II. Zengzetes találkozás..!
Fidesz: Aktuális ügyekről Jobbik: Kiterjeszti a kormány a népességcserét? DK: Az újpestieknek is jár saját kórház!
2019. június 10. 16:04

A hagyományokhoz híven, június első parlamenti találkozóját is „bemelegítésként” harcos napirend előtti felszólalások színesítették.  Az ellenzék bőszen támadta a kormányt, melynek jelesei „pajzsot” tartottak, ám a „kardhasználatról” sem feledkeztek meg.  

 

 

Legutóbbi csatájukról, a tapsokat és szolidabb „beszólásokat” is jelezve tudósítunk. – Kellemes tallózást!

Aktuális ügyekről…

 BÖRÖCZ LÁSZLÓ, (Fidesz): - Képviselőtársaim! Rekordrészvétel mellett rekordgyőzelmet arattunk! (Moraj az ellenzék soraiban.) Ez a választás a Fidesz-KDNP-nek nagyon erős felhatalmazást adott, ez pedig kötelez minket arra, hogy a magyar emberek akaratát képviseljük és érvényesítsük mind Brüsszelben, mind idehaza. Köszönjük mindenkinek, aki élt demokratikus jogával és elment szavazni, de különösen köszönjük a támogatást azoknak, akik a Fidesz-KDNP listáját és ezen keresztül a közös és egymás tiszteletén alapuló Európa építését támogatták!

- Képviselőtársaim! A magyarok világosan kimondták: Brüsszelben változást szeretnének, olyan európai vezetőket akarnak látni, akik nem megszervezni, hanem megállítani akarják a bevándorlást! Olyan vezetőket szeretnének az európai intézmények élére, akik tisztelik az európai nemzeteket, és meg akarják védeni a keresztény kultúrát! A magyarok olyan vezetőket akarnak, akiknek mindig az európai emberek érdekei lesznek az elsők. Magyarország megválasztott európai parlamenti képviselőinek pártállástól függetlenül a magyar emberek érdekeit kell képviselniük Brüsszelben, nem pedig Brüsszel érdekeit Magyarországon. A magyar választók ezt várják el! Bár az előzmények alapján nincs okunk, de bízzunk a pozitív változás lehetőségében. A Fidesz-KDNP európai képviselői erős felhatalmazást és erős mandátumot kaptak arra, hogy képviseljék a magyar emberek akaratát és Orbán Viktor hétpontos programját a bevándorlás megállításáért az Európai Parlamentben. Az emberek felhatalmaztak minket, hogy küzdjünk a bevándorlás megállításáért, a nemzetek Európájáért, a keresztény kultúra megvédéséért. Ezt fogjuk tenni! Nekünk Brüsszelben is Magyarország az első, és mindenkivel együtt fogunk működni, aki meg akarja állítani a bevándorlást.

- A minden korábbinál magasabb európai parlamenti választási részvétellel Magyarország azt bizonyította, hogy európai nemzet, európai ország, Európában van a helyünk. Európa a mi hazánk is, ezért meg akarjuk védeni, és változtatni akarunk rajta, hogy minden nemzet, minden európai polgár büszkén és biztonságban élhessen az öreg kontinensen! Az eredményből egyértelmű, hogy a magyar emberek nem értenek egyet Brüsszel bevándorláspárti politikájával és azzal sem, hogy az ellenzék beállt a bevándorláspárti erők mögé. A Fidesz meghallgatja az embereket, és politikusaink a kampányokban és azon kívül is párbeszédet folytatnak a választókkal. Mi ebből dolgozunk, azt képviseljük, amire a magyar emberektől megbízást kaptunk! A balliberális ellenzéki pártoknál ez valahogy fordítva működik: ők általában kitalálják vagy megálmodják, mi a jó az embereknek, akkor is, ha ők ezzel nem értenek egyet. Persze, ez nem zavarja őket, és ha a választásokon az emberek ezt a tudomásukra hozzák, akkor sem ők a hibásak, hanem a szavazó állampolgárok, akik nem értik meg rejtett tehetségüket. A magyarok azonban nem kérnek az ellenzék bevándorláspárti politikájából! A kampányban is érezhető volt, hogy az emberek az ellenzékkel elégedetlenek.

