Olyan jelöltet szeretnénk, aki meghallja az európai választók hangját
Olyan csúcsjelöltre van szüksége az európai jobboldalnak, aki a nagykoalíciós logika helyett meghallja a választok hangját és markáns jobboldali politikát folytat.
2019. május 7. 14:29

 

Olyan csúcsjelöltre van szüksége az európai jobboldalnak, aki a nagykoalíciós logika helyett meghallja a választok hangját és markáns jobboldali politikát folytat – mondta Dömötör Csaba a Hír Tv Magyarország élőben című műsorában.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára erről azután beszélt, hogy Orbán Viktor alkalmatlannak nevezte Manfred Webert az Európai Bizottság vezetésére. Dömötör Csaba szerint jelenleg egyik nagy pártcsaládnak sincs többsége, így a választás után hosszú egyeztetésre kell számítani.

Az európai jobbközépnek együtt kellene működnie a jobboldallal az Unió jövője érdekében, ezt mondta a magyar miniszterelnök.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára az adásban emlékeztetett, Manfred Weber már nem számít a magyarok szavazatára az európai bizottsági jelöltsége során. Az államtitkár szerint Weber ezzel megsértette a magyar szavazókat, így az, amit Orbán Viktor Strache alkancellárral tartott sajtótájékoztatóján elmondott, hogy nem támogatja Webert, a politikus bántó szavainak következménye.

Dömötör Csaba úgy értékeli, a Fidesz jó eséllyel vág neki a májusi választásoknak.

Hozzátette, egyetlen nagy európai pártcsaládnak sincs egymagában többsége a mostani előrejelzések szerint, ezért tartja fontos kérdésnek, hogy a néppárt milyen utat választ az Európai Parlamentnek. A politikus elmondta, ha a néppárt továbbmegy a nagykoalíció útján annak előbb utóbb meg lesz az következménye.

„Szeretnénk, ha egy olyan jelöltje lenne a jobboldalnak, aki meghallja az európai választók hangját, meghallja az aggodalmaikat és markáns jobboldali politikát tud folytatni” – mondta Dömötör Csaba.

A kormány számára a nemzeti érdekek az irányadóak, bárki is legyen az uniós intézmények élén – közölte az államtitkár, arra reagálva vajon mi lesz, ha Weber marad a mostani helyén.

Hassan F. ügyéről szólva kifejtette, alapos gyanú van arra, hogy Hassan F. 20 ember kivégzésével hozható összefüggésbe. Hozzátette, megdöbbentő, hogy miután ezt megtette az Uniós szabályozás minden kiskapuját ki tudta használni.

HírTV
 • A hungarofóbia mérlege
  Egyhetes konferencia is kevés lenne annak taglalására, hogyan ártott társadalmunknak a legvisszataszítóbb rasszizmus. Mégis fontos, hogy elkészüljön a hungarofóbia mérlege.
 • A futball a tartalomipar része
  A futball ugyanis több, mint sport, több, mint tartalomipar, hallatlanul fontos – lenne – egy-egy nemzeti közösség jövőformálásához.
 • Salvini: a Conte-kormány elárulta Olaszországot
  Giuseppe Conte miniszterelnök "eladta" Olaszország szuverenitását és gazdasági érdekeit, és ezért "Macron és Merkel vállveregetését" érdemelte ki. Conte azért nyitotta meg a kikötőket, mert "ezt ígérte az EU-nak, és ezért cserébe ismét kormányon maradhatott" - hangoztatta Salvini. Megjegyezte, hogy a Conte-kormány ezzel nem "Salvini, hanem 60 millió olasz ellen" cselekszik.
 • Kövér: Magyarország visszaszerezte jövőjét
  Az elmúlt kilenc évben a Kárpát-medencében 120 új templom épült és 3000 újult meg - mondta, hozzátéve, hogy a magyar egyházak életében "ilyen rövid idő alatt ilyen mértékű gyarapodásra és megújulásra az elmúlt száz esztendőben nem volt példa".
 • Török Ferencnek még fontos feladata van
MTI Hírfelhasználó