Fake news újratöltve: Orbán és a venezuelai válság
Lemigránsozták a polgárháborús helyzet elől menekülő embereket, a kormányt pedig a hiteltelenséggel vádolták meg. Olyan nüanszok nem jutottak el a tudatukig, hogy a venezuelai magyarok nem a zöldhatáron masíroztak át hosszú sorokban, nem foglaltak el pályaudvarokat és szállták meg az autópályáinkat, hanem érvényes okmányokkal meghívásra érkeztek, nem törték ránk az ajtót. Sőt, a ballibek figyelmét az is elkerülte, hogy sokan közülük jogilag is magyar állampolgárok.
2019. március 6. 14:48

Januárban napokig ment az ellenzéki média hangulatkeltése, azzal vádolták Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy a venezuelai válságban Nicolas Maduro elnök mellett áll. A valóság azonban ismét alaposan rácáfolt a balliberális fake news gyárakra.

Az ellenzéki média hosszú heteken keresztül azt sugalmazta: Orbán Viktor igazi bajban van, hiszen az “illiberális” nagyágyúk, Vlagyimir Putyin és Recep Tayyip Erdogan is Maduro mellett áll, akik szerintük szintén illiberális. (Inkább kommunista, de ezt a ballibek mostanában nem hangsúlyozzák.) A “demokráciák” viszont - az Egyesült Államok, és az Európai Unió - Juan Guaidó ideiglenes államelnököt támogatja. A fake news központok bizony feladták a leckét!

Az sem zavarta őket, amikor január végén a miniszterelnök sajtófőnöke arról tájékoztatott, “Magyarország a spanyol Néppárt álláspontját osztja. Eszerint Nicolas Maduro venezuelai elnöknek azonnal távoznia kell az ország éléről, az európai országoknak pedig el kell ismerniük Juan Guaidó ideiglenes államelnökségét.” Elég világos állásfoglalásnak tűnik, persze nem mindenkinek.

Jött is a harcmodor-váltás, olyan köntösbe öltöztették a közleményt - magyarul azt hazudták -, hogy Orbán csupán a spanyol Néppárt elnökével folytatott telefonbeszélgetése után jutott erre az álláspontra, hiszen nem tudta merre van az arra.

A napokban egy új színfolttal gazdagodott a venezuelai topikjuk. Az Index “kioknyomozta”, hogy Magyarország a válság során magyar felmenőkkel rendelkező venezuelaiakat fogadott be. Az ellenzék pártjai természetesen úgy rávetődtek erre, mint egykor Kovács László a 23 millió románra.

Hozták is a formájukat: lemigránsozták a polgárháborús helyzet elől menekülő embereket, a kormányt pedig a hiteltelenséggel vádolták meg. Olyan nüanszok nem jutottak el a tudatukig, hogy a venezuelai magyarok nem a zöldhatáron masíroztak át hosszú sorokban, nem foglaltak el pályaudvarokat és szállták meg az autópályáinkat, hanem érvényes okmányokkal meghívásra érkeztek, nem törték ránk az ajtót. Sőt, a ballibek figyelmét az is elkerülte, hogy sokan közülük jogilag is magyar állampolgárok.

De az ellenzékiek és a szövetséges fake news gyárak arról is elfeledkeztek, hogy ezek az emberek az “illiberális” Maduro - akinek elitélésében Orbán állítólag habozott - miatt, a katonaság fizikai fenyegetésétől, egy összeomló állam végnapjai elől menekültek el.

Ennyit a balliberális fake news gyárak és az ellenzék ocsmány hangulatkeltéséről.

A magyar kormány egy percig sem hezitált, már hónapok óta segít: kiáll a távolba szakadt magyarok és leszármazottaik mellett.

Egy konkrét polgárháború-közeli helyzetben mi más is lenne a kötelessége?

Pindroch Tamás

mozgasterblog.hu
 • Fel vörösök, proletárok
  Hablatyolt, hogy zöld és szabad Budapestet akar, amit vissza kell foglalni. Hogy kitől, természetesen a magyar kormánytól.
 • Soros legyőzte Budapestet
  Lehet persze hőbörögni, lehet hisztériázni meg reggelig antiszemitázni, mondom, hogy lehet, de ettől még a Hálózat kiválóan teljesített.
 • Mert fényesebb a kard
  A dicsőséget kivívtuk, a falatnyi szabadságunkat elveszítettük. Az elesettekből hősök, a kivégzettekből mártírok lettek. A világ bennünket csodált. Fejezet lettünk a történelemkönyvekben.
 • Ha laza f*szi vagy, megnyerted a fiatalokat!
  Bízzunk-e abban, hogy a jóízlés győzedelmeskedik majd? Nem javaslom. Ugyanis a kormánygyűlölők már most tapsolnak a lábvízben állva, szotyolázva.
 • Elengedhetetlen a főváros állásfoglalása a beruházásokról
  A kormány továbbra is elkötelezett az állami forrásokból megvalósuló budapesti beruházások mellett, ha ezek megvalósítását a kormány és a fővárosi önkormányzat közötti konszenzus övezi - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter kedden Budapesten, a Kormányinfón.
MTI Hírfelhasználó