Bízunk Olaszországban a migrációs politikát illetően
Bízunk Olaszországban a migrációs politikát illetően, mivel nagy ország és osztja Magyarország álláspontját – mondta Varga Judit, a Miniszterelnökség európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkára szerdán római tárgyalásait követően telefonon az MTI-nek.
2019. március 26. 22:34

Az államtitkár emlékeztetett arra, hogy míg Magyarország szárazföldön mutatta meg, hogy a migrációs hullám megállítható, addig Olaszország a tengeren bizonyítja ugyanezt.

Varga Judit további magyar-olasz közös álláspontként említette azt a törekvést, miszerint a segítséget oda kell vinni, ahol a baj van, és nem a bajt kell Európába engedni. Jó lenne, ha Olaszországot más nagy országok, Franciaország, Spanyolország vagy Németország is követnék ebben – tette hozzá.

Elmondta: római tárgyalásainak célja elsősorban a magyar álláspont ismertetése volt. Fő tárgyaló partnere, Elizabetta Belloni, az olasz külügyminisztérium főtitkára, egyben közigazgatási államtitkára elé tárta Magyarország tényszerű jogi érveit az Európai Unió hetes cikkelye szerinti eljárást illetően, és közölte, hogy Budapest mindenképp tisztességes megítélésre számít.

A Miniszterelnökség európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkára szerdai tárgyalásai alapján kijelentette: úgy hiszi, hogy ebben Olaszország partner lesz.

MTI
  • A nyugat-európai liberálisok vallása a hungarofóbia
    Annyira nem bigottak, hogy ezért a vallásért Husz Jánosként a máglyára menjenek. Nem akarnak mártírok lenni, noha a mártír legyőzhetetlen ellenfél. Az ő vallásuk másról szól. Vallásuk másik fontos rítusa ugyanis: sorakozás a kasszánál.
  • Horror bohózat a párizsi ügyészségen
    Noha maguk a rendőrök sem mernek behatolni a város jó néhány területére, az ügyészség egy sokkal súlyosabb bűncselekménnyel foglalkozik: a német WDR köztelevízió 37 éves munkatársa szerint Giscard d'Estaing a párizsi irodájában rögzített interjú során háromszor is megérintette a fenekét.
MTI Hírfelhasználó