A Fidesz tagságával a Néppárt is jól jár
Akkor sem köt kompromisszumot a Fidesz a keresztény értékek védelmében és a migráció elutasításában, ha kizárják az Európai Néppártból – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter az ECHO TV Bayer show című műsorában. Gulyás Gergely szerint a Fidesz tagságával a Néppárt is jól jár.
2019. március 11. 17:45

Nem akar kilépni a Fidesz az Európai Néppártból, de nem lehet kijelenteni, hogy biztosan a tagja marad a jövőben – mondta Gulyás Gergely. A kancelláriaminiszter leszögezte: a kormánypárt nem változtat politikáján a keresztény értékek védelme és a migráció elutasítása kapcsán.

Két oldala van az éremnek és a másik oldalára is szeretnénk felhívni a figyelmet, ezért ha bennünket ki akarnak zárni, akkor természetesen erre van lehetőség, de mi nem ebben gondolkodtunk eddig. Mi mindig is lojális tagjai voltunk a Néppártnak – jelentette ki.

Gulyás Gergely szerint Nyugat-Európa több országa már bevándorlóországgá vált, de ennek negatív hatásait nem ismerik be, mert az a társadalmi katasztrófa beismerését is jelentené.

Németországban ott tartunk, hogy a lakosság közel negyede migrációs hátterű. Ez azt jelenti, hogy ott már nem lehet azt mondani, hogy a párhuzamos társadalmak borzalmasak, az integráció esélytelen, mert akár így van, akár nem, ennek a beismerése a társadalmi katasztrófa beismerését is jelenti – hangsúlyozta a politikus. Hozzátette: ezeknek az országoknak hosszabb távon kell berendezkedni arra, hogy ezt a helyzetet kezelni kell.

Gyulyás Gergely úgy látja, hogy a migráció közvetlen hatással lesz a májusi EU-választásokra is, ahol vélhetően megerősödnek a bevándorlást ellenző és a centrumtól távolabb eső pártok.

A teljes beszélgetést IDE kattintva tekinthetik meg.

echotv.hu
  • Videó mint politikai csapásmérés
    Megvan tehát a magyarázat arra: miért viselkednek egyes politikusok – köztük egészen magas pozícióban lévők is – elmebeteg módjára. Miért zúdítják rá a kontinensre a migránsáradatot, a terrorista bandákat. Miért öletik meg társadalmuk tagjait. Zsarolva vannak.
  • Elszállt egy hajó a szélben
    Nehéz megindulás, mit megindulás, megrendülés nélkül beszélni erről a patináns lapról, a baloldali véleményformálók zászlóshajójáról, erről az izé 168 óráról. Nehéz, de mégis meg kell tenni.
MTI Hírfelhasználó