Napfelkelte az Olajfák hegyén
Már kedden kora reggel kétoldalú megbeszélést folytatott Orbán Viktor kormányfő Andy Harris amerikai kongresszusi képviselővel Jeruzsálemben, ahol találkozik még Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel is.
2019. február 19. 10:01

Lengyelország távolmaradása miatt mégsem tartják meg a V4-ek és Izrael csúcsértekezletét Jeruzsálemben, helyette kétoldalú találkozókat tartanak a politikusok, amelyeken vesz részt Orbán Viktor miniszterelnök is.

Orbán Viktor miniszterelnök (szemben j) és Peter Pellegrini szlovák kormányfő (a kép bal sarkában) megbeszélése a jeruzsálemi King David Hotelben 2019. február 18-án. Orbán Viktor mellett Gottfried Péter, a kormányfő európai és külgazdasági főtanácsadója (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs)

A magyar kormányfő hétfőn már megbeszélést folytatott Peter Pellegrini szlovák kormányfővel, kedden reggel pedig a deklaráltan magyarbarát Andy Harris republikánus amerikai kongresszusi képviselővel is találkozott. Kedden még Benjamin Netanjahu, izraeli miniszterelnökkel is találkozik.

A magyar kormányfő (j) és Andy Harris amerikai kongresszusi képviselő (b) megbeszélése Jeruzsálemben, a King David Hotelben 2019. február 19-én. Középen Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs)

A Ripost értesülése szerint a magyar kormányfő a szokottnál korábban, hajnali 5-kor kelt, és a tárgyalások előtt felkereste Jeruzsálem nevezetességeit, többek közt a Nemzetek Templomát, a Gecsemáné kertet, és az Olajfák hegyét is.

Magyarország miniszterelnöke az Olajfák hegyén 2019. február 19-én hajnalban (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs)

Orbán Viktor először az Olajfák Hegyére ment fel, majd ezután a közelben, a Gecsemáné kertben található templomot látogatta meg, ahol közvetlenül a reggeli szentmise előtt Benito Choque atyával is szót váltott.

A magyar kormányfő a Gecsemáné kertben 2019. február 19-én reggel (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs)

Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Benito Choque atya a Nemzetek Templománál, a jeruzsálemi Gecsemáné kertben február 19-én (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs)

hirado.hu
  • Gyurcsányi fordulat: igazat mondott
    A gyurcsányi cél ez volt: „visszaadni a baloldalnak a hitét, hogy megcsinálhatja, hogy nyerhet. Hogy nem kell lehajtani a fejét ebben a kurva országban. Hogy nem kell beszarni Orbán Viktortól…” Mi fűtötte? Az, hogy „ történelmet csinálok. Nem a történelemkönyveknek, arra szarok.”
  • Pluralizmus Ismét Működésben – PIM
    Ez itt a kérdés – Otthonosabbá tenni a magyar világot. Ezzel a címmel készített negyvenperces beszélgetést az M5-ös művelődési köztelevízió a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával, Demeter Szilárd székelyföldi íróval, költővel, filozófussal.
MTI Hírfelhasználó