Orbán Viktor halálát kívánta a Soros-egyetem történészprofesszora
Kovács M. Mária a Soros-egyetem történész-professzora a magyar miniszterelnök washingtoni látogatása kapcsán Orbán Viktor halálára utaló bejegyzést tett közzé a Facebookon. Az enyhén szólva is felháborító ügyet a V4NA Nemzetközi hírügynökség tárta fel.
2019. május 15. 13:08

Kovács M. Mária megdöbbentő módon felidézte a lengyel miniszterelnök Lech Kaczyński, 9 évvel ezelőtti tragédiáját, amikor 95 utastársával egyetemben Szmolenszk közelében szörnyet halt. A CEU professzornője ezt írta a közösségi oldalon, egyértelműen Orbán Viktorra utalva: „Ha Kaczyński olyan ügyesen le tudott zuhanni”. Partnerei azonnal csatlakoztak a minősíthetetlen kívánsághoz, egymásra licitálva eljutottak odáig, hogy akár egy „öngyilkoló pilóta” is teljesíthetné ezt a feladatot.

Később a Klubrádió neves szerkesztője Göczey Zsuzsa is csatlakozott a szánalmasan gusztustalan kórushoz, azon kezdve „poénkodni”, hogy Orbán Viktorból csak egy van. Ellentétben Kaczyńskival, akinek politikai örökébe az ikertestvére lépett.

Kovács M. Mária a CEU egyik „arca” a Soros-egyetem vezető történészprofesszora. Kétes politikai hírnévre akkor tett szert, amikor 2017 nyarán társaival együtt mondvacsinált ürügyek felsorakoztatásával sikertelenül próbálta meggyőzni Izrael miniszterelnökét Benjamin Netanjahut, hogy Magyarország antiszemita ország. A Soros-egyetem professzornője egyébként korábban a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítványoknak (Open Society Foundations) is dolgozott.

Az Origo információi szerint a Soros-egyetem oktatója 1987-ben az ELTE-n szerezte a diplomáját, majd pedig 1996-ban lett a történettudományok kandidátusa. Főbb kutatási területei a 19-20. századi hazai történelem és a nacionalizmus.

Kovács M. Mária évek óta előszeretettel oszt meg a közösségi oldalán ellenzéki tartalmakat, teljesen függetlenül attól, hogy azok álhírek-e. Legnagyobb szívfájdalma, hogy Magyarország és Izrael kapcsolatai az elmúlt években soha nem látott jó szintre jutottak. Éppen ezért mostanra Benjamin Netanjahu egyik legnagyobb kritikusa lett a gyalázkodó történész.Másik kedvenc témája természetesen a Soros-egyetem, és a sztálini időszak működési elveit napjainkig követő MTA mindenáron való megvédése. Ennek egyik eszköze, hogy azokat, akik bírálni merik az előbb említett intézményeket, azokat egyszerűen ostoba és buta embernek nevezi. Meglehetősen színvonaltalan módon írt korábban Palkovics Lászlóról és Békés Márton történészről is. Kovács M. Mária arra is büszke volt közösségi oldalának tanúsága szerint, hogy részt vett az ellenzéki előválasztáson, de azt sajnos nem árulta el, hogy a súlyos botrányokba keveredő, alkalmatlan zuglói polgármestert, Karácsony Gergelyt vagy pedig az ingyen BKV-val kampányoló Horváth Csabát támogatta – tudatja a portál.

Az Origo beszámolója szerint a történész asszony másik kedvenc területe az összeesküvés-elméletek gyártása, és ezek hirdetése. Emiatt néha komoly vitákba is keveredik. Visszatérő témája, hogy az ATV miért hív be kormánypárti politikusokat, mert szerinte ez azt jelenti, hogy a tévé fideszes lett. Ilyenkor általában az ott dolgozók teszik helyre Kovács M.-et, aki ezekre már nem tud reagálni.

Kovács M. közösségi térben való működését figyelve egyértelműen látszik, hogy valójában egy politikai aktivista, aki egyetemen tanít. Kovács M. egy tavalyi választási bejegyzésében maga vallotta be, hogy nem is találkozik olyannal, és nem ismer olyan embert, akinek más véleménye lenne, mint az övé. Ezután értetlenkedett egy sort azon, hogy a Fidesz-KDNP szövetség a szavazatok több mint 48 százalékát szerezte meg, miközben neki egyetlen kormánypárti ismerőse sincsen – írja a lap.

lokal.hu
 • Videó mint politikai csapásmérés
  Megvan tehát a magyarázat arra: miért viselkednek egyes politikusok – köztük egészen magas pozícióban lévők is – elmebeteg módjára. Miért zúdítják rá a kontinensre a migránsáradatot, a terrorista bandákat. Miért öletik meg társadalmuk tagjait. Zsarolva vannak.
 • Elszállt egy hajó a szélben
  Nehéz megindulás, mit megindulás, megrendülés nélkül beszélni erről a patináns lapról, a baloldali véleményformálók zászlóshajójáról, erről az izé 168 óráról. Nehéz, de mégis meg kell tenni.
 • Orbán Viktor: Mutassuk meg Brüsszelnek, hogy milyen sokan vagyunk!
  Közvélemény-kutatók szerint várhatóan négy-hat magyarországi párt, illetve pártszövetség jut be az Európai Parlamentbe (EP) a mostani választáson a 9 induló lista közül. A legfrissebb támogatottsági adatok alapján mandátumot szerez majd a Fidesz-KDNP, a Jobbik, az MSZP-Párbeszéd, a DK, továbbá esélyes lehet még az LMP és a Momentum is.
 • A nemzeti érdekre fókuszáló politika gazdasági sikereket is hoz
  Magyarország gazdasága az első negyedévben 5,2 százalékkal bővült, ez az Európa-bajnok növekedés azt igazolja, hogy a nemzeti érdekre fókuszáló politika gazdasági sikereket is hoz – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter az elsősorban automatizált logisztikai polcrakodó gépeket (RBG) gyártó MIAS Hungary Kft. kapacitásbővítő beruházásának alapkőletételi ünnepségén szerdán Gyöngyösön.
 • Kvíz
  Vajon az alább idézett beszédet ki mondta el? Vilmos német császár 1916-ban, Joseph Goebbels náci propaganda-miniszter 1940-ben, Gerhard Schröder volt német kancellár az Unió keleti bővítésekor vagy Manfred Weber EU főbiztos-jelölt a mostani kampányban?
MTI Hírfelhasználó