Liberális propaganda az unió honlapján
Továbbra is a migránsok elosztásával védené a családokat Brüsszel
Az Európai Parlament választási honlapja szerint az igazságok megkérdőjelezése jelenti a sokszínűség és a demokrácia fennmaradását az Európai Unióban. A múlt péntektől elérhető internetes oldal az európai emberek, családok védelmét ígéri a tömeges migrációval és az éghajlatváltozással szemben, ennek ellenére egyik kérdés sem szerepel az EU-nak az oldalon közzétett első félévi agendájában.
2019. január 28. 10:08

„Elég csak körülnéznünk, és láthatjuk, hogy a meg nem kérdőjelezett »igazságok« révén milyen könnyen válik megosztottsággá a sokszínűség, és hogy milyen törékeny a demokrácia” – olvasható az európai parlamenti (EP-) szavazás kapcsán létrehozott magyar nyelvű uniós honlapon.

A www.europai-valasztasok.eu oldal a fenti, némileg nyakatekert mondattal leplezetlenül egy szélsőséges liberális világnézet mellett tör lándzsát, amely fenntartja magának a jogot, hogy megkérdőjelezzen minden, a konzervatív ember számára egyértelmű fogalmat, értéket.

A „Miért érdemes szavazni?” kérdés alatt található blokkokban arról írnak, hogy a szavazók felhatalmazzák az Európai Uniót, hogy megvédjék őket és családjukat a „migrációtól egészen az éghajlatváltozásig”.

A problémák megoldására azonban nem kap egyértelmű, közérthető választ az olvasó. Az EP által létrehozott honlap leginkább egy telefonos automata ügyfélszolgálatra hasonlít, ahol mielőtt bármi érdemlegest megtudnánk, folyamatosan újabb számokat üthetünk be, jelen esetben linkekre kattinthatunk.

Miközben a Földközi-tengeren mindennapos a tömeges illegális bevándorlás Afrikából, és az unió határán, Törökországban is majd négymillió migráns torlódott fel, az EP választási honlapja 2019 első felének fő témái között a brexitet, a kereskedelmi megállapodásokat, a növényvédő szerekkel kapcsolatos szabályozásokat, az EU-n kívülről érkező propaganda ellensúlyozását, az informátorok védelmét, valamint az EU költségvetését említi meg.

Ami az illegális bevándorlást illeti, az EP honlapján még mindig a közös, kötelező elosztáson alapuló elosztást tartják a megoldásnak: „az Európai Parlament szerint biztosítani kell, hogy a menedékkérők tisztességes és egyenlő bánásmódban részesülnek, és minden tagállam egyenlő mértékben kiveszi a részét a probléma megoldásából, például a menekültek áttelepítése esetében”.

Az egyoldalú ideológia megközelítésen túl a most létrehozott EP-választási honlap erénye, hogy minden tagállam hivatalos nyelvén egy helyen megtalálható az összes, választással kapcsolatos információ.

A weboldal kérdés-felelet formában magyarázza el a nemzeti választási rendszert, és tájékoztat többek között a választás napjáról, a választási korhatárról, a regisztrá­ciós határidőről, a szavazáshoz szükséges dokumentumokról. Az oldal az országonként megválasztandó képviselők számát és a nemzeti választási hatóság elérhetőségét is tartalmazza.

Az európai választásokat – az elsőt a brexit után – május 23. és 26. között tartják.

Magyar Idők
  • Eleven az Archiregnum Hungaricum
    A legvisszafogottabb becslések szerint is legalább negyvenezer ártatlan magyar áldozata volt a kommunista partizánterrornak a második világháború végén. És ki tudja, hányan lehetnek még azok, akiket a trianoni békediktátum után gyilkoltak meg egy korábban soha nem volt (és soha nem is lesz) ország pribékjei, csak azért, mert magyarok voltak.
  • Turcologia hungarica est renovanda?
    A kaukázusi haza, az alán és bolgár szomszédság emlékét a magyar hagyomány is megőrizte.
  • Dugódíjjal sarcolná a budapestieket az LMP
    Wintermantel Zsolt (Fidesz) szerint abszurd a Budapestet vezető baloldali koalíció részeként politizáló LMP élhető város koncepciója, amelyből kizárnak lényegi városfejlesztéseket. Az LMP budapesti elnöke egyébként könnyen cáfolható, érvénytelen állításokra hivatkozva terveztetné újra a Galvani hidat.
MTI Hírfelhasználó