- A választás a kormányt erősítette meg! Az ellenzéken belül most olyan erők kaptak nagyobb támogatást, amelyek 2002 és 2010 között kormányoztak, és akkor tették tönkre az országot. Nem lehet elégszer elmondani: Gyurcsány Ferenc és a követői már akkor csődbe vitték az országot, amikor még a nagy gazdasági világválságnak híre-hamva sem volt. Ők voltak azok is, akik elsőként követelték a magyar határt védő kerítés lebontását. A DK európai parlamenti képviselői pedig a Szocialisták és a Demokraták Progresszív Szövetsége frakciójában maradnak a következő európai parlamenti ciklusban is. Ezzel Gyurcsányék megerősítik a szövetségüket a bevándorláspárti erőkkel, őket szolgálják majd az új európai parlamentben is. Gyurcsány itthon, Gyurcsányné meg az EP-ben fogja Brüsszel birodalmi törekvéseit képviselni! (Varju László: Dobrev Klára! Próbáld megjegyezni!) Az a céljuk, hogy Magyarországra erőltessék a bevándorlók betelepítését…(Varju László: Tudod, tanulni kell!)…a keresztény kultúra és a nemzeti szuverenitás feladását a balliberális progresszió és az önhittség tébolyában. (Németh Szilárd István: Kádár, Apró, Dögei. - Taps a kormánypártok soraiban.) 

Kiterjeszti a kormány a népességcserét?

Z. KÁRPÁT DÁNIEL, (Jobbik): - Tisztelt Ház! Egy látszólag unalmas vitát folytathatnánk le a gazdaságvédelmi akciótervről, amely annál fontosabb kérdéseket tartalmaz, de lássuk be, a szélesebb közvéleményt annyira azért nem hozza lázba. Hozzáteszem: a kormányzat részleges beismerése számomra szimpatikus, a munkára rakódó terhek, sőt a foglalkoztatásra rakódó terhek együttes csökkentése igenis elvezethetne a gazdaságélénkítés felé. Az áfacsökkentések tekintetében is nem arra kellene csak elindulni, amerre a kormány megy a szálláshelyek áfatartalmának csökkentése tekintetében, hanem bizony az egész magyar építőipar, a gyermeknevelési cikkek, az alapvető élelmiszerek áfacsökkentése irányába is. Ebben az akciótervben ugyanis szerepel egy hajmeresztő elgondolás, ez pedig a vállalkozások munkásszálló-építésének… (Rétvári Bence: Kinek furcsa, hajmeresztő?)…kiterjesztése, tehát azon idegen munkaerő importját célzó akcióterv kiterjesztése, amelyet a kormány eddig is, sajnálatos módon, óriási sikerekkel folytatott.

- De ha már gazdaság, kezdjük azzal a kevéssel, amiben egyetértünk. Egyetértünk abban, hogy reális célokat kell kitűzni. Szerintem nem Orbán Viktor 2030-as, „Ausztriát utolérjük” ígérete a reális célkitűzés. Nem véletlen, hogy Matolcsy György néhány nappal később 2050-re tette az „Ausztriát utolérjük” ígéretet. Szerintem a magyar bérek rendezése lehet csak egy reális alternatíva tíz éven belül! A béruniós koncepciónak megfelelően a magyar munkabérek lassú felzárkóztatása, a multicégekkel kötött stratégiai szerződések újratárgyalása lehet az az út, amely egyértelmű változást hoz a magyar polgárok mindennapi komfortérzetében, itthonmaradási szándéka tekintetében, azt illetően, hogy mennyire tudják és akarják a magyar jövőt Magyarországon építeni, mert nekünk erről lenne kötelességünk beszélni, minden másról csak harmadlagosan. Szeretném azt is megjegyezni, hogy Orbán Viktor szaúd-arábiai kampányakciója és a különböző miniszterei egyes kiszólásai, ahol azzal kívánták a működő tőkét Magyarországra csábítani, hogy itt kellőképpen alacsonyak a bérek, illetve kellőképpen rugalmas a munka törvénykönyve, tökéletes öngólt jelentenek egy magára valamit is adó nemzetállam számára, ugyanis egy lakosságcsere, egy népességcsere a vége.

