Operatív módszerek enyhíthetik a romboló befolyást
Jelenleg csak operatív megoldás lehet hatékony az NGO-k visszaszorítására, lévén jól felépített és legalizált rendszerekről van szó, amelyek formálisan nem sértik a jelenlegi „béke törvényeket".
2019. május 14. 16:16

Európa biztonsági szempontból egy rendkívül negatív spirálba került – mondta Földi László biztonságpolitikai szakértő a közcsatorna műsorában. Neki tett föl kérdéseket a Gondola.

- Földi úr, Európában konszolidáció helyett a biztonsági problémák sokasodnak, és ezt nemcsak az észak-írországi merénylet jelzi. Mi állhat a mögött, hogy a napnál is világosabb jeleket sem Berlin, sem Párizs, sem Brüsszel nem veszi észre?

- Európa konszolidációja lehetetlen, hisz háborúban áll. Megtámadták értékeit, kultúráját, törvényes rendjét és a mindennapok normális életét.

- A biztonsági kockázatok negatív spirálja épp az EP-választások kampányának heteiben pörög fel. Vélhető-e, hogy ez már késő, és az európai polgárok nagy része nem robbantások, rablások, utcai agresszió, nemi erőszak mindennapi tapasztalása alapján, hanem az évtizedek alatt a média által kialakított hamis – alternatív, virtuális – valóság alapján voksol május 23. és 26. között?

- A májusi választás „ébresztő" jellegű és nem „sorsdöntő" lesz. Éppen azért, mert az emberek agyát évtizedek alatt „programozták" rossz irányba. Az ébredés már megtörtént, de még az érdemi változtatás akarásához több idő kell.

- Az úgynevezett NGO-garnitúrák – azaz külföldről fizetett és titkos feladatokkal megbízott „civil" szervezetek – hatástalanítása végett milyen módszerekkel élhet a választópolgárok szavazatai alapján, azaz demokratikusan vezetési teendőkhöz és felelősséghez jutott politikusi vezetőség szerte a földrészen?

- Jelenleg csak operatív megoldás lehet hatékony az NGO-k visszaszorítására, lévén jól felépített és legalizált rendszerekről van szó, amelyek formálisan nem sértik a jelenlegi „béke törvényeket".

- A Kim Dzsong Un észak-koreai vezető és Vlagyimir Putyin orosz elnök tervezett találkozójával kapcsolatban a helyzetet elsősorban a két Koreát létrehozó két nagyhatalom, az Egyesült Államok és Oroszország szembenállása határozza meg. Észak-Korea Kínával sokkal nagyobb szakaszon határos, mint Oroszországgal. Pekinget hogyan kell bevonnunk a mérlegelésbe?

- Kína erős gazdasági szereplő, és nemcsak a Távol-Keleten létezik a befolyása. Ezért nem fogja eltűrni, hogy közvetlen környezetében nélküle szülessenek stratégiai döntések, illetve azt befolyásoló események.
 

gondola
 • Videó mint politikai csapásmérés
  Megvan tehát a magyarázat arra: miért viselkednek egyes politikusok – köztük egészen magas pozícióban lévők is – elmebeteg módjára. Miért zúdítják rá a kontinensre a migránsáradatot, a terrorista bandákat. Miért öletik meg társadalmuk tagjait. Zsarolva vannak.
 • Elszállt egy hajó a szélben
  Nehéz megindulás, mit megindulás, megrendülés nélkül beszélni erről a patináns lapról, a baloldali véleményformálók zászlóshajójáról, erről az izé 168 óráról. Nehéz, de mégis meg kell tenni.
 • Orbán Viktor: Mutassuk meg Brüsszelnek, hogy milyen sokan vagyunk!
  Közvélemény-kutatók szerint várhatóan négy-hat magyarországi párt, illetve pártszövetség jut be az Európai Parlamentbe (EP) a mostani választáson a 9 induló lista közül. A legfrissebb támogatottsági adatok alapján mandátumot szerez majd a Fidesz-KDNP, a Jobbik, az MSZP-Párbeszéd, a DK, továbbá esélyes lehet még az LMP és a Momentum is.
 • A nemzeti érdekre fókuszáló politika gazdasági sikereket is hoz
  Magyarország gazdasága az első negyedévben 5,2 százalékkal bővült, ez az Európa-bajnok növekedés azt igazolja, hogy a nemzeti érdekre fókuszáló politika gazdasági sikereket is hoz – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter az elsősorban automatizált logisztikai polcrakodó gépeket (RBG) gyártó MIAS Hungary Kft. kapacitásbővítő beruházásának alapkőletételi ünnepségén szerdán Gyöngyösön.
 • Kvíz
  Vajon az alább idézett beszédet ki mondta el? Vilmos német császár 1916-ban, Joseph Goebbels náci propaganda-miniszter 1940-ben, Gerhard Schröder volt német kancellár az Unió keleti bővítésekor vagy Manfred Weber EU főbiztos-jelölt a mostani kampányban?
MTI Hírfelhasználó