Így működik Sorosék fake news gyára
Melyik? – kérdezhetnénk, hiszen az agg spekuláns pénze a bevándorláspárti mainstream média szinte egészét áthatja. Persze semmit sem bíznak a véletlenre, a cső másik végén is ők vannak. A Soros-alapítványok finanszírozzák a Facebook cenzúráját végző Correctivet is. Most mégis egy olyan szervezet szólalt meg, amelyben Alexander és George Soros is tag.
2019. április 5. 10:24

“Előzi a korrupció a migrációt!” – hirdeti a Népszava. Egy szerintük “összeurópai független” elemzői műhely megbízásából készült friss felmérés jutott erre az eredményre.

A Soros-hálózat hazai média zászlóshajója, a 444.hu nem ragad le a részleteknél, egyszerűen intézetnek nevezi a kutatást megrendelő Európai Külkapcsolatok Tanácsát (ECFR) és az angol Wikipedia szócikkét linkelte be, ahol már a második bekezdésből az derül ki, hogy mások mellett a Nyílt Társadalom Alapítvány adta az ECFR kezdeti finanszírozását.

A Népszavát olvasva a kutatás arra az eredményre jut, hogy a legtöbb válaszadót a korrupció, a lakhatás és az egészségügy helyzete szinte jobban aggasztja, mint a migráció. A Guardianra hivatkozó 444.hu-t olvasva viszont ugyanerről az derül ki, hogy a korrupció és a migráció is eltörpül a kivándorlás veszélye mellett. Ebbe az irányba megy a címadás is: “Európa keleti és déli részén jobban aggódnak az emberek az el-, mint a bevándorlás miatt”.

Azt mindkét balliberális médiatermék szerzője érzi, hogy a migrációt említeni kell, ezért eltérő mértékben relativizálják annak veszélyét. A földközelebbi Népszava azért elismeri, hogy a válaszadók Európa jövője szempontjából az iszlám radikalizmust tartják a legnagyobb veszélynek, ami – ezt már mi tesszük hozzá – ha tetszik, ha nem, szorosan összefügg a tömeges bevándorlással.

Két év alatt 3,6 millió euró a német adófizetőktől érzékenyítésre.

Erre az összefüggésre mutatott rá első felelős nyugati vezetőként Orbán Viktor közvetlenül a 2015. januári párizsi terrortámadások után. Akkor még támadták ezért, mára ez – több száz ártatlan áldozattal később – sajnos szomorú közhely a késeséles támadásokkal és tömegbe hajtó ámokfutókkal “tarkított” nyugat-európai hétköznapokban.

A bevándorláspárti erők az uniós választás előtt a migráció veszélyét mindenáron relativizálni akarják. Ezért szólalt meg most ez az ECFR, amelynek Hungary/USA kettős tagjai között találjuk Alexander és George Sorost. Az osztrákok között van Wolfgang Schüssel korábbi és Sebastian Kurz hivatalban lévő kancellár.

Honnan tudjuk, hogy ez a “kutatás” a fake news világába való és leginkább a közvélemény altatását szolgálja? Például a legfrissebb (2019. márciusi) Eurobarométerből, ahol a válaszadók első helyen a migrációt, másodikon pedig az ezzel kéz a kézben járó terrorizmust nevezték meg a két legfontosabb kérdésként. Ez a két téma egyébként – szintén nem véletlenül – 2015 elejétől számít uniós szinten a polgárokat legjobban foglalkoztató két legfontosabb kérdésnek, amely mögött minden más gond eltörpül. Akárhogy is tagadják.

Kiszelly Zoltán

politológus

mozgasterblog.hu
 • Javaslat a Korrupcióellenes Munkacsoportnak
  A baloldali politikus ugyanis 2015. szeptember 29-én egy online újságnak az ügyre utalva a következőket mondta: „Amúgy nem azt mondtam, hogy az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel. Hanem azt, hogy az SZDSZ is tele van korrupciós ügyekkel. Fontos az az is.” Egészen különleges üzenet ez a veterán politikustól.
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • Gyorsan le kell győzni a gender-ideológiát
  Orbán Viktor „éles eszű, vicces, briliáns és teljesen magabiztos”, egyáltalán nem olyan, ahogy a nyugati média ábrázolja – írja az American Conservative című lapban Rod Dreher amerikai újságíró, a budapesti Danube Institute vendége, aki külföldi újságírók és kutatók kis csoportjának tagjaként csütörtökön részt vett egy beszélgetésen a magyar kormányfővel. Hozzáteszi: Orbán két órát töltött velük, és még a legkeményebb kérdésekre is tartalmasan válaszolt.
 • Dokumentumfilm Batthyány-Strattmann László életéről
  Kiss-Rigó László Szeged-csanádi püspök, az esemény másik fővédnöke arról beszélt, hogy "ezekben a nehéz időkben" külön köszönetet érdemelnek azok, akik egy olyan embernek, mint Batthyány-Strattmann László, nemcsak az emlékét őrzik, hanem az életét és példáját is hozzáférhetővé teszik a mai társadalom számára.
 • Hazánk első szuperszonikus kutatórakétája
  Sikeresen startolt a BME (Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem) Aerospace Team által megépített megépített, 3 méter hosszú, szilárd hajtóanyagú, oktatási célú kutatórakéta csütörtökön - közölte az MTI-vel pénteken a projekt főtámogatója, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH).
MTI Hírfelhasználó