Fletó megint irányt mutat
2019. február 8. 00:05

Közel harminc oldalas elemzést írt Gyurcsány Ferenc, a szöveg a „Merjünk hazafiak lenni!" címet viseli.

Gyurcsány Ferenc megírt egy közel harminc oldalas elemzést/iránymutatást/dolgozatot „Merjünk hazafiak lenni!" címmel, az írása elérhető a Facebook-oldaláról és a DK weboldaláról is. Az elemzés előszava így hangzik: 

„2004 elején, éppen másfél évtizede, írtam egy dolgozatot, amely arról kívánta meggyőzni a demokratikus baloldali közvéleményt, hogy merjen baloldali lenni. Amellett érveltem, hogy tisztességes humanista állásponttal a magyar választók többségét magunk mellé tudjuk állítani, s így biztosíthatjuk a kormányzás folytatásának lehetőségét. Tizenöt éve azért írtam, mert úgy láttam, hogy az akkori kormány, melynek én is tagja voltam, elbizonytalanodott, sodródik, céltalanul bolyong. És ez igaz volt a mögötte álló pártokra is. Az akkori szövegnek talán szerepe volt abban, hogy 2006-ban sikeresek lettünk. Most nyilván más a helyzet. Pártom ellenzékben van, sok más párttal együtt. A Fidesz harmadszor szerzett alkotmányozó többséget. Mi, akik szemben állunk velük, mindeddig sikertelennek bizonyultunk. De 2018-2019 fordulóján valami megváltozott, ami nemcsak új helyzetet, hanem új lehetőséget is teremtett. Ha pedig így van, meg kell kísérelni új tartalmat adni ennek az új lehetőségnek.”

A volt miniszterelnök az elemzésben kijelentette: hajlik arra, hogy a jelenlegi rendszert nem lehet kizárólag parlamenti eszközökkel megdönteni.

A szöveget pozitív szemlélettel zárja: a politikus úgy véli, hogy a magyar ellenzék „eljutott annak küszöbére, hogy megroppantsa Orbán nacionalista, populista önkényét", majd arra biztatja ellenzéki társait , hogy merjenek hazafiak lenni, és hagyják maguk mögött a középszer bénító vonzását, az önmagáért folytatott magamutogató politizálást.

Gyurcsány Ferenc megadta az irányt: merjünk hazafiak lenni!

mandiner.hu
Címkék:
  • Brüsszel a magyar határvédelemre nem, de a Soros-szervezeteknek ad pénzt
    Brüsszel másfél éve tett ígéretével ellentétben még mindig nem adott egyetlen fillért sem a magyar határvédelemre, miközben a bevándorlást támogató „Soros-szervezeteket” bőkezűen támogatja – mondta a kormányszóvivő szombaton, Budapesten sajtótájékoztatón.
  • A várnegyed sorsa minden magyar ügye
    Teljes magasságáig visszaépül az egykori Honvéd Főparancsokság. Újjáépül a kommunisták által lerombolt egykori Külügyminisztérium és József főherceg palotája. Átadják a Lovardát, a Főőrség épületét, valamint a Stöckl-lépcsőt. Megújulnak a várba vezető utak, sétányok, lépcsők, és óriásliftek is épülnek. Fodor Gergely várkapitánnyal, a Várnegyed területén megvalósuló kormányzati beruházásokért felelős kormánybiztossal beszélgettünk.
  • Kereszténydemokrácia újratöltve
    Bájos, amikor ellenzéki megmondóemberek és politikai outsiderek határozzák meg, mi (nem) a kereszténydemokrácia.
MTI Hírfelhasználó