A bevándorlás nem tudja megoldani a demográfiai problémát
Heinz-Christian Strache osztrák szabadságpárti alkancellár szerint a bevándorlás nem tudja megoldani a demográfiai problémát, és egyben a saját nép másikra kicserélését jelentené.
2019. március 2. 14:24

Heinz-Christian Strache – aki Bécsben nyilatkozott a közszolgálati médiának – hangsúlyozta: ez nem lehet a koncepciója egyetlen felelős politikusnak sem.

A bevándorlás helyett hatékony családpolitikai intézkedésekre van szükség, amelyek úgy támogatják a családokat, hogy egy vagy két gyereknél többet vállalhassanak anélkül, hogy az egyet jelentene a szegénységgel – emelte ki.

Közölte, az osztrák családpolitikának jelentős központi eleme a családi pótlék, a családtámogatás és a családi adókedvezmény. A nemrég elfogadott családi adókedvezményről szóló döntés értelmében például januártól gyermekenként évi 1500 euróval több maradhat a családoknál. Ez a gyermek 18 éves koráig összesen 27 ezer euróval több, mint korábban – ismertette.

A szabadságpárti alkancellár azt mondta, jónak tartja Orbán Viktor családpolitikai modelljét, és több lényeges kérdésben is megegyezik a véleménye a a magyar miniszterelnökével, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszterével és más magyar politikusokéval. Szeretné, ha Ausztria még szorosabban együttműködne a visegrádi országokkal – tette hozzá.

Az európai parlamenti választással kapcsolatban úgy vélekedett, nagyon fontos, mert ezáltal korrigálni lehet azt a politikai „tévutat, amelyen jelenleg az Európai Unió jár”. Lehetőséget ad arra, hogy a „végzetes és téves meghívást”, a befogadási politikát és az ezért felelőssé tehető politikusokat demokratikusan, politikai eszközökkel le lehessen győzni. Továbbá esélyt ad arra, hogy Európa megvédje határait, valamint megállítsa az illegális bevándorlást és a „fenyegető iszlamizálódást” – fogalmazott.

Tudatta, idén Ausztriában nyolc gyilkosság történt, amelyből hetet migrációs hátterű ember követett el. Ausztria egy keresztény európai ország, és azoknak, akik oda mennek, kötelességük, hogy beilleszkedjenek, elfogadják az osztrákok értékeit – tette hozzá.

Kijelentette: azt a menedékkérőt, aki bűncselekményt követ el, ki kell toloncolni az országból.

Kitért arra is, hogy nem szeretné, ha a nemzetállamok megszűnnének és Európa egy központosított szövetségi állammá alakulna.

Szerinte olyan Európára van szükség, ahol az egymással szövetséges nemzetállamoknak saját jövőjük van, ahol a különböző országok elfogadják és tisztelik egymást, és ott helyben oldják meg a helyi problémákat, nem pedig központilag Brüsszelből irányítanak.

MTI
 • Videó mint politikai csapásmérés
  Megvan tehát a magyarázat arra: miért viselkednek egyes politikusok – köztük egészen magas pozícióban lévők is – elmebeteg módjára. Miért zúdítják rá a kontinensre a migránsáradatot, a terrorista bandákat. Miért öletik meg társadalmuk tagjait. Zsarolva vannak.
 • Elszállt egy hajó a szélben
  Nehéz megindulás, mit megindulás, megrendülés nélkül beszélni erről a patináns lapról, a baloldali véleményformálók zászlóshajójáról, erről az izé 168 óráról. Nehéz, de mégis meg kell tenni.
 • A magyarok elsöprő többsége változást szeretne
  A magyarok döntő része elégedetlen az Unió migrációs válságkezelésével és változást akar az Európai Unióban. A pártpreferencia adatok alapján magabiztos Fidesz-KDNP győzelem várható a vasárnapi európai parlamenti választásokon – derül ki a Századvég Alapítvány közvélemény-kutatásából.
 • Az ENSZ kiesett a szerepköréből
  Az ENSZ több mint hét évtizedes fennállása alatt éppen csak a létrejöttekor kitűzött célját és feladatát, a béke fenntartását és a konfliktusok megoldását volt képtelen elvégezni.
 • Áder: Magyarország legyen erős, független és szabad!
  A honvédelem napja annak a tiszta, egyszerű és világos akaratnak az ünnepe, hogy Magyarország legyen erős, független és szabad - mondta Áder János köztársasági elnök kedden, a budai Várban rendezett ünnepségen, amelyen csapatzászlót adományozott a Magyar Honvédség Parancsnokságának. Azt kérte a honvédektől, legyenek büszkék erre a zászlóra, mert az az összetartozásuk kifejezése mellett az 1848 májusában megszületett modern magyar hadsereg örökségét is megtestesíti.
MTI Hírfelhasználó