Bízunk Olaszországban a migrációs politikát illetően
Bízunk Olaszországban a migrációs politikát illetően, mivel nagy ország és osztja Magyarország álláspontját – mondta Varga Judit, a Miniszterelnökség európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkára szerdán római tárgyalásait követően telefonon az MTI-nek.
2019. március 26. 22:34

Az államtitkár emlékeztetett arra, hogy míg Magyarország szárazföldön mutatta meg, hogy a migrációs hullám megállítható, addig Olaszország a tengeren bizonyítja ugyanezt.

Varga Judit további magyar-olasz közös álláspontként említette azt a törekvést, miszerint a segítséget oda kell vinni, ahol a baj van, és nem a bajt kell Európába engedni. Jó lenne, ha Olaszországot más nagy országok, Franciaország, Spanyolország vagy Németország is követnék ebben – tette hozzá.

Elmondta: római tárgyalásainak célja elsősorban a magyar álláspont ismertetése volt. Fő tárgyaló partnere, Elizabetta Belloni, az olasz külügyminisztérium főtitkára, egyben közigazgatási államtitkára elé tárta Magyarország tényszerű jogi érveit az Európai Unió hetes cikkelye szerinti eljárást illetően, és közölte, hogy Budapest mindenképp tisztességes megítélésre számít.

A Miniszterelnökség európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkára szerdai tárgyalásai alapján kijelentette: úgy hiszi, hogy ebben Olaszország partner lesz.

MTI
  • Gyurcsányi fordulat: igazat mondott
    A gyurcsányi cél ez volt: „visszaadni a baloldalnak a hitét, hogy megcsinálhatja, hogy nyerhet. Hogy nem kell lehajtani a fejét ebben a kurva országban. Hogy nem kell beszarni Orbán Viktortól…” Mi fűtötte? Az, hogy „ történelmet csinálok. Nem a történelemkönyveknek, arra szarok.”
  • Pluralizmus Ismét Működésben – PIM
    Ez itt a kérdés – Otthonosabbá tenni a magyar világot. Ezzel a címmel készített negyvenperces beszélgetést az M5-ös művelődési köztelevízió a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával, Demeter Szilárd székelyföldi íróval, költővel, filozófussal.
MTI Hírfelhasználó