Lakiteleki Legendárium
Várják a Lakiteleken élt vagy élő személyhez kötő történeteket.
2019. január 28. 17:21

A lakiteleki nyugdíjasok részére korábban kiírt önéletíró pályázatot bővítték idén. Továbbra is várják akár a teljes életút leírását, akár a személyes életsors egy-egy izgalmas részletét. Várják a helyi anekdotákat, tréfás történeteket, vagy olyan helyi tragédiát, bűnesetet, amit megőrzött az emlékezet.

Az alábbiakban javasolt címek, témakörök adhatnak segítséget: Szüleim, nagyszüleim mesélték * Amikor én még kicsi voltam * Iskolai élmények * Baleset * Meggyógyultam * A véletlennek köszönhetem * Megismerkedésünk története * Rossz emlék * Jó emlék * Tűz volt * Jégverés * A legszebb nyaram * A legrosszabb nyaram * Kaláka * Katonaélet * Egy megszűnt munkahely története * Felépült a házunk * Megszületett a gyerekünk * Unokáim * Idősek otthona * Sportsiker * Színpados voltam * Először voltam külföldön * Citera * Szikra női kórus * Nyugdíj után * Lakiteleki focipályán* Mesterségem címere * Ekkora halat fogtam * A Tőserdőben * A helyi piacon * Boldog karácsony * Az én locsolóversem * Régi ünnepek, szokások * A legjobb barátom * Megsirattuk * Az első cigaretta * Így szoktam le a dohányzásról * Az én hobbim * Aki megtanított főzni * A templomban * (továbbiak)

A pályázat feltétele, hogy a leírt történet Lakiteleken élt vagy élő személyhez kötődjön. Egy pályázó több történetet, írást, vagy akár riportot is beküldhet. A terjedelmet nem korlátozzuk. A pályamunka beküldhető olvasható kézírással vagy nyomtatott formában.

A pályamunkákat a következő címre kell elküldeni: Lakiteleki Népfőiskola, 6065 Lakitelek, Felsőalpár 3., vagy a Lakitelek Népfőiskola portáján Lezsák Sándor részére leadni. Beküldési határidő: 2019. szeptember 12. Eredményhirdetés: 2019. október 22.

Pályadíjak: 1. helyezett: 80.000 Ft; 2. helyezett: 50.000 Ft; 3. helyezett: 30.000 Ft és 15 db különdíj, 15.000 Ft-os pénzjutalommal.

A pályamunkákat felkért zsűri értékeli.

Magyar Fórum
 • Hamis zászlók
  A hamis látszat keltésével azt hazudni, hogy a nemzetellenes szélsőség az adott nemzet megerősödését, gazdagodását, javát akarja.
 • „Tudományos” látásmód
  Ilyen körülmények között lefordíthatjuk-e Lenint magyar pénzből angolra?
 • A kormány cáfol, Brüsszel tovább tajtékzik
  A magyar kormány be tudja bizonyítani, hogy készülnek azok a tervek, amelyeket az Európai Bizottság tagad - mondta a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár újságíróknak kedden Budapesten.
 • A kutatás és az innováció kiemelt érték
  Minél gyorsabban szeretné lezárni a kormány a magyar kutatás finanszírozásának felülvizsgálatát, erre azonban többféle megoldás is szóba jöhet - mondta el az M5 kulturális csatorna Ez itt a kérdés... című műsorában kedden este az innovációs és technológiai miniszter.
 • Brüsszel kifogásolja a magyar kampányt
  Álhírnek, dezinformációnak minősítette a magyar kormány újabb tájékoztató kampányának megállapításait kedden az Európai Bizottság.
MTI Hírfelhasználó