Családvédelmi akcióterv: korszakos nemzetmentés
Orbán Viktor honosította meg Magyarországon az évértékelő beszéd intézményét, melynek keretében mindig az ország előtt álló hosszú távú kihívásokkal foglalkozik.
2019. február 13. 00:51

Orbán Viktor honosította meg Magyarországon az évértékelő beszéd intézményét, melynek keretében mindig az ország előtt álló hosszú távú kihívásokkal foglalkozik.

Míg az ellenzék pár száz embernek bohóckodik és az Orbán-gyűlölettől megrészegülve a náciktól a baloldalig terjedő morbid koalíció létrehozásán erőlködik, addig a nemzeti kormány olyan sorsdöntő kérdésekkel foglalkozik, mint az Európa jövőjét meghatározó bevándorlás vagy a demográfiai kihívások.

A 2010 óta eltelt időszakban a magyar gazdaság soha nem látott ütemben növekedett, a száraz makrogazdasági mutatók pedig a dinamikus bérnövekedésnek és a folyamatosan javuló életkörülményeknek köszönhetően minden magyar számára érezhetővé váltak a hétköznapok során.

Minden kutatás egybehangzóan azt mutatja, hogy a magyarok levetették magukról az örökös pesszimisták jelmezét, és optimistán tekintenek a jövőbe. Ehhez olyan kemény és vakmerő kormányzati munka kellett, amely a kezdeti kritikák ellenére is töretlenül kitartott az eredeti irányelvek mellett.
Erre a kiszámítható gazdasági környezetre alapozva hosszú idő után ismét van lehetőség arra, hogy olyan nemzetmentő politikát folytassunk, amely több évtizede megfigyelhető negatív trendeket állít meg.

A legégetőbb probléma mindenképpen a csökkenő népesség, amelyre Nyugat-Európában a bevándorlást javasolják gyógyírnek. Ezzel szemben a magyarok szinte egyöntetűen azt várják el, hogy a kormány a családtámogatási rendszer bővítésével vessen véget ennek a régóta megfigyelhető negatív folyamatnak.

Magyarország az elmúlt kilenc év megfeszített munkájának köszönhetően már van olyan erőben, hogy képes legyen erre, ennek köszönhetően van lehetőség elindítani a hétpontos családvédelmi tervet, amelynek keretében ismét több száz milliárd forintot ad a családoknak a kormány. Ez Európában is példa nélküli, sehol máshol nem fektetnek ennyi energiát a családok támogatásába és erősítésébe.

Nem véletlen, hogy egyre több országból érkeznek hazánkba tanulmányozni az itteni kormányzati intézkedéseket, amelyek már érezhetően megváltoztatták a magyarok mentalitását és hozzáállását a családokhoz. Ha ez a lépés is sikerül, akkor minden bizonnyal korszakalkotó kormányzásról beszélhetünk, amely az illegális bevándorlás megállítása mellett a nemzet egyik legnagyobb gondját is sikerrel kezelte.

Az ellenzéknek lassan már semmilyen témája nem marad, hiszen a miniszterelnök a több száz milliárd forintos családtámogatás mellett bejelentette a budapesti kórházfejlesztéseket, a 700 milliárd forintos egészségügyi befektetést vagy például a szegénység teljes felszámolását célzó kormányzati terveket.

Nem véletlen, hogy szemmel láthatóan egyre elkeseredettebbek a bevándorláspárti politikusok. Ennek tudható be Gyurcsány Ferenc további radikalizálódása, aki már egyenesen lázadásra szólítja fel az embereket.

A nemzeti oldallal szembehelyezkedő politikai erők számára már a képviseleti demokrácia legfontosabb intézményének, az Országgyűlésnek sem szent a tekintélye. Ezzel saját választóikat veszik semmibe, akik a tavalyi országgyűlési választáson azért szavaztak rájuk, hogy a parlamentben képviseljék őket.

A bevándorláspártiak elkeseredettsége annak tudható be, hogy elbukott a decemberi és januári próbálkozásuk, a szűk balliberális véleménybuborékon kívül senki sem volt kíváncsi az általuk szervezett tiltakozásokra és sztrájkkezdeményezésre.

Szintén bukásra van ítélve a Jobbikkal történő együttműködésük is, hiába próbálkoznak a párt antiszemita és rasszista botrányainak relativizálásával. Sneider Tamás ügyei, Gyöngyösi Márton kijelentései vagy például a regionális igazgatóként a Jobbikban dolgozó antiszemita Kulcsár Gergely annak a tanúbizonysága, hogy a Jobbik cukiságkampánya csupán egy kommunikációs trükk, az álca alatt ugyanazok a politikusok tevékenykednek, akiktől nemrég még a balliberális oldal élesen elhatárolódott. A legnevetségesebb módon Karácsony Gergely igyekezett átírni a múltat: ő egyenesen a saját nyilatkozatait tagadja le.

Ez a politikai húzás ugyanakkor rendkívül átlátszó. Mindenki számára egyértelművé tette a bukott miniszterelnök-jelöltből főpolgármester-jelöltté avanzsált Karácsony, hogy a hatalom érdekében mindenre képes, akármilyen elvtelen alkuba belemegy.

A hazai ellenzéki politikusok tevékenysége beleillik a nemzetközi trendbe, ahogy például Gyurcsány Ferenc a lázító üzenetek mellett globális kormányzásról is beszélt. Ez a célja szerte Európában a Soros György által támogatott bevándorláspárti erőknek, ezért próbálkoztak számos nagyvárosban tiltakozásokkal a nemzeti erőket meggyengíteni.

Mindez tehát már az európai parlamenti választások kampányának a része, amelyben a nyugat-európai bevándorláspárti politikusok minden, eddig sosem látott eszközt képesek lesznek bevetni hatalomban maradásuk érdekében.

A közvélemény-kutatások és az eddigi nemzeti választások azonban azt mutatják, hogy a bevándorláspárti álláspontot az európaiak elutasítják, és többségük továbbra is kiáll a nemzetállamok mellett.

Ezért is fontos a májusi választás, hiszen az egy újabb fordulópontja lesz a nemzetállamokat támogató és a globális kormányzást akaró politikai erők összecsapásának.

Ha megváltozik Brüsszelben a széljárás, akkor Magyarország és a hozzá hasonlóan gondolkodó országok tovább tudják erősíteni pozícióikat. Ehhez azonban sokat kell még tenni az elkövetkezendő hónapokban: ki kell védeni a Soros György által támogatott nem kormányzati szervezetek és politikusok újabbnál újabb támadásait.

Deák Dániel

A szerző politológus

magyarnemzet.hu
  • Elhunyt Sára Sándor, a nemzet művésze
    Életének 86. évében vasárnap meghalt Sára Sándor Kossuth-nagydíjas filmrendező, operatőr, a nemzet művésze, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) rendes tagja, az egykori Duna Televízió első elnök-főigazgatója - közölte a család az MTI-vel.
  • A romboló Lügenpresse
    A rendező, Christian Twente érzi ezt a dilemmát, és ezért olyan nőnek állítja be a kancellár asszonyt, aki a köz, sőt mi több, egy egész földrész, vagy egy egész világ javára szenteli életet, és nincs ideje csip-csup magánéleti ügyekkel foglalkozni.
  • Szijjártó Péter: Ismét erőltetik a kötelező kvótát
    Európában ismét egy olyan időszak következik, amikor növelni akarják a nyomást a bevándorlásellenes kormányokon, és újra megpróbálják az európai országok torkán lenyomni a kötelező kvótát - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.
MTI Hírfelhasználó