Orbán családvédelmi terve rasszista
2019. február 14. 00:32

Ahelyett, hogy a rendezett migrációról gondoskodna, a nők szerepét „szülőgéppé" redukálja – írja az osztrák publicista, aki szerint a javaslat rasszista, és függőségbe, adósságcsapdába taszítja a nőket.

A magyar kormány családvédelmi intézkedései függőségbe vagy adósságcsapdába taszítják a nőket – írja a Der Standard publicistája, Noura Maan az osztrák lapban.

A szerző szerint Orbán Viktor a migráció kapcsán „népességcserével” riogatja a magyarokat, a miniszterelnök új ellenszere a „propaganda” és a „kerítés” után a demográfiai program.

Az írás szerint családvédelmi terv gyenge pontja, hogy a 40 év feletti nők, a hajadonok, és az újra házasodott nők, egy pedig végzetes adósságcsapdába kerülhet, ha csak egy vagy két gyermeke születik.

A cikk arról is ír, hogy a rasszizmus is érzékelhető a javaslaton, hiszen míg „bizonyos gyerekek” megszületését támogatja és kívánja a kormány, addig másokét nem. Noura Maan szerint, miközben Orbán folyamatosan figyelmezteti a magyarokat a muzulmán és az afrikai népességnövekedés veszélyeire, addig„új pénzügyi ösztönzőket hoz létre a fehér nők számára.” Kritizálja a magyar miniszterelnököt azért, mert „ahelyett, hogy a rendezett migrációról gondoskodna, a nők szerepét egy „szülőgéppé" redukálja.” Ez az intézkedés „visszaszorítja a nőket a tűzhelyhez, vissza az anyaszerepbe” – teszi hozzá.

Orbánnak a nők „csak eszközök”, testüket pedig a politikai agendájához akarja felhasználni – írja a szerző.

A Der Standard publicistája szerint Orbán családvédelmi akcióterve rasszista

Képtalálat a következőre: „Noura Maan”

Az osztrák cikk bájos szerzője és még bájosabb címe: Ministerpräsident Orbán drängt Frauen zurück in die Mutterrolle

mandiner.hu
Címkék:
MTI Hírfelhasználó