Magyar kultúra is kell a demográfia fordulathoz
Évtizedeken át lemondtak az ifjú házasok egy vagy két gyerekről, mert a gazdasági feltételek szűkre szabottak voltak, nem akartak a gyerekkel együtt egyfajta nyomorúságot is vállalni.
2019. május 8. 17:16

Amikor az oszmán hódítókat az európai haderő – XI. Ince pápa csodálatos szervezőmunkája nyomán – kiverte Magyarország területéről, a romos falvakba visszaköltöző magyarok sokkal nagyobb templomot építettek a pillanatnyi igénynél.

Tudták, hogy sokasodni fognak.

Már a remélt, a bízott jövő igényének megfelelő templomokat terveztek, és húztak fel. És igen. Teltek az évtizedek, jöttek az új és új nemzedékek, és a sok új templom megtelt magyar élettel.

Önbeteljesítő lett a várakozás.

Most nagyszerű gazdasági lépéseket tesz az állam, meg akarván adni a pénzügyi feltételeit annak, hogy a magyar fiatalok annyi gyermeket vállalhassanak, amennyit egyébként is szeretnének.

Hármat, négyet, esetleg többet.

Évtizedeken át lemondtak az ifjú házasok egy vagy két gyerekről, mert a gazdasági feltételek szűkre szabottak voltak, nem akartak a gyerekkel együtt egyfajta nyomorúságot is vállalni.

Most azonban még nagycsaládi autóhoz is juthatnak.

Nagyszerű, kiváló ez az első lépés, remek az alap a sokasodáshoz. Volt már ilyen – mérhető eredménnyel. A pártállam is érezte, baj lesz, ha fogy a magyar. Így jöttek világra nagy tömegben az „OTP-gyerekek.”

A lakástörlesztés könnyebb lett gyerekvállalással.

Ám a pártállam kezdeményezése itt megállt. A szocialista terror – benne a kulturális terror – nem engedte, hogy a természetes magyar kultúra napi jelenléte is növelje a családok életkedvét, bátorságát, gyerekszeretetét.

Így az OTP-gyerekek is kevesen lettek.

Most azonban nincs hazánkban idegen sereg. Szárnyat kaphat a magyar kultúra. Kaphatna… Jelenleg ugyanis – 1990 óta – szegett szárnyon vergődik a nemes magyar művelődés, noha a szellemi forrás buzog.

A kincstár tele szellemi ékszerekkel.

De nem kaphat fényt, mert a hamis fények vibrálnak: ezek kapnak képernyőt, színpadot, pályázati pénzt, közdíjakat. A magyar kultúra ki van rekesztve a pódiumról, nem jut közforrásokhoz.

Noha az adófizetők magyarok.

A magyar adózók befizetései azonban nem a magyar kultúra fejlesztőihez jutnak. A hamisság, a gagyi, a celebség élvez adóforintokat, ennek erőltetői híznak, növelik bankszámlájukat, építenek villát, pöffeszkednek luxusjárgányokban.

Magyarországon nincsenek is magyarok…

Ezt sugallják a videóselejtek: egyik várost sem magyarok építették fel, a falvakban sem magyarok hizlalják a jószágot, termesztik a növényt, nem magyar konyhaművészeti remeklések vonzzák a falujárókat.

Nincs is magyar kultúra…

Mindez közpénzből készült selejtek sugallata – hamisítása –, felhasználva az adóforintokat azok befizetői ellen. Ne ébredhessen büszkeség a nemzeti kultúra iránt, hiszen az nem más, mint a bőgatya.

Liszt Ferenc büszke volt magyarságára szerte Európában.

Ezt agyon kell hallgatni. Liszt szerzeményei magyar remekek, éppígy Lajtha László briliáns alkotásai is – ám Lajthát ma éppúgy agyonhallgatják, mint a kommunista évtizedekben tették. Hiszen Lajtha keresztény.

Egyházi zeneműveket is alkotott.

Furcsa: a sötét szocialista diktatúrában volt templomi kórus, amely be merte mutatni a templom falai között a kirekesztett Lajtha szerzeményét, ma ilyenre sincs példa. A globális szellemi diktatúra, az NGO-terror most másként veri a társadalmat.

Magyar kultúra is kell a magyar nemzet sokasodásához.

Tudják ezt azok is, akik elfojtják a magyar művelődést – épp ezért nyomják le, fedik be hamuval, sőt meg be is sóznák, ha nem sajnálnák rá a pénzt. Nem kellenek magyarok ide – és ezt nem Kolozsváron mondják, ahol már az 1930-as években is sulykolták.

A magyar kultúra hozhat jó fordulatot a demográfiai folyamatokban.

Kovács G. Tibor
 • Videó mint politikai csapásmérés
  Megvan tehát a magyarázat arra: miért viselkednek egyes politikusok – köztük egészen magas pozícióban lévők is – elmebeteg módjára. Miért zúdítják rá a kontinensre a migránsáradatot, a terrorista bandákat. Miért öletik meg társadalmuk tagjait. Zsarolva vannak.
 • Elszállt egy hajó a szélben
  Nehéz megindulás, mit megindulás, megrendülés nélkül beszélni erről a patináns lapról, a baloldali véleményformálók zászlóshajójáról, erről az izé 168 óráról. Nehéz, de mégis meg kell tenni.
 • Orbán Viktor: Mutassuk meg Brüsszelnek, hogy milyen sokan vagyunk!
  Közvélemény-kutatók szerint várhatóan négy-hat magyarországi párt, illetve pártszövetség jut be az Európai Parlamentbe (EP) a mostani választáson a 9 induló lista közül. A legfrissebb támogatottsági adatok alapján mandátumot szerez majd a Fidesz-KDNP, a Jobbik, az MSZP-Párbeszéd, a DK, továbbá esélyes lehet még az LMP és a Momentum is.
 • A nemzeti érdekre fókuszáló politika gazdasági sikereket is hoz
  Magyarország gazdasága az első negyedévben 5,2 százalékkal bővült, ez az Európa-bajnok növekedés azt igazolja, hogy a nemzeti érdekre fókuszáló politika gazdasági sikereket is hoz – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter az elsősorban automatizált logisztikai polcrakodó gépeket (RBG) gyártó MIAS Hungary Kft. kapacitásbővítő beruházásának alapkőletételi ünnepségén szerdán Gyöngyösön.
 • Kvíz
  Vajon az alább idézett beszédet ki mondta el? Vilmos német császár 1916-ban, Joseph Goebbels náci propaganda-miniszter 1940-ben, Gerhard Schröder volt német kancellár az Unió keleti bővítésekor vagy Manfred Weber EU főbiztos-jelölt a mostani kampányban?
MTI Hírfelhasználó