moscovicival, az viszont tény, hogy a gazdasági és pénzügyekért felelős euró­pai uniós biztos korábban úgy nyilatkozott: a bevándorlás erősítheti az európai gazdaságot.
2019. január 24. 10:59

Soros György egy újabb magas rangú brüsszeli politikussal, Pierre Moscovici gazdasági és pénzügyekért felelős európai uniós biztossal tárgyalt tegnap Davosban – derül ki az Európai Bizottság (EB) e heti, interneten elérhető hivatalos programnaptárjából.

Ahogy az ilyen esetekben lenni szokott, a találkozó tényén kívül semmiről nem tájékoztatták a közvéleményt, így nem tudni, pontosan miről egyeztetett a spekuláns a brüsszeli vezetővel.

 

Érdeklődők a davosi világgazdasági fórumon. Globális érdekek Fotó: MTI

Az viszont tény, hogy Pierre Moscovici korábban úgy nyilatkozott, a bevándorlás erősítheti az európai gazdaságot, és tény az is, hogy Soros ezúttal is a Nyílt Társadalom Alapítványok alapítójaként van feltüntetve a találkozóról szóló tájékoztatóban. Bár adja magát a kérdés, hogy az amerikai üzletember milyen alapon tárgyal ismét egy európai vezetővel – vélhe­tően a kontinens jövőjéről –, a jelek szerint Soros gőzerőre kapcsolt a májusi euró­pai parlamenti választás előtt, így ez már huszonegyedik találkozója magas rangú brüsszeli vezetőkkel.

A Magyar Idők nemrég közölt összeállítást arról, hogy Soros György – tegnapig – összesen húsz alkalommal egyeztetett személyesen az unió prominenseivel, köztük Jean-Claude Juncker­rel, Frans Timmermansszal, Emmanuel Macronnal vagy éppen a migrációs biztos Dimitrisz Avramopulosszal.

Jól látható ugyanakkor, hogy nem csupán a milliárdos tőzsdespekuláns, hanem alapítványainak munkatársai is rendszeresen találkoztak az európai vezető elit tagjaival, ugyancsak „ismeretlen témában”.

A Lobby­facts.eu portál adatai szerint 2013-ban kettő volt, majd 2014-ben már hétre nőtt azoknak az akkreditációval rendelkező alapítványi munkatársaknak a száma, akik rendszeresen szerveztek például találkozókat bizottsági tagokkal, vacsoráztak Martin Schulzcal, ezekről pedig rendszeresen jelentéseket írtak főnöküknek, Soros Györgynek.

Az egyik ilyen feljegyzésben olvashattuk, hogy Alex Soros 2016-os brüsszeli látogatását „premiernek” nevezik: Soros fia ekkor ismerkedett meg az alapítványi munkatársakkal személyesen is, és egyeztetett a jövőbeli tervekről.

A spekuláns szervezetei elképesztő módon szivárgtak be az uniós intézményekbe Fotó: Europress/AFP

Soros szervezete egészen elképesztő módon szivárgott be az Európai Parlamentbe. Noha az Open Society Foundations tagjai már 2008-tól jelen voltak Brüsszelben, igazán csak a 2014-es választásokra fókuszálva aktivizálták magukat, majd pedig a migrációs hullám kezdetekor kapcsoltak turbófokozatra, és lett hivatalos akkreditációval rendelkező tucatnyi lobbistájuk, akik naponta jártak be a parlamentbe és fejtették ki tevékenységüket.

magyaridok.hu
  • A Föld napja
    Az emberiség egész létmódjának kell megváltoznia, ha el akarjuk kerülni a katasztrófát.
  • A teraszok nyitása nem a járvány végét jelenti
    A teraszok nyitása nem a járvány végét jelenti, továbbra is fontos a védelmi és járványügyi intézkedések, valamint a higiénés rendszabályok betartása, a pincéreknek a teraszokon is kötelező lesz a maszkviselet, a vendégeknek csak akkor, ha belépnek a vendégtérbe - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs nevében a csütörtöki online sajtótájékoztatón.
  • Az ország szabadságát jelképezi a megújuló Citadella
    Elkezdődött a Citadella megújítása Budapesten. A hosszú évek óta elzárt és mára lepusztult erőd felújítása 2023-ig tart - közölte a Várkapitányság az MTI-vel csütörtökön.
MTI Hírfelhasználó