- Tisztelt Ház! Több mint 600 ezer honfitársunk jórészt kényszerből külföldre távozott, nagyon sokan vissza sem tudnak, vagy ami még rosszabb helyzet, már nem is akarnak visszatérni, és eközben jóval százezer fölött jár az Orbán-kormány által engedélyezett módon, legalizált módon idehívott, idehozott és később idetelepített vendégmunkások, idegen munkások, ha úgy tetszik, migráns munkások létszáma. Önök a szavak szintjén vallják én a tettek szintjén is: Magyarország boldogulása a magyar reprodukció kérdése és következménye, nekünk nem idegenből kell pótolni a munkaerőtömegünket és az erőforrásainkat, hanem bizony saját erőből! Éppen ezért utasítom el a kormányzat betelepítési akciótervét, munkásszállók tömegét emelik idegen munkások számára, akik először csak megjelennek itt, először csak a kisközértben cirill betűs táblák fognak figyelmeztetni arra, hogy sokan vannak itt.

- Képviselőtársaim! Nem így kezdődött Németországban, a török vendégmunkások megjelenése idején? Nem ez torkollott egy társadalmi kataklizmába évtizedekkel később? Valóban nem veszik ezt önök észre? Valóban úgy gondolják, hogy a magyar gazdaság megmentése az idegen munkaerő importján alapul? Elképesztő gondolat ez, miközben több mint 600 ezer magyar honfitársunk, akikért önök felelősek, itt vannak Magyarországon, inaktív módon a falvakban, a feketegazdaságba kényszerítve, a szürkegazdaság szélén, minimális legális jövedelmet kapva kézbe, és nagyon sokan tisztázatlan utakon. Ezeknek az embereknek kellene segíteni, hogy teljesen tiszta körülmények között a fehérgazdaságban tudják azt tenni, amire hivatottak: építeni ezt az országot, építeni ezt a hazát. De önök az út szélén hagynak komplett társadalmi csoportokat, kiengednek Magyarországról nagyon értékes tömegeket, akik amúgy szeretnének itt boldogulni, de nem feltétlenül új építésű CSOK-os házzal, hanem adott esetben egy tisztességes bérlakásprogrammal, tisztességes munkabérekkel, a gyermeknevelés valódi támogatásával, nem csak retorikailag, - ehhez képest idegen munkaerő tömegét importálják ide! Persze nem új ez a terv: már egy 2017-es kormányrendeletük megágyazott a tömeges munkaerőimport munkásszálló-építési programjának, ezt kívánják most kiterjeszteni!

- Arra szólítom fel tehát önöket, hogy ne járuljanak hozzá a szervezett népességcseréhez; tegyék lehetővé a kivándorlás gondolatával kacérkodók számára az itthonmaradást és állítsák le a munkaerőimportot, mert Magyarország sikere nem múlhat idegen erőforrásokon, csak a saját erőnkből lehetünk sikeresek! (Taps a Jobbik, szórványos taps az LMP padsoraiból.)

