Az Európai Bizottságot zavarja a kormány válasza
A magyar kormány válasza zavarja az Európai Bizottságot, a kabinet ugyanis nem tett mást, mint leleplezte Brüsszel bevándorláspárti terveit - kommentálta a magyar kormányszóvivő az Európai Bizottság szóvivőjének hétfői nyilatkozatát budapesti sajtótájékoztatóján.
2019. március 4. 18:01

Hollik István felidézte, hogy a magyar kabinet elküldte a brüsszeli tervekkel kapcsolatos válaszát a bizottság számára. Ebben pontosan és tényszerűen felsorolták - fogalmazott -, hogy a migrációt segítő brüsszeli tervekről eddig milyen fontosabb döntések születtek az unión belül.

A kormánynak az az álláspontja, hogy a magyar embereknek joguk van arról tudni, mire készül Brüsszel, hiszen Európa jövője a tét - jelentette ki Hollik István. A kabinet nem tett mást, mint összeszedte a brüsszeli bevándorláspárti terveket és nyolc oldalon nyilvánosságra hozta - tette hozzá.

Megkérdezték a kormányszóvivőt arról, hogy miért Jean-Claude Juncker bizottsági elnököt állították a kampány középpontjába. Hollik István azt válaszolta: a tények azt mutatják, hogy Juncker az egyik legerősebb olyan brüsszeli politikus, aki támogatja a bevándorlást. Ezt ő maga mondta - emlékeztetett Hollik István, és felidézte azon nyilatkozatát, amelyben a bizottsági elnök legális migrációs útvonalak kiépítéséről beszélt, valamint arról, hogy a nemzeti határok, az államhatárok korszerűtlen intézmények, le kell bontani őket.

A magyar kormány szerint rendkívül álszent és kétszínű, hogy amikor Magyarország a schengeni kötelezettségét betartva megvédi nemcsak saját, hanem az unió határait is, akkor az Európai Néppárt politikusainak szabad kritizálniuk hazánkat, szabad azt mondaniuk, hogy a kerítés egy rossz dolog - közölte. A kormány stílusa nagyon visszafogott ahhoz képest, amit akkor kapott Magyarország - mondta. Hozzátette: most amikor ők kritizálják azt a politikust, akinek nevéhez az Európai Bizottság legkritikusabb öt éve kapcsolódik, ezt nem lehet. Ez tipikusan kettős mérce, ami nagyon régóta jellemző az unión belül Magyarországgal kapcsolatban, és amit nem tudnak elfogadni - jelentette ki Hollik István.

További felvetésre a kormányszóvivő azt mondta: a magyar kormány minden olyan intézkedést, amely azt üzeni a bevándorlóknak, hogy Európa eltartja és pénzeli őket, veszélyesnek tart.

Azt próbálják bemagyarázni, hogy a migránskártyák nem névtelenek, pedig nyilvánvalóan azok - mondta. A magyar kormány álláspontja három éve változatlan, a segítséget kell odavinni, ahol baj van, és nem a bajt kell Európába hozni. Ezért van szükség olyan programokra, mint a Hungary Helps, amely pontosan arról szól, hogy helyben hogyan lehet segíteni. A program a nemzetközi érdeklődést is felkeltette, hiszen sokkal hatékonyabb, mint a nemzetközi szervezetek támogatása. Erre van szükség és nem migránskártyákra - fogalmazott Hollik István.

MTI
 • Gyurcsányi fordulat: igazat mondott
  A gyurcsányi cél ez volt: „visszaadni a baloldalnak a hitét, hogy megcsinálhatja, hogy nyerhet. Hogy nem kell lehajtani a fejét ebben a kurva országban. Hogy nem kell beszarni Orbán Viktortól…” Mi fűtötte? Az, hogy „ történelmet csinálok. Nem a történelemkönyveknek, arra szarok.”
 • Pluralizmus Ismét Működésben – PIM
  Ez itt a kérdés – Otthonosabbá tenni a magyar világot. Ezzel a címmel készített negyvenperces beszélgetést az M5-ös művelődési köztelevízió a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával, Demeter Szilárd székelyföldi íróval, költővel, filozófussal.
 • Bayer Zsolt: Van máááásik!
  Aztán jött a másik ellenzéki mantra: nincs elég lélegeztetőgép. Kiderült, hogy van 2560, és még jön egy csomó. Ez nagyjából 60 ezer megbetegedésig elegendő. Ekkor átálltak másra.
 • Orbán: kijárási korlátozást vezetnek be
  Két héten keresztül az otthonokat, a lakóhelyeket csak munkavégzés vagy az alapvető szükségletek ellátása céljából lehet elhagyni - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök. Fölvetette: hol voltak az EU-nak a járványügyi hivatalban sok pénzért dolgozó emberei, és ők miket mondtak a koronavírusról január-februárban.
 • A védtelen Európa és a szereptévesztésben lévő NATO
  A Defender 2020 NATO-hadgyakorlat célja nem a valós fenyegetések elleni védelem, úgymint az illegális bevándorlás és a mindenkit elpusztítani képes Covid-19, hanem a – szerintük – sokkal veszélyesebb ellenfél, Oroszország elképzelt agressziójának megfékezése. Hogy is van ez?
MTI Hírfelhasználó