BGordon nagyon tiszteli
2019. április 13. 00:08

Egy róla szóló kötet bemutatójának keretében beszélt Soros Györgyről Bajnai Gordon, aki elmondta, bár a milliárdos megtámadta az OTP részvényeit, de nagyon tiszteli őt.

Az MSZP-SZDSZ kormányok utolsó időszakában miniszterelnöklő Bajnai Gordonról jelent egy kötet, aminek bemutatójára ő maga is hivatalos volt. A beszélgetés keretében több témát is érintettek, Bajnai elmondta például, hogy nem érzi személyes kudarcának, hogy később a Fidesz kétharmaddal nyert.

A jelen közállapotok okán is szóba került Soros György, hiszen Bajnai miniszer volt akkor, amikor milliárdos egyik alapja shortolni kezdte az OTP részvényeit. “Az ilyen alapok a sebezhető országokra mennek rá – indokolta Bajnai – a leggyengébb gazellát nézik ki.”

De én nagyon tisztelem Soros Györgyöt. Ugyanis – magyarázta – saját eszével és tehetségével lett sikeres pénzügyi szereplő, vagyonát pedig társadalmi célokra is fordította – tudósított a Hvg.hu.

Bajnai nagyon tiszteli Soros Györgyöt

magyarnemzet.hu
Címkék:
 • A nyugat-európai liberálisok vallása a hungarofóbia
  Annyira nem bigottak, hogy ezért a vallásért Husz Jánosként a máglyára menjenek. Nem akarnak mártírok lenni, noha a mártír legyőzhetetlen ellenfél. Az ő vallásuk másról szól. Vallásuk másik fontos rítusa ugyanis: sorakozás a kasszánál.
 • Horror bohózat a párizsi ügyészségen
  Noha maguk a rendőrök sem mernek behatolni a város jó néhány területére, az ügyészség egy sokkal súlyosabb bűncselekménnyel foglalkozik: a német WDR köztelevízió 37 éves munkatársa szerint Giscard d'Estaing a párizsi irodájában rögzített interjú során háromszor is megérintette a fenekét.
 • Trianon 100 - Vérző Magyarország 6. rész
  Ezúttal a művészet felé fordulunk. A kiváló művészettörténész, festő és kritikus Lyka Károly Magyar művészet – magyar határok című tanulmányát idézzük, melyben a tudós pontosságával elemzi a magyar és az európai kultúra összetartozását: „Hogy e kétféle művészet határa egyúttal Magyarországnak is természet építette keleti és déli határa, azt helyes lesz a művészettörténeti földrajz beszédes tényeként leszögezni. Aki e határokat rideg kézzel el akarná mozdítani, aligha lehet tisztában azzal, mit jelent egy ezer éven át fejlődött kultúra.”
 • Újrafoglalás
  Az új magyar nemzetpolitika megalkotóinak és megvalósítóinak van mire büszkének lenniük.
 • Bővül a gyermekfelügyeletet ellátó intézmények köre
  Június másodikától oktatási céllal is használhatók lesznek az iskolaépületek, a vidéki bölcsődék és óvodák hétfőtől, a fővárosiak pedig szintén június másodikától térnek vissza a "normális működési rendhez" - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs vasárnapi online sajtótájékoztatóján.
MTI Hírfelhasználó