***

TÁLLAI ANDRÁS, (pénzügyminisztériumi államtitkár): - Képviselőtársam! Mindenekelőtt határozottan szeretném kijelenteni, hogy semmilyen lakosságcsere, népességcsere, betelepítés nem folyik Magyarországon! (Z. Kárpát Dániel: Az a több mint százezer ember meg a kötvényesek…)  Javaslom önnek, hogy a lakosságcsere fogalmát tanulmányozza és azt is javaslom önnek, hogy második világháború környékén született könyveket olvassa el, és ott fog találkozni a tervezett és egyezményszerű lakosságcserével.

- Ez felháborító! Azt gondolja az ember, hogy az európai parlamenti választás, a 6 százalékos küszöb, amely azt is jelentheti, hogy esetleg a következő választáson már nem tud itt felszólalni a parlamentben, a Jobbikot elgondolkodtatja, hogy befejezi a hangzatos hazugságait, amikkel eddig is kampányolt, amikkel ezt az eredményt érték el az európai parlamenti választáson. (Z. Kárpát Dániel: Államtitkár Úr! KSH-adat! Nem szakmai érv, hogy ki mennyit ért el a választáson! Válaszoljon a kérdésre!)

- És most térjünk rá a lényegre! A gazdaságvédelmi akciótervet, ön támogatja és pozitívnak tartja. (Z. Kárpát Dániel: Egyes elemeit támogatom, igen. A hazugságait nem támogatom!)  Szeretnék én is kiemelni egyet belőle. A hatéves bérmegállapodás alapján a szociális hozzájárulási adó kettő ponttal fog csökkenni 2019. július 1-jétől, ezzel lényegében az élőmunkaerő-költségek fognak tovább csökkenni. Sorolhatnám a kedvezményeket, mind-mind azt szolgálja, hogy a vállalkozások fejlesztéseiket, beruházásaikat meg tudják valósítani, munkahelyeiket meg tudják tartani, illetve azokat tudják bővíteni. Kiemelkedő az ország életében például a közfoglalkoztatási rendszer kialakítása, aminek a célja egyértelműen az, hogy átvezessük a munkavállalókat a versenyszférába. Ez egy sikeres program, számokkal szeretném alátámasztani: 2016 első negyedévében például a közfoglalkoztatottak száma 223 ezer fölött volt, most, 2019 első negyedévében ez a szám 102 700, azaz ez azt jelenti, hogy 100 ezer közfoglalkoztatott talált a versenyszférában, a nyílt munkaerőpiacon magának állást. Ezt támasztja alá, hogy ha találkozunk polgármesterekkel, beszélgetünk velük, akkor az egyik legfőbb problémának azt mondják ma már, hogy sajnos nem tudják ellátni az önkormányzati feladataikat közfoglalkoztatottakkal, mert lecsökkent a számuk, és akik ott maradtak, azok vagy kevesen vannak, vagy nem tudják már elvégezni az önkormányzati feladatokat. De ilyen döntés, ilyen program volt a munkahelyvédelmi akciónak az átalakítása is, amelynek a lényege például az, hogy növeltük az egy főre jutó támogatás intenzitását, ahol a vállalkozások 2019-től nem 100 ezer forintig, hanem 149 ezer forintos minimálbérig vehetik igénybe az adókedvezményt. Ugyanezen program keretében ezután a munkaerőpiacra belépők támogatására fókuszál az akció, ami azt jelenti, hogy három évig jár a támogatás az adott munkáltatóknak, az első két évben 100 százalékos, míg a harmadik évben a szociális hozzájárulási adó 50 százalékát kell csak megfizetni. 

- Képviselőtársam! Sorolhatnám még a sok-sok intézkedést, ami odavezetett, hogy európai uniós szinten is a magyar foglalkoztatási adatok kiemelkedők és jók, de talán az egyik legfontosabb eredmény az, mely szerint a KSH-adatok alapján a vándorlási egyenleg immár harmadik éve pozitív: 2010 óta 88 ezer külföldön és 100 ezer itthon született magyar állampolgár tért vissza Magyarországra. A kormány intézkedéseit az eredmények, a szám szerinti eredmények alátámasztják. Ellentétben az ön véleményével, Magyarország Kormánya jó úton jár, és a magyar emberek érdekében cselekszik. Az eredmények ezt mutatják, éppen ezért ezt a politikát kívánjuk továbbfolytatni! (Taps a kormánypártok soraiban. Közbeszólás a Jobbik soraiból: Szégyen!)

