A kereszténység kirekesztése Európában
A Coexistance and Communication at Sea névre hallgató NGO a keresztet kirekesztő és rasszista szimbólumnak titulálta, továbbá a hatóságoknak küldött levelében annak eltávolítását követelte.
2019. április 23. 15:37

Európában senkit ne érhessen hátrányos megkülönböztetés azért, mert kereszténynek vallja magát! - szól az Orbán Viktor miniszterelnök által nemrég közzétett hétpontos követelésben a hatodik pont. A háttér megvilágítására friss konrétumokat ír le az origo.hu.

Egyre több bizonyíték van arra, hogy

a muszlimokat a keresztény üldözöttek kárára részesítik előnyben

a brit bevándorlási hatóságok. Az elmúlt időszakban két iráni keresztényt teljesen nevetséges indokokkal utasítottak el, míg a muszlim szélsőségeseknek nagyon könnyen adnak vízumot és menedékjogot is a szigetországban. Mindennek a hátterében az állhat, hogy a brit hatóságok az országban lévő egyre nagyobb létszámú muszlim kisebbség miatt

nem mernek olyan döntéseket hozni, ami esetleg sértheti az érzékenységüket.

Nagy-Britanniában abból is országos botrány kerekedett, hogy tavaly novemberben elutasították egy pakisztáni keresztény nőnek a menedékkérelmét, akit a pakisztáni muszlim közösség erőszakkal próbált meg áttéríteni az iszlámra, majd a helyi bíróságon vádat emeltek ellene, és nyolc év börtönre ítélték.
A radikális iszlamistáknak is menedékjogot biztosító britek azzal indokolták a döntést, hogy a nő befogadása sértené a náluk élő muszlim közösséget.
Ezzel párhuzamosan pedig a brit hatóságok megengedték egy Pakisztánban is szélsőségesnek tartott hitszónoknak, hogy belépjen a szigetországba, és előadásokat tartson többek között arról, hogy azok a politikusok megérdemlik a halált, akik kiálltak Asia Bibi, a keresztény pakisztáni nő mellett.

Brüsszel amiatt sem indított semmilyen eljárást eddig, hogy az elmúlt három évben

a franciaországi keresztény templomok kiemelt célpontjaivá váltak a vandalizmusnak,

2016 óta átlagban naponta háromszor támadják meg az épületeket. A kegytárgyakra is egyre inkább vadásznak a bűnözők, ugyanis a feketepiacon szép pénzt kapnak érte. Mindeközben a bevándorláspárti Macron Franciaországa impotensnek mutatkozik a keresztény kultúra védelmében, az ország legnagyobb mecsete pedig már épülőben van.

Brüsszelt persze az sem zavarta, hogy Görögországban a rendőrök, a vallásszabadságot súlyosan megsértve azért vettek őrizetbe harminchat embert, mert felállítottak egy hatalmas, vasból készült keresztet Leszbosz szigetén.

A hivatalos indoklás szerint a „vétkesek” a kereszt felhúzásával önkényesen sajátították ki a közterületnek minősülő sziklás partvidék egy darabját, ráadásul egy olyan partszakaszon tették mindezt, ahol hajdanán a híres leszboszi erőd állt, így műemlékvédelmi szabályokat is megszegtek.

Az ügy pikantériája, hogy a helyiek 2018 augusztusában már felállítottak egy impozáns betonkeresztet, hogy ezzel is demonstrálják a 2015-ös migrációs válság kezdete óta a szigetre tömegével érkező – zömmel muszlim – migránsok előtt a leszbosziak és úgy általánosságban a görög nemzet keresztény identitását. A Coexistance and Communication at Sea névre hallgató NGO akkor

a keresztet kirekesztő és rasszista szimbólumnak titulálta,

továbbá a hatóságoknak küldött levelében annak eltávolítását követelte.

Nem sokkal a bevándorláspárti gittegylet cirkuszolása után „ismeretlenek” ledöntötték a keresztet, a tettesek közül pedig senkit sem sikerült elkapni (nemhogy letartóztatni, mint ahogyan az a visszaállítók közül 36 ember esetében megtörtént).

Mindezek alapján teljesen egyértelmű, hogy

Európában egyre több támadás éri a keresztényeket, miközben értük Brüsszel semmit sem tesz. 

origo.hu
 • Videó mint politikai csapásmérés
  Megvan tehát a magyarázat arra: miért viselkednek egyes politikusok – köztük egészen magas pozícióban lévők is – elmebeteg módjára. Miért zúdítják rá a kontinensre a migránsáradatot, a terrorista bandákat. Miért öletik meg társadalmuk tagjait. Zsarolva vannak.
 • Elszállt egy hajó a szélben
  Nehéz megindulás, mit megindulás, megrendülés nélkül beszélni erről a patináns lapról, a baloldali véleményformálók zászlóshajójáról, erről az izé 168 óráról. Nehéz, de mégis meg kell tenni.
 • A bevándorláspártiak mind ott lesznek, legyünk ott mi is!
  Az európai baloldal azért akar kevert népességű Európát, mert valójában a nemzeteket akarja felszámolni, márpedig Európa erejét a sikeres nemzetállamok adják. Meggyőződésem, hogy az előttünk álló évtizedben nem lehet úgy politizálni Magyarországon, hogy nem a migrációt tartjuk a legfontosabb kérdésnek. Ha az elmúlt években baloldali kormány lett volna Magyarországon, akkor most úgy néznének ki a városaink, mint egyes német vagy francia városok, mert százezrével lennének itt Afrikából vagy a Közel-Keletről érkezett migránsok — nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Orbán Viktor miniszterelnök.
 • Negyedik EP-győzelmére készül a Fidesz–KDNP-szövetség
  A Fidesz európai parlamenti (EP-) listájáról többen újrázhatnak — egyesek nem is először — most vasárnap, mint ahány helyet összesen az ellenzéki pártok szerezhetnek a számukra legjobb forgatókönyvek szerint. A felmérések szerint a Fidesz—KDNP 13-14 mandátumot is elérhet, míg a DK kettő és a Momentum egy helye győzelemmel érhet fel a két kis párt számára. A vasárnapi EP-választás az MSZP és a Jobbik visszaszorulását, az LMP és a Párbeszéd kiesését hozhatja el.
 • Orbán Viktor: ők mind ott lesznek, "legyünk ott mi is!"
  A bevándorlás nemcsak "kulturális bajt hoz ránk", és nemcsak "a közbiztonságot rontja le", hanem "anyagilag megroppantaná" Magyarországot. A következő uniós költségvetésben el kellene érni, hogy ne a bevándorlásra fordítsák az európai adófizetők pénzét, hanem például családtámogatásra és fejlesztésekre.
MTI Hírfelhasználó