Operatív módszerek enyhíthetik a romboló befolyást
Jelenleg csak operatív megoldás lehet hatékony az NGO-k visszaszorítására, lévén jól felépített és legalizált rendszerekről van szó, amelyek formálisan nem sértik a jelenlegi „béke törvényeket".
2019. május 14. 16:16

Európa biztonsági szempontból egy rendkívül negatív spirálba került – mondta Földi László biztonságpolitikai szakértő a közcsatorna műsorában. Neki tett föl kérdéseket a Gondola.

- Földi úr, Európában konszolidáció helyett a biztonsági problémák sokasodnak, és ezt nemcsak az észak-írországi merénylet jelzi. Mi állhat a mögött, hogy a napnál is világosabb jeleket sem Berlin, sem Párizs, sem Brüsszel nem veszi észre?

- Európa konszolidációja lehetetlen, hisz háborúban áll. Megtámadták értékeit, kultúráját, törvényes rendjét és a mindennapok normális életét.

- A biztonsági kockázatok negatív spirálja épp az EP-választások kampányának heteiben pörög fel. Vélhető-e, hogy ez már késő, és az európai polgárok nagy része nem robbantások, rablások, utcai agresszió, nemi erőszak mindennapi tapasztalása alapján, hanem az évtizedek alatt a média által kialakított hamis – alternatív, virtuális – valóság alapján voksol május 23. és 26. között?

- A májusi választás „ébresztő" jellegű és nem „sorsdöntő" lesz. Éppen azért, mert az emberek agyát évtizedek alatt „programozták" rossz irányba. Az ébredés már megtörtént, de még az érdemi változtatás akarásához több idő kell.

- Az úgynevezett NGO-garnitúrák – azaz külföldről fizetett és titkos feladatokkal megbízott „civil" szervezetek – hatástalanítása végett milyen módszerekkel élhet a választópolgárok szavazatai alapján, azaz demokratikusan vezetési teendőkhöz és felelősséghez jutott politikusi vezetőség szerte a földrészen?

- Jelenleg csak operatív megoldás lehet hatékony az NGO-k visszaszorítására, lévén jól felépített és legalizált rendszerekről van szó, amelyek formálisan nem sértik a jelenlegi „béke törvényeket".

- A Kim Dzsong Un észak-koreai vezető és Vlagyimir Putyin orosz elnök tervezett találkozójával kapcsolatban a helyzetet elsősorban a két Koreát létrehozó két nagyhatalom, az Egyesült Államok és Oroszország szembenállása határozza meg. Észak-Korea Kínával sokkal nagyobb szakaszon határos, mint Oroszországgal. Pekinget hogyan kell bevonnunk a mérlegelésbe?

- Kína erős gazdasági szereplő, és nemcsak a Távol-Keleten létezik a befolyása. Ezért nem fogja eltűrni, hogy közvetlen környezetében nélküle szülessenek stratégiai döntések, illetve azt befolyásoló események.
 

gondola
 • Budapest felett az ég
  Visszajöttek, akik annyira hiányoztak, visszajöttek, akikért megint rajongunk. Gyurcsány és az SZDSZ.
 • Újra kell tanulnunk a demokráciát
  A „létező demokrácia” részének kell tekintenünk az idegen titkosszolgálatok videókészítését és az időzített nyilvánosságra hozást. A külföldi tőzsdespekulánsok kampányfinanszírozó tevékenységét. A külföldi propagandaközpontok itthoni buzgólkodását.
 • Ugyanolyan magabiztos kormányzást szeretnék látni, mint az előző kilenc évben
  A miniszterelnök ugyanolyan bátor és magabiztos kormányzást szeretne látni, mint az előző kilenc évben. Orbán Viktor a Hír Tv-nek szerdán Balatonalmádiban, a kihelyezett Fidesz-frakcióülés helyszínén adott nyilatkozatában azt is elmondta, hogy változatlanul érvényben tartja azokat a megállapodásokat, amelyeket az elmúlt időszakban Tarlós István leköszönő főpolgármesterrel kötött.
 • Akik nem tudnak köszönni
  Legnagyobb vadliberális elleneim sem mondhatják, hogy nem voltam toleráns és türelmes.
 • Az eredmény
  A háromszor egyharmados szimpátia-tagoltság ténye újfent bebizonyosodott. Egyharmad ide, egyharmad oda, a harmadik rész pedig inaktív, illetve bizonytalan.
MTI Hírfelhasználó