A Fidesz tagságával a Néppárt is jól jár
Akkor sem köt kompromisszumot a Fidesz a keresztény értékek védelmében és a migráció elutasításában, ha kizárják az Európai Néppártból – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter az ECHO TV Bayer show című műsorában. Gulyás Gergely szerint a Fidesz tagságával a Néppárt is jól jár.
2019. március 11. 17:45

Nem akar kilépni a Fidesz az Európai Néppártból, de nem lehet kijelenteni, hogy biztosan a tagja marad a jövőben – mondta Gulyás Gergely. A kancelláriaminiszter leszögezte: a kormánypárt nem változtat politikáján a keresztény értékek védelme és a migráció elutasítása kapcsán.

Két oldala van az éremnek és a másik oldalára is szeretnénk felhívni a figyelmet, ezért ha bennünket ki akarnak zárni, akkor természetesen erre van lehetőség, de mi nem ebben gondolkodtunk eddig. Mi mindig is lojális tagjai voltunk a Néppártnak – jelentette ki.

Gulyás Gergely szerint Nyugat-Európa több országa már bevándorlóországgá vált, de ennek negatív hatásait nem ismerik be, mert az a társadalmi katasztrófa beismerését is jelentené.

Németországban ott tartunk, hogy a lakosság közel negyede migrációs hátterű. Ez azt jelenti, hogy ott már nem lehet azt mondani, hogy a párhuzamos társadalmak borzalmasak, az integráció esélytelen, mert akár így van, akár nem, ennek a beismerése a társadalmi katasztrófa beismerését is jelenti – hangsúlyozta a politikus. Hozzátette: ezeknek az országoknak hosszabb távon kell berendezkedni arra, hogy ezt a helyzetet kezelni kell.

Gyulyás Gergely úgy látja, hogy a migráció közvetlen hatással lesz a májusi EU-választásokra is, ahol vélhetően megerősödnek a bevándorlást ellenző és a centrumtól távolabb eső pártok.

A teljes beszélgetést IDE kattintva tekinthetik meg.

echotv.hu
 • A Szent Péter-i Európa védelme
  Belülről akarják felrobbantani – vagy talán inkább szétmállasztani – a szellemi birodalmat, hosszú ideje, ám most egyfajta végkifejlet látszik közeledni.
 • Orbánt támadja egy lenini hasznos idióta
  Most a populista jelző – nem is címkéjével, hanem – bunkójával ütik le azokat, akik másként gondolkoznak, mint a Központ.
 • Formálódik a magyar 5G stratégia
  Az 5G napjaink egyik legnagyobb hatású technológiai újdonsága, amely az állampolgárok és a vállalkozások mindennapi életét alapjaiban megváltoztató innovatív termékek, szolgáltatások és üzleti modellek elterjedését teszi lehetővé. Kiemelt cél a piacképes üzleti modellek és technológiai megoldások kidolgozására alkalmas, világszínvonalú kutatás-fejlesztési és innovációs környezetek és tesztrendszerek létrehozása is.
 • Magyar állami cél a Kárpát-medence fejlesztése
  Magyar többségű, nagy történelmi múltú településekről van szó, ahova ugyancsak el kell vinni azt az üzenetet, hogy Magyarország minden magyarra számít abban a nemzetépítésben, amelynek lényege, hogy közös hazánknak tekintve a Kárpát-medencét mindannyian egy nemzeti közösség tagjai vagyunk.
 • A vörös diktatúra 133 napja
  Szamuely Tibor: "A vértől nem kell félni, a vér acél: erősíti a szívet, erősíti a proletáröklöt. Hatalmassá fog bennünket tenni a vér. A vér lesz az, ami az igazi kommünvilághoz elvezet minket. Ki fogjuk irtani az egész burzsoáziát.”
MTI Hírfelhasználó