Orbán Viktor halálát kívánta a Soros-egyetem történészprofesszora
Kovács M. Mária a Soros-egyetem történész-professzora a magyar miniszterelnök washingtoni látogatása kapcsán Orbán Viktor halálára utaló bejegyzést tett közzé a Facebookon. Az enyhén szólva is felháborító ügyet a V4NA Nemzetközi hírügynökség tárta fel.
2019. május 15. 13:08

Kovács M. Mária megdöbbentő módon felidézte a lengyel miniszterelnök Lech Kaczyński, 9 évvel ezelőtti tragédiáját, amikor 95 utastársával egyetemben Szmolenszk közelében szörnyet halt. A CEU professzornője ezt írta a közösségi oldalon, egyértelműen Orbán Viktorra utalva: „Ha Kaczyński olyan ügyesen le tudott zuhanni”. Partnerei azonnal csatlakoztak a minősíthetetlen kívánsághoz, egymásra licitálva eljutottak odáig, hogy akár egy „öngyilkoló pilóta” is teljesíthetné ezt a feladatot.

Később a Klubrádió neves szerkesztője Göczey Zsuzsa is csatlakozott a szánalmasan gusztustalan kórushoz, azon kezdve „poénkodni”, hogy Orbán Viktorból csak egy van. Ellentétben Kaczyńskival, akinek politikai örökébe az ikertestvére lépett.

Kovács M. Mária a CEU egyik „arca” a Soros-egyetem vezető történészprofesszora. Kétes politikai hírnévre akkor tett szert, amikor 2017 nyarán társaival együtt mondvacsinált ürügyek felsorakoztatásával sikertelenül próbálta meggyőzni Izrael miniszterelnökét Benjamin Netanjahut, hogy Magyarország antiszemita ország. A Soros-egyetem professzornője egyébként korábban a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítványoknak (Open Society Foundations) is dolgozott.

Az Origo információi szerint a Soros-egyetem oktatója 1987-ben az ELTE-n szerezte a diplomáját, majd pedig 1996-ban lett a történettudományok kandidátusa. Főbb kutatási területei a 19-20. századi hazai történelem és a nacionalizmus.

Kovács M. Mária évek óta előszeretettel oszt meg a közösségi oldalán ellenzéki tartalmakat, teljesen függetlenül attól, hogy azok álhírek-e. Legnagyobb szívfájdalma, hogy Magyarország és Izrael kapcsolatai az elmúlt években soha nem látott jó szintre jutottak. Éppen ezért mostanra Benjamin Netanjahu egyik legnagyobb kritikusa lett a gyalázkodó történész.Másik kedvenc témája természetesen a Soros-egyetem, és a sztálini időszak működési elveit napjainkig követő MTA mindenáron való megvédése. Ennek egyik eszköze, hogy azokat, akik bírálni merik az előbb említett intézményeket, azokat egyszerűen ostoba és buta embernek nevezi. Meglehetősen színvonaltalan módon írt korábban Palkovics Lászlóról és Békés Márton történészről is. Kovács M. Mária arra is büszke volt közösségi oldalának tanúsága szerint, hogy részt vett az ellenzéki előválasztáson, de azt sajnos nem árulta el, hogy a súlyos botrányokba keveredő, alkalmatlan zuglói polgármestert, Karácsony Gergelyt vagy pedig az ingyen BKV-val kampányoló Horváth Csabát támogatta – tudatja a portál.

Az Origo beszámolója szerint a történész asszony másik kedvenc területe az összeesküvés-elméletek gyártása, és ezek hirdetése. Emiatt néha komoly vitákba is keveredik. Visszatérő témája, hogy az ATV miért hív be kormánypárti politikusokat, mert szerinte ez azt jelenti, hogy a tévé fideszes lett. Ilyenkor általában az ott dolgozók teszik helyre Kovács M.-et, aki ezekre már nem tud reagálni.

Kovács M. közösségi térben való működését figyelve egyértelműen látszik, hogy valójában egy politikai aktivista, aki egyetemen tanít. Kovács M. egy tavalyi választási bejegyzésében maga vallotta be, hogy nem is találkozik olyannal, és nem ismer olyan embert, akinek más véleménye lenne, mint az övé. Ezután értetlenkedett egy sort azon, hogy a Fidesz-KDNP szövetség a szavazatok több mint 48 százalékát szerezte meg, miközben neki egyetlen kormánypárti ismerőse sincsen – írja a lap.

lokal.hu
 • Szomorú séta ezzel a Gergővel
  Azt, hogy máris zöldebb és szabadabb lett a főváros, szép szülővárosom, nem kérdés, azt csak a hülye nem érzi.
 • Karácsony Kommün
  Hát igen, nagy pártokhoz, vagy egy fővároshoz azért komoly vezetők is kellenek, kellenének. S ha nincsenek, jön a szakadék.
 • Kocsis Máté: az Országgyűlés nem cirkusz vagy állatkert
  A parlamenti képviselőkre vonatkozó fegyelmi szabályok szigorítására tett javaslatot a Fidesz-KDNP – közölte a nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.
 • Kihalhat a magyar nyelv?
  Lesz-e magyar nyelv a 30. században? És ha igen, milyen? Megértenénk vagy a szókincsváltozás miatt ez eleve elképzelhetetlen? Eőry Vilma, Pomozi Péter és H. Tóth Tibor nyelvészekkel, a Magyarságkutató Intézet munkatársaival a várható változásokról és nyelvünk helyzetéről beszélgettünk a magyar nyelv napja alkalmából.
 • Nemzeti stadiont kap a magyar labdarúgó válogatott
  Már csak két nap van hátra az újjászületett Puskás Ferenc Stadion megnyitásáig. Pénteken a Magyarország-Uruguay meccsel avatják fel az új, többfunkciós Puskás Arénát. Csaknem 68 ezer ember szurkol majd a nyitómérkőzésen, ahol egyúttal a 2018-ban visszavonult Gera Zoltánt is elbúcsúztatják, a Real Madrid pedig sztárvendégeket küld az ünnepélyes megnyitóra.
MTI Hírfelhasználó