Egymillió felett van a támogatók száma
A Fidesz—KDNP európai parlamenti kampánya során eddig 1,150 mil­lióan írták alá Orbán Viktor miniszterelnök hétpontos bevándorlásellenes programját. Lapunk értesülése szerint április 29-től hivatalosan is megkezdődik a kormánypárti politikusok országjárása.
2019. április 24. 09:42

– A legfrissebb adatok szerint már 1,150 millióan támogatják aláírásukkal Orbán Viktor hétpontos programját a bevándorlás megállítására – jelentette be kedden Hidvéghi Balázs budapesti sajtótájékoztatóján. A Fidesz kommunikációs igazgatója köszönetet mondott a támogató aláírásokért, egyben jelezte: az aláírásgyűjtés nem áll meg, folytatják az emberekkel való közvetlen párbeszédet az előttük álló időszakban is.

– Az aktivisták az ország összes választókerületében a Fidesz standjainál várják mindazokat, akik szeretnék kifejezni a támogatásukat Orbán Viktor programja mellett – közölte. A kommunikációs igazgató hozzátette: az emberekkel beszélve azt tapasztalják, hogy nagyon sokan egyetértenek a miniszterelnökkel és a Fidesszel abban, hogy Európát meg kell védeni, a bevándorlást pedig meg kell állítani.

– Különösen fontosnak tartják az emberek, hogy a migráció kezelését el kell venni a brüsszeli bürokratáktól, és vissza kell adni a nemzeti kormányoknak. Szintén teljes egyetértés mutatkozik abban, hogy egyetlen ország se legyen kötelezhető migránsok befogadására, ha nem akarja, valamint hogy az uniós intézmények élére bevándorlást ellenző vezetők kerüljenek – sorolta a kormánypárti politikus az eddigi visszajelzések tapasztalatait. – Ez a május 26-i európai parlamenti választás tétje – szögezte le ­Hidvéghi Balázs, aki hozzátette: a Fidesz arra kér mindenkit, akinek fontos Magyarország biztonságos jövője, hogy támogassa a miniszterelnök programját a bevándorlás megállítására.

Sokan kiállnak a miniszterelnök programja mellett Fotó: Teknős Miklós

Arról, hogy az Európai Parlament (EP) illetékes bizottságának becslése szerint a kormánypártoknak 13, a Jobbiknak 3, az MSZP–Párbeszéd koa­líciónak 3, a DK-nak és a Momentumnak 1-1 mandátuma lenne az EP-ben, az LMP ugyanakkor be sem jutna, azt mondta: minden előzetes becslés érdekes, de az igazán fontos döntés május 26-án, a voksolás napján születik meg.

– Abban a fő kérdésben, ami a bevándorlásról, Magyarország és Európa biztonságáról szól, csak a kormánypártokra lehet számítani. A Fidesz–KDNP-nek Magyarország az első, elutasítják a bevándorlást, erre építik programjukat. Az ellenzék pártjaira nem lehet számítani, amikor az ország biztonsága, védelme a kérdés, ezt bizonyították az elmúlt években Brüsszelben, az EP-ben és itt Budapesten is – mutatott rá. A kormánypárti politikus szerint az egymással állandóan civakodó ellenzéki pártokat és politikusokat az köti össze, hogy mindannyian bevándorláspártiak.

A Magyar Nemzet információi szerint jövő hétfőn, az aláírásgyűjtéssel párhuzamosan magasabb fokozatba kapcsol a Fidesz–KDNP EP-kampánya. Április 29-től kezdve hivatalosan is megkezdődik a kormánypárti politikusok országjárása. A Fidesz országszerte több mint kétszáz fórumot tart majd, ezeken miniszterek, államtitkárok és a kormánypárt vezető politikusai is részt vesznek.

magyarnemzet.hu
 • A szélsőbaloldal új fasizmusa
  József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
 • Kártérítést a hungarocídiumért
  Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
 • Gulyás: szép építkezési szimbólum a Ludovika
  Mindannak, ami az elmúlt időszakban az országban és Budapesten épült, legszebb szimbóluma a Ludovika Campus, "itt látszanak erényeink hibáink nélkül" - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter kedden a fővárosban, a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen (NKE), a Ludovika Campus-projekt keretében felújított Ludovika Szárnyépület átadó ünnepségén.
 • Több milliárdos támogatás a külhoni magyar közösségeknek
  Több mint 2,2 milliárd forintos támogatásban részesülnek a Kárpát-medencében és a diaszpórában élő magyar közösségek, valamint a nemzetpolitikai célokat megvalósító anyaországi tömörülések - jelentette be a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkára kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.
 • Orbán Viktor francia republikánus vezetővel tárgyalt
  Orbán Viktor miniszterelnök kedden a Karmelita kolostorban fogadta Francois-Xavier Bellamy-t, a francia Republikánusok EP-képviselőcsoportjának vezetőjét; a politikus vezeti majd a Polgári Magyarországért Alapítvány szerdai "Európa cenzúrázatlanul" című webkonferenciáját.
MTI Hírfelhasználó