Az újpestieknek is jár saját kórház!

 VARJU LÁSZLÓ, (DK): - Tisztelt Ház! Értem én, hogy ez a kormány a Honvédkórház helyére is stadiont emelne, de a kórházak és az egészségügy iránti ellenszenvük most már kezd betegessé válni! Az újpesti kórház felújítása 2010-ben fejeződött be. Önöknek nem kellett felépíteniük, nem kellett felújítaniuk, megtettük mi. Önöknek csak hagyniuk kellett volna, hogy a kórház működjön, de 2012-ben bezárták, a frissen felújított kórházat. Ha ma egy újpesti balesetet szenved és gyors ellátásra van szüksége, akkor legközelebb a zsúfolt Honvédkórházba tudják vinni, arra a sürgősségire, ahol orvos- és ápolóhiány miatt már most is vészesen alacsony a kapacitás! Az elmúlt hetekben az is megtörtént, hogy hét végén már sürgősségi esetet sem tudtak fogadni.

- Kalandos történet az Árpád Kórház fideszes, cél és értelem nélküli bezárása, hiszen évekre magára hagyták az épületet. Később hirtelen azt hazudták, hogy hajléktalanszállót csinálnak belőle beteg, idős, önellátásra már képtelen otthontalanok számára. Aztán, ahogy a hajléktalanokból is ellenség lett, most már azt mondják, hogy munkásszálló lesz belőle. Én nem vonom kétségbe, hogy a kivándorló magyarok helyére érkező külföldi vendégmunkásoknak szállást kell adni a bevándorlás elleni harc jegyében, de nem lehetünk biztosak abban, hogy ez a terv egyáltalán igaz. Már csak azért sem, mert egy évvel ezelőtt még a fideszes önkormányzat határozatban is tiltakozott az ellen, hogy miközben éppen a betelepítés zászlóvivője, ki tudja, hogy a hajléktalanszállóból munkásszálló lett az évek alatt, mármint a hazug terveikben, úgy lehet, hogy ez még a végén panzió, szálloda vagy valami ehhez hasonló lesz a fideszes oligarchák kezében. Az önök egészségügyért is felelős miniszterétől tudjuk, hogy évente 24 ezer ember hal meg azért, mert ugyan megmenthető lenne, de nem kap megfelelő ellátást! Lehet, hogy az az embertelen cinizmus áll a döntésük mögött, hogy ez a szám kisebb lesz, ha a betegek el sem jutnak a kórházig? Önökből már mindent kinézek, de abban biztos vagyok, hogy az egyik legsúlyosabb, hazánk népe ellen elkövetett fehérgalléros bűncselekmény, ha az ember egy életen át dolgozik, de amikor bajban van, amikor a legkiszolgáltatottabb, amikor orvosi ellátásra van szüksége, akkor nincs orvos, nincs ápoló, nincs műszer, nincs semmi!

