Frans nem kell az MSZP-szavazóknak sem
A Frans Timmermans, az európai szocialisták csúcsjelöltje által képviselt bevándorlás- és kvótapárti politikát még a saját, baloldali tábora sem támogatja Magyarországon - közölte a Századvég Alapítvány a közelmúltban elvégzett közvélemény-kutatására alapozva pénteken az MTI-vel.
Utoljára frissítve: 2019. február 15. 11:21
2019. február 15. 11:16

Mint írták, pénteken Magyarországra, az MSZP kongresszusára érkezik Frans Timmermans, az európai szocialisták csúcsjelöltje. A Századvég Alapítvány hozzátette: Timmermans korábban sokszor élesen bírálta az Orbán-kormány bevándorláspolitikáját, és ő volt az Európai Bizottság alelnökeként az egyik első európai politikus, aki támogatta a kvótarendszer bevezetését és a migránsok szétosztását a tagállamok között.

Álláspontja azóta sem változott, hiszen a jelenleg is zajló EP-kampányban egyik megszólalásában tett hitet amellett, hogy külön csatornát kell létrehozni az Európába irányuló migráció számára - jegyezték meg. Mint írták, Frans Timmermans a migrációs válság kezdete óta aktívan közreműködik a bevándorláspárti javaslatok előkészítésében, pár héttel ezelőtt javasolta a Soros-szervezetek támogatásának háromszorosára emelését, és évek óta sürgeti a migrációt elutasító országok megbüntetését, valamint az illegális gazdasági migráció legalizálását.

Az elemzésben megjegyezték: a Soros György egyik legmegbízhatóbb szövetségesének számító politikus vizitje komoly üzenettel bír, Timmermans magyarországi látogatásával még inkább integrálja az európai bevándorláspárti erők táborába a legnagyobb magyar baloldali ellenzéki pártot, az MSZP-t. Timmermans fogadásával a magyar szocialista politikusok pedig ismét hitet tesznek a Soros György által diktált politika, azaz a kvóták és az illegális bevándorlás mellett - írták.

Jelezték: közvélemény-kutatásuk alapján azonban arra lehet következtetni, hogy Timmermans magyarországi látogatásával "valójában felesleges köröket fut", "hiszen, ahogy az MSZP politikusai, úgy Timmermans sem vette figyelembe, hogy Magyarországon nemzeti konszenzus alakult ki a migráció kérdésében".

Azzal, hogy Timmermanst támogatják, az MSZP politikusai figyelmen kívül hagyják saját választóik véleményét és akaratát, ugyanis Timmermans által képviselt politikát az MSZP-szavazók döntő többsége elutasítja - jegyezték meg.

A Századvég kutatásából kiderül, hogy a magyarok 81 százaléka elutasítja az uniós kvótarendszer tervét, ami alapján migránsokat osztanának el a tagországok között. Ebben a tekintetben lényegében pártszimpátiától függetlenül egységes a lakosság véleménye, hiszen minden párt táborában többségben vannak azok, akik ellenzik a kvótarendszert. a Fidesz-szavazók 94, a Jobbik-szavazók 81, az MSZP-szavazók 69, az LMP-szavazók 65, a DK-szavazók 59, a Momentum-szavazók 49 százaléka nem ért egyet a kvótákkal.

A  felmérés szerint a demográfiai problémák kezelését illetően is világos a magyarok álláspontja: a megkérdezettek 91 százaléka szerint a népességfogyást nem bevándorlással, hanem a családok erőteljesebb támogatásával kell orvosolni. Ebben a tekintetben a pártszimpátia alapján sincs vita: az ellenzéki pártok szavazóinak átlagosan több mint 80 százaléka ezen az állásponton van, sőt az MSZP-szavazók 77 százaléka szerint is erős családpolitikára van szükség bevándorlás helyett.

A Századvég február 8-12. között, ezer, véletlenszerűen kiválasztott ember megkérdezésével végezte el telefonos kutatását. A felmérés hibahatára legfeljebb 3,2 százalékpont.

A magyar szakszervezetekkel egyeztetne Timmermans

A globalista, baloldali uniós törekvések munkavállalókra vonatkozó kérdései is terítékre kerülnek a „rabszolgatörvény” mellett azon a pénteki munkavacsorán, amelyen Frans Timmermans európai baloldali csúcsjelölt egyeztetne a szakszervezetekkel – tudta meg a Magyar Nemzet.

A lap értesülése szerint a szakszervezetek többsége nem kíván ilyen célú egyeztetésen részt venni, a Liga Szakszervezetek, a Munkástanácsok Országos Szövetsége és a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma távol marad, így csak Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség (Maszsz) elnöke és Kuti László, az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés vezetője lesz jelen a konföderációk közül.

A Magyar Nemzet a pénteki számában azt írta: az MSZP és a Maszsz közbenjárásával, informális munkavacsorán hallgatná meg a munkavállalói képviseletek álláspontját az általuk rabszolgatörvénynek nevezett túlmunka-szabályozásról is a baloldali EP-listavezető, aki a szocialisták szombati kongresszusán is részt vesz. A túlóratörvényt azért vette napirendre Timmermans, mert a Maszsz panasszal élt az Európai Bizottság egyik munkaidővel kapcsolatos irányelvére hivatkozva a 36 hónapos munkaidőkeret miatt.

A politikai célokat jól jelzi, hogy a munkaidőkeret korábbi, 12 hónapos maximális időtartamát egy magyarországi cég használja ki, ám ezt ők sem szeretnék kitolni. Ráadásul a Maszsz a munkavállalók felé is csúsztat, mivel a munkaidőkeretet kizárólag szakszervezettel megkötött kollektív szerződésben lehet rögzíteni, tehát a munkavállalói képviseleteknek is bele kellene egyezniük ennek alkalmazásába.

A másik módosításra, az önkéntes túlmunka 150 órára emelésére, tehát a kötelezően elrendelhető 250 órával együtt az összesen 400 órás túlóra alkalmazására sem volt példa, ami azt jelenti, ezt a lehetőséget 2019-ben már sem a munkáltatók, sem a munkavállalók nem tudják kihasználni. Kordás ráadásul feleslegesen rohant Brüsszelhez a magyar munkavállalókat nem kimondottan foglalkoztató kérdésben, mivel az Európai Bizottság decemberben maga indított vizsgálatot a módosítások miatt.

A globalista, baloldali uniós törekvések munkavállalókra vonatkozó bérezési, munkajogi kérdések – a melyeknél a tagállami önrendelkezést szűkítené Brüsszel – ugyancsak témái lehetnek a munkavacsorának.

Nemcsak a hazai baloldal, de a szocialista EP-képviselők is aktívan részt vesznek a „rabszolgatörvényezésben”. A Magyar Nemzet megtudta: még ebben a hónapban második állomásához érkezik az a munkamegbeszélés-sorozat, amelyet Szanyi Tibor európai parlamenti képviselő szervez hazai, jellemzően baloldali szakszervezetek közreműködésével.

MTI
  • A szélsőbaloldal új fasizmusa
    József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
  • Kártérítést a hungarocídiumért
    Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
MTI Hírfelhasználó