Szétfeszíti a szocialistákat a Párbeszéddel közös lista
A szocialisták között sokan zúgolódnak amiatt, hogy a pártszövetségből mindeddig csak a Párbeszéd profitált.
2019. március 22. 11:02

Jávor Benedek kapja meg a negyedik helyet a Tóth Bertalan vezette közös MSZP–Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listán – információink szerint erről az előterjesztésről dönt szombati ülésén a szocialisták választmánya. Bár a pártban fellélegezhetnének, hogy a közös indulás érdekében végre sikerült megtalálni a párbeszédes politikus helyét, úgy tudjuk, ez koránt sincs így. Az MSZP önálló listájának a negyedik helyén jelenleg Tüttő Kata (képünkön) szerepel, aki komolyan ambicionálja, hogy mandátumot szerezzen Brüsszelben, ám Jávor szerepeltetésével az esélytelen ötödik helyre csúszna vissza.

Ismert: a szocialisták között sokan zúgolódnak amiatt, hogy a pártszövetségből mindeddig csak a Párbeszéd profitált. Az egyszázalékos támogatottságú alakulat az MSZP-vel állított közös lista nélkül ugyanis áprilisban be sem jutott volna az Országgyűlésbe, így viszont a korábbi egyről háromra növelte képviselői számát. Sőt, a Párbeszéd önálló frak­ciót is alakíthatott úgy, hogy az MSZP „kölcsönadta” neki egyik saját képviselőjét, Burány Sándort – a képviselőcsoportba továbbá a független Mel­lár Tamás ült még be.

Jelenlegi támogatottsága alapján az MSZP két helyre számíthat az EP-ben, a harmadik pedig a „bizonytalan, de nem reménytelen” kategóriába tartozik. Bár a szocialisták listáját Tóth Bertalan pártelnök vezeti, állítása szerint nem akar Brüsszelbe menni, így lényegében az őt követő Ujhelyi István áll az első helyen, Szanyi Tibor pedig a másodikon, ha pedig a választmány úgy dönt, Jávor Benedeké lehet a harmadik – azaz Tüttő Kata személyében újabb áldozatot hozna az MSZP a Párbeszéddel való szövetség oltárán. A helyzetet csak bonyolítja, hogy egyre többen azt rebesgetik: a pártelnökként meglehetősen harmatosan teljesítő Tóth Bertalan ígérete ellenére végül mégis felveheti brüsszeli mandátumát, amivel minden eddig kialkudott kompromisszumot borítana.

magyarnemzet.hu
 • Javaslat a Korrupcióellenes Munkacsoportnak
  A baloldali politikus ugyanis 2015. szeptember 29-én egy online újságnak az ügyre utalva a következőket mondta: „Amúgy nem azt mondtam, hogy az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel. Hanem azt, hogy az SZDSZ is tele van korrupciós ügyekkel. Fontos az az is.” Egészen különleges üzenet ez a veterán politikustól.
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • Hazánk első szuperszonikus kutatórakétája
  Sikeresen startolt a BME (Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem) Aerospace Team által megépített megépített, 3 méter hosszú, szilárd hajtóanyagú, oktatási célú kutatórakéta csütörtökön - közölte az MTI-vel pénteken a projekt főtámogatója, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH).
 • Nekünk Magyarország biztonsága az első
  Nekünk Magyarország biztonsága az első, ezért Magyarország nem áll háborúban senkivel - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című pénteki műsorában.
 • Szijjártó: FARE önkéntes munkásőrök csoportja
  Szijjártó Péter nonszensznek nevezte a szervezet tevékenységét, és reményét fejezte ki, hogy az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke „megszabadítja az európai futballt ettől a munkásőr-szervezettől, mert ezek csak bajt okoztak, meg bajokat is fognak okozni”. „Jól látszik, hogy fogalmuk sincsen a világról, és halvány fogalmuk sincsen a magyar történelemről” – emelte ki.
MTI Hírfelhasználó