- Fideszes Képviselők! Az újpestiek keresetének harmada már tizedik éve az önök által elfoglalt állam zsebében landol minden hónapban, és Újpesten kórház még sincs! Tudom, hogy önöknek nem kell aggódniuk, önök megkapják a VIP-ellátást, nem kell várniuk vizsgálatokra, műtétekre, semmire, én viszont nem a magam nevében beszélek itt, hanem az újpestiek hangján. Az újpestieknek nincs VIP-ellátásuk, nincsenek előjogaik, de nincs egy nyamvadt kórházuk sem, ahol legalább esélyük lenne arra, hogy ha bajban vannak, gyógyuláshoz jussanak. Mi nem fogjuk elfogadni, hogy az egykori négy kórházunkból ma már egy sincs meg. Nem fogjuk elfogadni, hogy egy frissen felújított kórházat vett el tőlünk a kormány, a fideszes kormány. Bármit is hazudnak, hogy mi lesz a helyén, akkor sem fogjuk elfogadni, hogy nincs kórházunk. Lehet hajléktalanszállót építeni, támogatni fogjuk, lehet munkásszállót építeni, azt is támogatni fogjuk, de itt nem erről van szó. Újpestet nem lehet kórház nélkül hagyni, önöket erre senki nem hatalmazta fel. Az önök helyi polgármestere akkor képviselné az újpestieket, ha végre kiállna értük, a kórházukért, és nem csak sportosnak titulált fideszes magánmutyizást folytatna önökkel, és a kórházügyben pedig cserben hagyja az újpestieket.

- Újra kell nyitni a kórházat, újra kell indítani a traumatológiai osztályt, az intenzív osztályt, a labort, újra egészségügyi ellátást kell vinni Újpestre! Nem akarjuk mi átélni, hogy milyen az, amikor kórház híján, mondjuk, a Honvédkórház sürgősségijére szállítanak minket, ahol azt mondják, hogy kapacitás híján nem tudnak minket ellátni. Mi, újpestiek azt követeljük, hogy vonják vissza azt a kormányhatározatot, amely munkásszállót csinált a kórházunkból! Vonják vissza, adják vissza azt, amit elvettek, nyissák ki újra az Árpád Kórházat, szervezzenek végre tisztességes ellátást, mert az újpestieknek jár a saját kórház! Ha erre nem képesek, mondjanak le! De mielőtt válaszolnak, egy pillanatra se felejtsék el, önök itt nem Varju Lászlóvalaz egykori nagyüzemi munkással, a bányásszal beszélnek, Újpest országgyűlési képviselőjéről van szó…(Németh Szilárd István: Csillebérc!   Közbeszólások, derültség a kormánypártok soraiban.)…dolgos újpesti apákkal, gyermekeikért aggódó anyákkal, újpesti nagymamákkal és nagypapákkal, Újpest népével!. Én értük vagyok itt, és amikor önök majd reagálnak, ne felejtsék el, hogy az újpestieknek reagálnak! (Taps a DK és az MSZP soraiban.)

***

RÉTVÁRI BENCE, (Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára): - Képviselő Úr! Azt sem felejthetjük el önről, hogy ön azért mégiscsak a Gyurcsány-kormányok egyik aktív politikusa, államtitkára volt. Ön igyekezett erről a korszakról elfelejtkezni, de az újpestiek emlékeznek arra az időszakra, amikor Magyarország volt az egyetlen ország az összes OECD-ország között, amikor ön államtitkár volt, amikor Gyurcsány Ferenc miniszterelnök volt, ahol csökkentek az egy főre jutó egészségügyi kiadások.  Nem volt még egy ilyen ország, csak az önök által akkor irányított Magyarország volt az az OECD kimutatása szerint, ahol csökkent az egészségügyre fordított összegek, miközben 2010 óta, mióta önök ellenzéki oldalon vannak, azóta a 7. legnagyobb arányban nőtt. (Gréczy Zsolt: Lesz kórház, vagy nem lesz kórház?)  Az önök idejében egyedül csökkent, a Fidesz-KDNP-időszakban viszont a 7. legnagyobb arányban emelkedett. Ez annak is köszönhető, hogy önök elvettek az egészségügyből is, Újpesten is és mindenhol máshol is, összesen 600 milliárd forintot. Önök felszámoltak Újpesten és országszerte összesen 16 ezer aktív ágyat! (Varju László: Ti zártátok be a kórházakat!)

