A magyar euróról beszélt Matolcsy György
Pontos dátumot nem említett a jegybank elnöke, de annyit elárult, hogy a következő évtizedekben Magyarország bevezeti majd az eurót.
2019. február 4. 11:43

A virágzó időszakokat válságok követik, a válságban gyorsan kell cselekedni, a jegybankoknak és kormányoknak szoros, stratégiai szövetségben kell fellépniük - mondta Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke a Lámfalussy-konferencián hétfőn Budapesten. A jegybank elnöke kiemelte: a 2008-tól kibontakozó pénzügyi-gazdasági válság egyik fő tanulsága, hogy gyorsan kell intézkedni, ahogy azt az Egyesült Államokban tették. Magyarország ugyan még nem tagja az eurózónának, de valamikor, a következő évtizedekben bevezeti majd az eurót - mutatott rá Matolcsy György, hozzátéve, ezért neki is le kell vonnia a tanulságokat az eurót érintő folyamatokról.

A Hvg.hu emlékeztet arra, hogy utoljára konkrét időpontról még a Bajnai-kormány utolsó napjaiban volt szó, akkor úgy tervezték, hogy 2015 körül be lehet vezetni az eurót, miközben az ország uniós csatlakozásakor 2008, a válság kezdetekor pedig 2013 volt a céldátum.

A több jegybankelnök részvételével zajló Lámfalussy Lectures szakmai konferencia idei központi témája a következő évtizedben várható európai és ázsiai felzárkózás.

MTI
  • "...a gyanúsítottat agyonlőtték"
    Jött arra valaki, gyanúsnak találták, és lelőtték. Lehet, hogy háromgyerekes, a családjáról példamutatóan gondoskodó, kollégáival kedves agysebész volt az illető, de rosszkor jött rossz helyre: a rendőrök „gyanúsítottnak” minősítették, és ártalmatlanították.
  • Politikai stabilitás mint érték
    Az SZDSZ is megtorpedózta az 1996-os világkiállítást. A szélsőséges párt akkor bebizonyítatta, hogy komoly tényező az országban, nagy kárt tud okozni neki.
MTI Hírfelhasználó