Mikor csináljon az ember gyereket?
2019. február 11. 00:29

"Orbánnak van félnivalója, ha az ellenzék összefog."

Orbán-beszédekkel kezdődött az ellenzéki tüntetés a Várban, a Szent György téren. Orbánt ellenzéki idejéből idézték, mikor arról beszélt, elfogadhatatlan, hogy a hatalom ellenségképet teremt és az ellen küzd.

Lukácsi Katalin, a Mindenki Magyarországa mozgalom elnökségi tagja, egykori KDNP-s konferálta a rendezvényt, aki örömmel konstatálta, hogy többen vannak, mint az évértékelőre érkezők, akik gyáván elfordultak a kamerák elől a kordonnal elkerített Várkert Bazárnál.

A tüntetésen becslések szerint 1-2 ezer résztvevő volt, akik a beszédeket követően az Állami Számvevőszék Apáczai Csere János utcai székházához indultak.

Lukácsi szerint aki ma a Jobbikot nácizmussal és rasszizmussal vádolja, az hazudik, mert a valódi rasszista párt Magyarországon most a Fidesz.

A beszédek során az LMP-s Schmuck Erzsébet a környezetvédelem leépülésének veszélyes következményeiről beszélt. Szerinte az EP-választás tétje a környezetet megbecsülő Magyarország is.

Felszólalt a liberális Bősz Anett is, aki beszédben demokráciát követelt.

V. Naszály Márta, a Párbeszéd politikusa azt a kérdést tette fel: „Akarunk mi 1944-ben élni?"

false

MTI-fotó

A momentumos Nemes Balázs azt emelte ki, hogy a héten derült ki, hogy 2018-ban összesen 109 sajtó-helyreigazítási pert vesztett a kormány. Azt mondta, hogy a kormányváltás után megszűnik a propagandisták munkahelye, mert „álhírgyárra nincs szüksége az országnak". A momentumos politikus arról is beszélt, hogy az állami számvevőszék sem független, bármit is mond a propaganda, és a legfőbb ügyészség sem, ezért kell csatlakozni az európai ügyészséghez.

Szél Bernadett és Hadházy Ákos is a tüntetők elé állt. Szél szerint "Orbánnak van félnivalója, ha az ellenzék összefog"például így, ahogy e tüntetés alkalmából tette. Beszélt a homoszexualitását vállaló bajai lángososról és az MTVA azon munkatársairól, akik kiszivárogtatták a felvételeket arról, vagy mi történt a tévészékházban.

Utána Hadházy meg is tapsoltatta a kiszivárogtatókat, és a bajai lángosost, aztán ironikusan egy jó hírről számolt be: „Az Echo TV egyszer igazat mondott: azt mondták, azért gyűjtöm az aláírásokat az európai ügyészséghez csatlakozásra, mert börtönben akarom látni a miniszterelnököt és a minisztereket. Az igazság sajnos itt véget ért, mert a kormány propagandaadóján ezt a törekvését hazaárulásnak nevezték."

„Amíg Magyarország miniszterelnöke Orbán Viktor, addig gyermekeink jövője csak az elvándorlás lehet" – mondta az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó. A politikus szerint hiába beszél a kormány arról, hogy több gyerekre volna szüksége az országnak. „Ha egy héten hat napot kell dolgozni, akkor mikor csináljon az ember gyereket?"

magyarnarancs.hu
Címkék:
  • Rebrov nem "A Nagy Edző"
    Rebrov nem „A Nagy Edző”. Ezt a vereség utáni erőlködő nyilatkozatai is érzékeltették. Nem ő lesz az, aki magyar klubsikert emel a jövő Európájában. De talán most regenerálódik, talán csapatot formál a következő mérkőzésekre.
  • Lebegtetés a Fenyő-gyilkosság ügyében
    Nem zárható ki, hogy újabb száztizenegy év elteljen, és valaki valahol cikket írjon, így kezdve: „Százharmincegy év telt el a Margit körút és a Margit utca sarkán elkövetett Fenyő-gyilkosság óta…”
MTI Hírfelhasználó