Szétfeszíti a szocialistákat a Párbeszéddel közös lista
A szocialisták között sokan zúgolódnak amiatt, hogy a pártszövetségből mindeddig csak a Párbeszéd profitált.
2019. március 22. 11:02

Jávor Benedek kapja meg a negyedik helyet a Tóth Bertalan vezette közös MSZP–Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listán – információink szerint erről az előterjesztésről dönt szombati ülésén a szocialisták választmánya. Bár a pártban fellélegezhetnének, hogy a közös indulás érdekében végre sikerült megtalálni a párbeszédes politikus helyét, úgy tudjuk, ez koránt sincs így. Az MSZP önálló listájának a negyedik helyén jelenleg Tüttő Kata (képünkön) szerepel, aki komolyan ambicionálja, hogy mandátumot szerezzen Brüsszelben, ám Jávor szerepeltetésével az esélytelen ötödik helyre csúszna vissza.

Ismert: a szocialisták között sokan zúgolódnak amiatt, hogy a pártszövetségből mindeddig csak a Párbeszéd profitált. Az egyszázalékos támogatottságú alakulat az MSZP-vel állított közös lista nélkül ugyanis áprilisban be sem jutott volna az Országgyűlésbe, így viszont a korábbi egyről háromra növelte képviselői számát. Sőt, a Párbeszéd önálló frak­ciót is alakíthatott úgy, hogy az MSZP „kölcsönadta” neki egyik saját képviselőjét, Burány Sándort – a képviselőcsoportba továbbá a független Mel­lár Tamás ült még be.

Jelenlegi támogatottsága alapján az MSZP két helyre számíthat az EP-ben, a harmadik pedig a „bizonytalan, de nem reménytelen” kategóriába tartozik. Bár a szocialisták listáját Tóth Bertalan pártelnök vezeti, állítása szerint nem akar Brüsszelbe menni, így lényegében az őt követő Ujhelyi István áll az első helyen, Szanyi Tibor pedig a másodikon, ha pedig a választmány úgy dönt, Jávor Benedeké lehet a harmadik – azaz Tüttő Kata személyében újabb áldozatot hozna az MSZP a Párbeszéddel való szövetség oltárán. A helyzetet csak bonyolítja, hogy egyre többen azt rebesgetik: a pártelnökként meglehetősen harmatosan teljesítő Tóth Bertalan ígérete ellenére végül mégis felveheti brüsszeli mandátumát, amivel minden eddig kialkudott kompromisszumot borítana.

magyarnemzet.hu
  • Felesége mentette meg egy szovjet tanktól
    Lőte Attila pályafutása során főszerepek és karakterszerepek sokaságát játszotta el, legnagyobb elismerése a közönség szeretete és a pályatársak iránta érzett megbecsülése. A színész ugyanakkor mindig nyíltan vállalta, hogy sosem tartozott klikkekhez, illetve nemzeti, konzervatív érzelmeit azokban az évtizedekben sem tagadta meg, amikor nyilvánvaló volt, hogy ezért nem fogják díjazni.
  • Orbán: Jankovics Marcell megmutatta, miért harcolunk
    Jankovics Marcell küldetése az volt, hogy megmutassa, miért harcolunk - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a május végén elhunyt Kossuth- és Balázs Béla-díjas rajzfilmrendező, a nemzet művésze temetésén kedden Budapesten.
  • A gyermekek fejlődésének biztosítása az elsődleges
    Magyarország úgy gondolja, hogy a családok védelme, a gyermekek fejlődésének és az egyéni életút háborítatlanságának biztosítása elsődleges kötelességünk - jelentette ki az igazságügyi miniszter kedden Luxemburgban, az európai uniós tagországok általános uniós ügyekkel foglalkozó szakminisztereinek tanácsülését követően.
MTI Hírfelhasználó