- Képviselő Úr! Ön most új aktív ágyakat ígért Újpesten is és máshol is…(Varju László: Melyiket hagyjátok meg?)…új ágyakat ígért az a politikus, aki annak a kormánynak volt az államtitkára, amelyik a magyar emberektől, a magyar betegektől 16 ezer aktív ágyat elvett, és mindemellett pedig 6 ezer egészségügyi dolgozót el is bocsátott. (Gréczy Zsolt: Most zárt be a gyermek sürgősségi!)  Miközben ön most azt mondja, hogy kevés a Honvédkórházban az orvos vagy az ápoló, aközben önök 6 ezer orvost és ápolót bocsátottak el, csak azért, mert az IMF-től vagy máshonnan a barátaik, ismerőseik, tanácsadóik azt mondták, hogy el kell bocsátani ezeket az embereket.

- Képviselő Úr! Az ön aggodalma nem valós, azt csinálja, amit László Imre képviselőtársa ezelőtt egy héttel. Fel vannak osztva önök között a kerületek, mindegyik kerület nevében majd fölszólalnak önök a következő hetekben még az önkormányzati választásokig, és ki-ki elmondja, hogy milyen szép ígéretei vannak a saját kerületében az egészségügyi ellátásra, miközben a saját időszakukban nem nyitottak, hanem zártak. (Varju László: Ti zártátok be a kórházakat!)  Bezárták a svábhegyi gyerekkórházat, ám akkor ön nem szólalt föl, hogy újra kellene nyitni. Bezárták indoklás nélkül az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézetet. (Gréczy Zsolt: Nyitjátok újra, vagy mi lesz?)  Ön akkor nem szólalt fel államtitkárként, hogy meg kellene őrizni vagy újra kellene nyitni. Önök az óriási szakmai presztízsnek örvendő Szabolcs utcai kórházat, ahova nyilván Újpestről is azért átjártak, bezárták. (Varju László: Mi lesz az újpesti kórházzal?) Az OPNI is egy országos intézet volt, bezárták, de ön akkor nem szólalt fel, hogy nem kéne bezárni vagy újra kéne nyitni.

- Képviselő Úr! Ön beszélt az édesanyákról. Az édesanyák számára…(Németh Szilárd István: Schöpf-Merei!)… Budapesten, és nemcsak Budapesten, hanem egész Közép-Magyarországon, egy óriási biztonságot jelentett…(Varju László: Mi lesz az újpesti kórházzal? Melyiket nyitjátok meg?)…hogy ha bármi komplikáció van a szülés környékén, akkor a Schöpf-Merei Ágost Kórházba és Anyavédelmi Központba el tudtak menni. Ma már nem tudnak elmenni! (Gréczy Zsolt: Miért nem nyitjátok meg?)  Nekem is több ismerősöm volt, akinél egy kórházban elkezdődött a szülés, és amikor komplikáció volt, átvitték oda, és ennek köszönhető…(Gréczy Zsolt: Nyisd meg!)…több gyermek egészsége. (Gréczy Zsolt: Nyisd meg!)  Önök pedig, amikor ön államtitkár volt, az önök politikai csapata egy az egyben bezárta! (Gréczy Zsolt: Miért nem nyitjátok meg?)

