Szél, Hadházy: a Momentum-tagság "nem került napirendre"
Utoljára frissítve: 2019. május 30. 09:21
2019. május 28. 13:52

A világhálón az európai parlamenti választás után elterjedt a közlés, mely szerint a Lehet Más Politika (LMP) két korábbi politikusa, jelenleg független országgyűlési képviselő: Szél Bernadett és Hadházy Ákos kérte fölvételét a Momentumba.

Megkeresésünkre mindketten elektronikus levélben egyértelműen közölték, hogy ez az állítás nem felel meg a valóságnak.

A Momentum sajtóosztálya szerdán válaszolt kérdésünkre: "Szél Bernadett és Hadházy Ákos a közös értékek és víziók mentén támogatják a Momentumot és a párt programját - és mivel sok közös pont van, ezért az utóbbi időben a közös munka elég gyakorivává vált. De Szél és Hadházy Momentum párttaggá válása egyelőre nem került napirendre" - írta Németh Gyöngyvér sajtóreferens.

gondola
 • A Demokrácia Védvonal
  A mintegy 175 kilométer hosszú, 4 méter magasra tervezett létesítmény nem csupán műszaki jelentőségű.
 • Mikulássapkás hazugság
  Amerikában kezdték el ezt a hazugsághadjáratot évtizedekkel ezelőtt. Egy svéd reklámgrafikus egy híres üdítőitalhoz rajzolta le Santa Claus-t. Az ő Szent Kolozsuk eleve reklámfigura. Egy üdítőitalt ünnepelnek Szent Miklós helyett.
 • Varga Judit: Eljött a keresztény-konzervatív zöld politika ideje
  Eljött a keresztény-konzervatív zöldpolitika ideje, Európának olyan klímapolitikát kell folytatnia, amely nem a legszegényebb országokra terheli a klímasemleges gazdasági átállás költségeit – szögezi le Varga Judit igazságügy-miniszter a Politico című, európai ügyekkel foglalkozó hírportálon hétfőn megjelent véleménycikkében.
 • Mit üzent Győr az ellenzéknek?
  Véget ért az ellenzéki oldalon az a hurráoptimizmus, ami a tavalyi októberi önkormányzati választás után alakult ki, a győri eredmény bizonyítja, hogy a kormánypártok támogatottsága továbbra is stabil, míg az ellenzék nem szerzett új szavazókat - minderről politológusok beszéltek az Origónak a vasárnapi jelentős Fidesz-győzelmet hozó győri voksolást követően. Dézsi Csaba András nemcsak megőrizte a korábbi Fidesz-KDNP-tábort, hanem jelentősen bővítette is.
 • Csaknem 2800 koronavírus-fertőzött - karantén Bécsben és Zürichben is
  Egyre hevesebben terjed a koronavírus. A kórokozó már több mint egytucatnyi országban 2794 embert fertőződött meg. Kínában már 80 halálos áldozata van. Továbbra sincs magyar érintettje a koronavírusnak, mint azt az InfoRádióban Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára elmondta.
MTI Hírfelhasználó