Dobrev Klára Európáról álmodik
2019. április 25. 01:14

Az Európai Egyesült Államok létrehozása csak egy embert veszélyeztet Magyarországon, Orbán Viktor miniszterelnököt - jelentette ki egy szerdai, budapesti kampányeseményen a Demokratikus Koalíció EP-listavezetője.

Dobrev Klára azt mondta, egy olyan Európáról álmodik, ahol nincsenek másodrendű állampolgárok, ahol a magyarok ugyanolyannak érezhetik magukat, mint a dánok, a németek vagy az osztrákok. A DK-nak az a terve, hogy ez ne álom maradjon, hanem tényleg megvalósuljon az Európai Egyesült Államok. Az Európai Egyesült Államok programját azonban Orbán Viktor gyűlöli, ezért a miniszterelnök minden egyes alkalommal támadja azt - tette hozzá.

Az ellenzéki politikus kijelentette, hisz abban, hogy Európa még "nincs készen", a kontinensnek változásra van szüksége. Ha Európa már korábban is kellően erős lett volna, akkor meg tudta volna védeni a magyar rokkantnyugdíjasokat, a szolgálati nyugdíjasokat és a magánnyugdíjpénztári tagokat - érvelt. Felsorolása szerint szükség van az európai minimálnyugdíjra, európai lakhatási minimumra,  szociális bérlakásépítési programra és európai minimélbérre.

Évek óta mennek külföldre az orvosok, tíz éven belül az ország fele háziorvos nélkül fog maradni, évente 24 ezer ember olyan ember hal meg, akiket egyébként meg lehetne menteni - tért át egy újabb témára. Az erős Európa azonban garantálni tudja az európai egészségügyi minimumot - jelentette ki.

A kormány családtámogatási rendszere a gazdag családokat segíti - hangsúlyozta. Az Európai Egyesült Államok azonban a magyar családi pótlékon felül európai családi pótlékot is fizetne minden gyermek számára - szögezte le.

Mindennek a fedezetét a multinacionális cégekre kivetett európai adóból lehetne megteremteni - közölte. A nemzeti kormányok egyenként nehezen tudnának fellépni ezen vállalatok ellen, de az Európai Egyesült Államoknak lenne akkora ereje, hogy tárgyalóasztalhoz ültesse a multikat - ismertette elképzelését.

Vannak olyan problémák, mint például a klímaváltozás, a technológiai forradalom kihívásai vagy a terrorizmus, amelyekre csak közös fellépéssel lehet választ adni. Magyarország a kispadról fogja nézni, ahogy a világ elmegy mellette, ha nem lesz része az erős európai nemzetek családjának - jelentette ki Dobrev Klára.

 

 

MTI
Címkék:
 • Videó mint politikai csapásmérés
  Megvan tehát a magyarázat arra: miért viselkednek egyes politikusok – köztük egészen magas pozícióban lévők is – elmebeteg módjára. Miért zúdítják rá a kontinensre a migránsáradatot, a terrorista bandákat. Miért öletik meg társadalmuk tagjait. Zsarolva vannak.
 • Elszállt egy hajó a szélben
  Nehéz megindulás, mit megindulás, megrendülés nélkül beszélni erről a patináns lapról, a baloldali véleményformálók zászlóshajójáról, erről az izé 168 óráról. Nehéz, de mégis meg kell tenni.
 • Orbán Viktor: ők mind ott lesznek, "legyünk ott mi is!"
  A bevándorlás nemcsak "kulturális bajt hoz ránk", és nemcsak "a közbiztonságot rontja le", hanem "anyagilag megroppantaná" Magyarországot. A következő uniós költségvetésben el kellene érni, hogy ne a bevándorlásra fordítsák az európai adófizetők pénzét, hanem például családtámogatásra és fejlesztésekre.
 • Gulyás Gergely: Pontosan tudjuk, kik a szövetségeseink
  Az Európai Néppárt és a jobboldali, Európai Konzervatívok és Reformisták közötti szövetséget hozna létre a hét végi választások után a Fidesz — egyebek mellett erről beszélt lapunknak Gulyás Gergely.
 • Orránál fogva
  Dobrev most listavezetőként ott folytatja, ahol a férje abbahagyta.
MTI Hírfelhasználó