Olyan jelöltet szeretnénk, aki meghallja az európai választók hangját
Olyan csúcsjelöltre van szüksége az európai jobboldalnak, aki a nagykoalíciós logika helyett meghallja a választok hangját és markáns jobboldali politikát folytat.
2019. május 7. 14:29

 

Olyan csúcsjelöltre van szüksége az európai jobboldalnak, aki a nagykoalíciós logika helyett meghallja a választok hangját és markáns jobboldali politikát folytat – mondta Dömötör Csaba a Hír Tv Magyarország élőben című műsorában.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára erről azután beszélt, hogy Orbán Viktor alkalmatlannak nevezte Manfred Webert az Európai Bizottság vezetésére. Dömötör Csaba szerint jelenleg egyik nagy pártcsaládnak sincs többsége, így a választás után hosszú egyeztetésre kell számítani.

Az európai jobbközépnek együtt kellene működnie a jobboldallal az Unió jövője érdekében, ezt mondta a magyar miniszterelnök.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára az adásban emlékeztetett, Manfred Weber már nem számít a magyarok szavazatára az európai bizottsági jelöltsége során. Az államtitkár szerint Weber ezzel megsértette a magyar szavazókat, így az, amit Orbán Viktor Strache alkancellárral tartott sajtótájékoztatóján elmondott, hogy nem támogatja Webert, a politikus bántó szavainak következménye.

Dömötör Csaba úgy értékeli, a Fidesz jó eséllyel vág neki a májusi választásoknak.

Hozzátette, egyetlen nagy európai pártcsaládnak sincs egymagában többsége a mostani előrejelzések szerint, ezért tartja fontos kérdésnek, hogy a néppárt milyen utat választ az Európai Parlamentnek. A politikus elmondta, ha a néppárt továbbmegy a nagykoalíció útján annak előbb utóbb meg lesz az következménye.

„Szeretnénk, ha egy olyan jelöltje lenne a jobboldalnak, aki meghallja az európai választók hangját, meghallja az aggodalmaikat és markáns jobboldali politikát tud folytatni” – mondta Dömötör Csaba.

A kormány számára a nemzeti érdekek az irányadóak, bárki is legyen az uniós intézmények élén – közölte az államtitkár, arra reagálva vajon mi lesz, ha Weber marad a mostani helyén.

Hassan F. ügyéről szólva kifejtette, alapos gyanú van arra, hogy Hassan F. 20 ember kivégzésével hozható összefüggésbe. Hozzátette, megdöbbentő, hogy miután ezt megtette az Uniós szabályozás minden kiskapuját ki tudta használni.

HírTV
  • A szélsőbaloldal új fasizmusa
    József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
  • Kártérítést a hungarocídiumért
    Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
MTI Hírfelhasználó