Gyarmati Dezső Kollégium indul Lakiteleken
A Lakiteleki Népfőiskola Gyarmati Dezső Kollégium néven 2019 áprilisában a sportvállalkozói ismeretek témakörében előadássorozatot indít.
2019. március 7. 18:03

Ezzel emlékeznek Gyarmati Dezsőre, a rendszerváltás politikusára, az olimpiai bajnok sportvezetőre, a 21. század testnevelési és sportmozgalmi alapjait parlamenti munkájával meghatározó országgyűlési képviselőre.

Célcsoport: Olyan 35 év alatti, felsőoktatási intézményben tanulmányokat folytató hallgatók, illetve a terület iránt érdeklődő fiatal felnőttek, akik jelenleg is a sport területén tevékenykednek, vagy ezen a területen képzelik el a jövőjüket.

Előadás formája és az előadók: A kollégium hallgatói részt vehetnek országos sportvezetők, neves gazdasági szereplők és sportolók, miniszteri megbízottak, sportvállalkozók, turisztikai szakemberek, médiaképviselők által tartott előadásokon. Információt kaphatnak pályázatokról, a pályázati rendszerről. Munkacsoportokban az elméleti anyag gyakorlati megvalósíthatóságában is alapismeretekre tehetnek szert.

Képzés időtartama: 2019 áprilisa és 2020 decembere között nyolc alkalommal, negyedévenként egy-egy bentlakásos hétvége a Lakiteleki Népfőiskolán.

Tematika: A testnevelés és sport irányítási, szervezeti, működtetési rendszerének a rendszerváltozás előtti, jelenlegi és jövőbeni egymásra épülésének kölcsönhatásai, tapasztalatai; a fogyatékossággal élők lehetőségei a sport területén; sport, testnevelés globális jellemzői a Kárpát-medencében; a sporttal, a testneveléssel kapcsolatos jogszabályok elemzése; a jövő testnevelési és sporttevékenysége (iskolai testnevelés, szabadidősport, versenysport, egyéb területek).

Az előadássorozat célja: A kollégium tagjai számara olyan összefüggésiben látatja a testnevelés és a sport társadalmi szerepét, amely a szervezők hite szerint az elkövetkező évtizedek jellemzője lesz. Célja, hogy ezek az alapelvek valósuljanak meg a jövőben is a kollégiumi hallgatók aktív közreműködésével.

Jelentkezés: Jelentkezés a kitöltött jelentkezési lappal és annak csatolt mellékleteivel 2019. március 25-ig a nagyvaradirobi@gmail.com címen.

A részletekkel kapcsolatban a Lakiteleki Népfőiskola honlapján (www.nepfolakitelek.hu), a kollégiumi képzések menüpont alatt tájékozódhat.

gondola
  • "...a gyanúsítottat agyonlőtték"
    Jött arra valaki, gyanúsnak találták, és lelőtték. Lehet, hogy háromgyerekes, a családjáról példamutatóan gondoskodó, kollégáival kedves agysebész volt az illető, de rosszkor jött rossz helyre: a rendőrök „gyanúsítottnak” minősítették, és ártalmatlanították.
  • Politikai stabilitás mint érték
    Az SZDSZ is megtorpedózta az 1996-os világkiállítást. A szélsőséges párt akkor bebizonyítatta, hogy komoly tényező az országban, nagy kárt tud okozni neki.
MTI Hírfelhasználó