- Az újpesti ellátás, amikor önök 2010 előtt kormányon voltak, először is lett volna egy terv, egy manuális tömbnek a kialakítására. Önök ezt a pénzt onnan elvették, és belerakták a 4-es metró építésébe. Tudjuk, hogy a 4-es metró ügye a legnagyobb korrupciós ügy Magyarország történetében és nem mi mondjuk, hanem az OLAF. (Varju László: Ehhez az újpesti kórháznak mi köze van?)  Önök az újpesti emberek egészségügyi ellátásának fejlesztési pénzét vették el és odarakták a legnagyobb korrupciós ügyükbe, ami lehet, hogy Közép-Európában is a legnagyobb korrupciós ügy! (Gréczy Zsolt: Nem vetted észre, hogy az ügyészség megszüntette a nyomozást?)  Önöknek akkor az volt a fontos, hogy onnan pumpálják ki a közpénzt. Önök 173 ágyat szüntettek meg Újpesten. Ön, aki most felszólal, hogy több ágyra van szükség…(Varju László: Bezártátok a kórházat!)…az önök kormányzása alatt a szülészet-nőgyógyászattól elvettek 55 ágyat…(Gréczy Zsolt: Ti zártátok be! Indoklás nélkül bezártátok!)…az urológiai osztálytól elvettek 30 ágyat, a belgyógyászatról elvettek, 60 ágyat…(Varju László: A Fidesz egy kórházbezáró kormány!)…és ön most itt feláll a parlamentben…(Varju László: Kórházbezáró kormány!)... és azt mondja, hogy több aktív ágyra lenne ott szükség! (Varju László. Tíz éve ezt csináljátok!)

- Képviselő Úr! Önök elvettek a TVK-n keresztül 899 millió forintot ettől a kórháztól éves szinten. Ha pedig 2010-ig összeadjuk, hogy mit vontak el az újpesti betegellátásból...(Gréczy Zsolt: Lesz kórház Újpesten? Mondd már ki!)…azt láthatjuk, hogy 3,5 milliárd forintot vontak ki! Ezzel állították olyan pályára a kórházat, hogy egyre kevésbé tudjon…(Varju László: Olyan pályára, hogy nincs kórház Újpesten!)…gazdálkodni! Ezzel szemben mi az „Egészséges Budapest” programban pontosan sok-sok száz millió forintot, félmilliárd forintot újpesti szakrendelő fejlesztésére, egynapos sebészetre, informatikai fejlesztésre fordítottunk. (Varju László: Még a Honvédkórházban sincs sürgősségi ügyelet!)  Én magam voltam ott, körbejártam a szakrendelő-vezetővel, s láttam, hogy szintről szintre milyen fejlesztések fognak megvalósulni. (Gréczy Zsolt: Lesz kórház Újpesten vagy nem?) Tehát míg önök 3,5 milliárd forintot elvettek…(Gréczy Zsolt: Lesz kórház Újpesten?)…osztályokat zártak be azzal, hogy aktív ágyakat vontak el, és csökkentették folyamatosan a támogatást...(Varju László: Lesz kórház Újpesten?)…mi ezzel szemben fejlesztjük az újpesti ellátást… (Varju László és Gréczy Zsolt folyamatosan ismétlik: Lesz kórház Újpesten vagy nem?)…fejlesztjük egynapos sebészettel és sok minden mással is! (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

Bartha Szabó József
  • Az amerikai recept nem másolható
    Szakítanunk kell azzal széles körben elterjedt nézettel, amely szerint az alapító atyák, az unió létrehozói alulról építkező, a nemzetek szuverenitására épülő, konföderatív európai közösség létrehozásában gondolkodtak. Ez az állítás nem állja meg a helyét, sőt inkább az ellenkezője az igaz.
  • Salvini: a Conte-kormány elárulta Olaszországot
    Giuseppe Conte miniszterelnök "eladta" Olaszország szuverenitását és gazdasági érdekeit, és ezért "Macron és Merkel vállveregetését" érdemelte ki. Conte azért nyitotta meg a kikötőket, mert "ezt ígérte az EU-nak, és ezért cserébe ismét kormányon maradhatott" - hangoztatta Salvini. Megjegyezte, hogy a Conte-kormány ezzel nem "Salvini, hanem 60 millió olasz ellen" cselekszik.
  • A szélsőség "úgynevezett magyar értékekről" nyerített
    Nincsenek magyar értékek, a magyar etnikum semmivel sem járult hozzá a kontinens gazdagításához az elmúlt ezeregyszáz évben.
MTI Hírfelhasználó