Nagyobb befolyásra törekszik Soros az EU politikájában
A dollármilliárdos spekulánsnak 226 megbízható szövetségese van az Európai Parlamentben, köztük magyarok is. Frans Timmermansszal húsz éve barátok.
2019. április 12. 13:35

Jelentős összeggel támogatta Soros György az egyik olasz bevándorláspárti pártot. A milliárdos spekuláns 200 ezer eurót, nagyjából 65 millió forintot adott a Több Európa elnevezésű szervezetnek. Soros Györgynek azonban nemcsak Olaszországban vannak partnerei, de befolyása az Európai Parlamentben is tetten érhető.

A Több Európa szervezetet Emma Bonino vezeti, akit az elemzők radikális és balliberális politikusnak tartanak. Bonino korábban Olaszország külügyminisztere volt. Beszámolók szerint az illegális migráció egyik legnagyobb támogatója és szószólója Olaszországban.

Mivel magánszemély korlátosan adományozhat pénzt egy párt számára, ezért olyan trükköt alkalmaznak, hogy bevonják a családtagokat is. Jelen esetben Soros György a feleségét, Tamiko Boltont vonta be, és vele együtt támogatja azokat a politikai erőket, amelyek megfelelnek az ideológiájuknak – mondta ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász az M1 Unió28 című műsorában. Hangsúlyozta, ez a tevékenység súlyos beavatkozásnak számít a belügyekbe, és sérti a nemzeti szuverenitást is.

Ezzel szemben minden normális, magára valamit adó nemzetállamnak fel kellene lépnie – fűzte hozzá.

A hatályos szabályok szerint magánszemély maximum 100 ezer euróval támogathat egy-egy pártot, ezért volt szükség Soros György feleségének bevonására. Mint kiderült, nem a mostani volt az első, hogy Soros segített Bonino pártjának, a tavalyi parlamenti választáson is támogatta a kampányát.

Jelentős összegeket juttatott a migrációt támogató olasz csoportoknak

De nemcsak a Több Európa kis olasz párt az egyetlen Soros patronáltjai között. A spekuláns csak 2017-ben 80 millió eurót, nagyjából 25 milliárd forintot adott az elsősorban a migrációt támogató olasz csoportoknak.

Soros Györgynek azonban nem csak Olaszországban vannak segítői. Minden európai országban száz, de van, ahol akár ezer aktivista is részt vesz Soros munkájának a segítésében – tájékoztatott Farkas Örs politikai elemző. Hozzátette, emellett a sajtóorgánumok, a kutatási élet meghatározó szereplői és aktív politikusok is hozzátartoznak az úgynevezett Soros-birodalomhoz.

Soros György befolyása az Európai Parlamentben is tetten érhető. 2016-ban szivárogtak ki azok a dokumentumok, amelyekből kiderült, hogy a milliárdos spekulánsnak 226 megbízható szövetségese van az Európai Parlamentben, köztük magyarok is, a DK-s Niedermüller Péter és az LMP-s Meszerics Tamás. Soros György azonban vezető uniós tisztviselőkkel is régi kapcsolatot ápol. Az Európai Bizottság alelnökével, Frans Timmermansszal például húsz éve barátok.

Timmermans pozíciójából fakadóan olyan szerepet tölt be, amely egyfajta fórumot ad az európai parlamenti kampányához – közölte Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője. Mint mondta, neki nem kellett visszavonulnia, járja Európát és kampányt folytat. Úgy véli, azért próbálják meg előre aláásni az európai parlamenti választások legitimitását, mert attól tartanak, hogy a bevándorláspárti erőknek nem kedveznek majd az eredmények, és megpróbálhatják valamilyen módon kiharcolni annak lehetőségét, hogy nem adják át az európai parlamenti mandátumot.

hirado.hu
  • Pluralizmus Ismét Működésben – PIM
    Ez itt a kérdés – Otthonosabbá tenni a magyar világot. Ezzel a címmel készített negyvenperces beszélgetést az M5-ös művelődési köztelevízió a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával, Demeter Szilárd székelyföldi íróval, költővel, filozófussal.
  • A Demokrácia Védvonal
    A mintegy 175 kilométer hosszú, 4 méter magasra tervezett létesítmény nem csupán műszaki jelentőségű.
MTI Hírfelhasználó