Héja-nász a zöldségesnél
Egy kis undorító ájtatos agit-prop
2019. március 13. 01:35

Üzenem tanult barátaimnak: abba kellene hagyni. Nem a Jobbik, hanem magunk miatt. Magyarország ennél normálisabb ellenzéki tábort érdemel. A pártok végre-valahára megértették, hogy a diktatúra az igazi ellenség, és hogy ezt a diktatúrát ma a Fidesz testesíti meg.

A Jobbik egy párt, szimpatizánsai vannak, szavazói. Ha szabad a személyes véleményemmel előhozakodnom: én nem tartozom közéjük. Kifejezetten nem. De vannak emberek, akik kedvelik a Jobbikot. És ezek az emberek nem mind nácik. Ezek az emberek ott állnak melletted a villamoson, mögötted a zöldségesnél. Megadják az elsőbbséget a kereszteződésben, vagy bevágnak eléd a külső sávban. Undokok, kedvesek, okosak, buták – olyanok, mint azok, akik nem a Jobbikra szavaztak.

Ezt kell megérteni, felfogni, elfogadni. Hogy ők is magyar állampolgárok, ugyanúgy, mint azok, akik, szemben a Jobbikkal, baloldalinak, liberálisnak, konzervatívnak, sehova se húzónak mondják magukat. Ugyanabban az országban élnek, mint mi. Nem kell szeretni őket. (Sejtésem szerint ők sem kedvelnek bennünket.)

Most nem a vérnácikról van szó. Nem az antiszemitákról, rasszistákról, kirekesztőkről. Velük nincs miről beszélni. Hanem azokról, akik – hozzánk hasonlóan – nem akarnak diktatúrában élni. Nem akarják, hogy a kormányhoz közeli sajtó még elfogultabb legyen, mint most. Nem akarják, hogy a Fidesz teljesen bedarálja a bíróságokat, az önkormányzatokat, lerombolja a már nyomokban is alig látható demokratikus intézményeket, és sóval szórja be a helyüket.

Azok az emberek, akik a Jobbikra szoktak szavazni, ugyanabban az országban élnek, mint azok, akik más pártokra, vagy senkire sem szavaznak. Hozzánk hasonlóan ők is jót akarnak Magyarországnak - más kérdés, hogy a módszereikkel, érvelésükkel nem értünk egyet. Ezért nem a Jobbikra, hanem más pártokra szoktunk szavazni.

És van egy rossz hírem a fanyalgók számára. Vélhetően nemcsak „ideát” okoz problémát sokaknak, hogy szabad-e együtt vonulni a Jobbikkal, közösen követelni, a törvénytelenségek megszüntetését, a bűnösök megbüntetését. „Odaát”, „nekik” sem lehet könnyű lenyelni azt a falatot, hogy olyanokkal – értsd: velünk - kell együttműködniük, akikkel korábban eszükbe sem jutott volna.

Egymásra vagyunk utalva, függetlenül attól, hogy mi a véleményünk a másikról. Közösen kerültünk a kútba, és egymás nélkül nem tudunk kimászni onnan.

Észre kell venni, hogy a Fidesz miatt muszáj együttműködni a Jobbikkal. Abba kellene hagyni a fanyalgást. Együtt kell vonulnunk - mindenki a maga a piros-fehér-zöld zászlaja alatt.

A Fidesz miatt kell együttműködni a Jobbikkal

Szerző: FSP
hirklikk.hu
Címkék:
  • Videó mint politikai csapásmérés
    Megvan tehát a magyarázat arra: miért viselkednek egyes politikusok – köztük egészen magas pozícióban lévők is – elmebeteg módjára. Miért zúdítják rá a kontinensre a migránsáradatot, a terrorista bandákat. Miért öletik meg társadalmuk tagjait. Zsarolva vannak.
  • Elszállt egy hajó a szélben
    Nehéz megindulás, mit megindulás, megrendülés nélkül beszélni erről a patináns lapról, a baloldali véleményformálók zászlóshajójáról, erről az izé 168 óráról. Nehéz, de mégis meg kell tenni.
MTI Hírfelhasználó