A kereszténység kirekesztése Európában
A Coexistance and Communication at Sea névre hallgató NGO a keresztet kirekesztő és rasszista szimbólumnak titulálta, továbbá a hatóságoknak küldött levelében annak eltávolítását követelte.
2019. április 23. 15:37

Európában senkit ne érhessen hátrányos megkülönböztetés azért, mert kereszténynek vallja magát! - szól az Orbán Viktor miniszterelnök által nemrég közzétett hétpontos követelésben a hatodik pont. A háttér megvilágítására friss konrétumokat ír le az origo.hu.

Egyre több bizonyíték van arra, hogy

a muszlimokat a keresztény üldözöttek kárára részesítik előnyben

a brit bevándorlási hatóságok. Az elmúlt időszakban két iráni keresztényt teljesen nevetséges indokokkal utasítottak el, míg a muszlim szélsőségeseknek nagyon könnyen adnak vízumot és menedékjogot is a szigetországban. Mindennek a hátterében az állhat, hogy a brit hatóságok az országban lévő egyre nagyobb létszámú muszlim kisebbség miatt

nem mernek olyan döntéseket hozni, ami esetleg sértheti az érzékenységüket.

Nagy-Britanniában abból is országos botrány kerekedett, hogy tavaly novemberben elutasították egy pakisztáni keresztény nőnek a menedékkérelmét, akit a pakisztáni muszlim közösség erőszakkal próbált meg áttéríteni az iszlámra, majd a helyi bíróságon vádat emeltek ellene, és nyolc év börtönre ítélték.
A radikális iszlamistáknak is menedékjogot biztosító britek azzal indokolták a döntést, hogy a nő befogadása sértené a náluk élő muszlim közösséget.
Ezzel párhuzamosan pedig a brit hatóságok megengedték egy Pakisztánban is szélsőségesnek tartott hitszónoknak, hogy belépjen a szigetországba, és előadásokat tartson többek között arról, hogy azok a politikusok megérdemlik a halált, akik kiálltak Asia Bibi, a keresztény pakisztáni nő mellett.

Brüsszel amiatt sem indított semmilyen eljárást eddig, hogy az elmúlt három évben

a franciaországi keresztény templomok kiemelt célpontjaivá váltak a vandalizmusnak,

2016 óta átlagban naponta háromszor támadják meg az épületeket. A kegytárgyakra is egyre inkább vadásznak a bűnözők, ugyanis a feketepiacon szép pénzt kapnak érte. Mindeközben a bevándorláspárti Macron Franciaországa impotensnek mutatkozik a keresztény kultúra védelmében, az ország legnagyobb mecsete pedig már épülőben van.

Brüsszelt persze az sem zavarta, hogy Görögországban a rendőrök, a vallásszabadságot súlyosan megsértve azért vettek őrizetbe harminchat embert, mert felállítottak egy hatalmas, vasból készült keresztet Leszbosz szigetén.

A hivatalos indoklás szerint a „vétkesek” a kereszt felhúzásával önkényesen sajátították ki a közterületnek minősülő sziklás partvidék egy darabját, ráadásul egy olyan partszakaszon tették mindezt, ahol hajdanán a híres leszboszi erőd állt, így műemlékvédelmi szabályokat is megszegtek.

Az ügy pikantériája, hogy a helyiek 2018 augusztusában már felállítottak egy impozáns betonkeresztet, hogy ezzel is demonstrálják a 2015-ös migrációs válság kezdete óta a szigetre tömegével érkező – zömmel muszlim – migránsok előtt a leszbosziak és úgy általánosságban a görög nemzet keresztény identitását. A Coexistance and Communication at Sea névre hallgató NGO akkor

a keresztet kirekesztő és rasszista szimbólumnak titulálta,

továbbá a hatóságoknak küldött levelében annak eltávolítását követelte.

Nem sokkal a bevándorláspárti gittegylet cirkuszolása után „ismeretlenek” ledöntötték a keresztet, a tettesek közül pedig senkit sem sikerült elkapni (nemhogy letartóztatni, mint ahogyan az a visszaállítók közül 36 ember esetében megtörtént).

Mindezek alapján teljesen egyértelmű, hogy

Európában egyre több támadás éri a keresztényeket, miközben értük Brüsszel semmit sem tesz. 

origo.hu
 • A Demokrácia Védvonal
  A mintegy 175 kilométer hosszú, 4 méter magasra tervezett létesítmény nem csupán műszaki jelentőségű.
 • Mikulássapkás hazugság
  Amerikában kezdték el ezt a hazugsághadjáratot évtizedekkel ezelőtt. Egy svéd reklámgrafikus egy híres üdítőitalhoz rajzolta le Santa Claus-t. Az ő Szent Kolozsuk eleve reklámfigura. Egy üdítőitalt ünnepelnek Szent Miklós helyett.
 • Varga Judit: Eljött a keresztény-konzervatív zöld politika ideje
  Eljött a keresztény-konzervatív zöldpolitika ideje, Európának olyan klímapolitikát kell folytatnia, amely nem a legszegényebb országokra terheli a klímasemleges gazdasági átállás költségeit – szögezi le Varga Judit igazságügy-miniszter a Politico című, európai ügyekkel foglalkozó hírportálon hétfőn megjelent véleménycikkében.
 • Mit üzent Győr az ellenzéknek?
  Véget ért az ellenzéki oldalon az a hurráoptimizmus, ami a tavalyi októberi önkormányzati választás után alakult ki, a győri eredmény bizonyítja, hogy a kormánypártok támogatottsága továbbra is stabil, míg az ellenzék nem szerzett új szavazókat - minderről politológusok beszéltek az Origónak a vasárnapi jelentős Fidesz-győzelmet hozó győri voksolást követően. Dézsi Csaba András nemcsak megőrizte a korábbi Fidesz-KDNP-tábort, hanem jelentősen bővítette is.
 • Csaknem 2800 koronavírus-fertőzött - karantén Bécsben és Zürichben is
  Egyre hevesebben terjed a koronavírus. A kórokozó már több mint egytucatnyi országban 2794 embert fertőződött meg. Kínában már 80 halálos áldozata van. Továbbra sincs magyar érintettje a koronavírusnak, mint azt az InfoRádióban Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára elmondta.
MTI Hírfelhasználó