Mikor elindul a vonat
2019. június 11. 00:19

„Felelős európai döntéshozóként azért kell dolgoznunk, hogy ne legyen sokkal drágább, sokkal nehezebb és sokkal kevésbé biztonságos környezetkímélő módon élni” - fogalmazott a frissen megválasztott EP-képviselő, Cseh Katalin.

„Tudtátok, hogy vonatozni sokkal környezetkímélőbb, mint repülni? És azt is tudtátok, hogy Budapestről Brüsszelbe vonatozni tízszer annyi időbe, négyszer annyi pénzbe és ezerszer több bürokratikus szerencsétlenkedésbe kerül, mint a fapados géppel átreppenni? Vagy arról hallottatok már, hogy a vonaton utazóknak nem jár ugyanaz az európai utasbiztosítás, mint azoknak, akik repülővel közlekednek?

Én most azért vonatozok több mint húsz órán és négy átszálláson át Brüsszelbe, hogy felhívjam erre a tarthatatlan helyzetre a figyelmet. Kövessetek instán is, ahol élőben közvetítem a történéseket! Mert vegyük tudomásul: ez nem normális. Felelős európai döntéshozóként azért kell dolgoznunk, hogy ne legyen sokkal drágább, sokkal nehezebb és sokkal kevésbé biztonságos környezetkímélő módon élni. Csak így tudjuk elérni azt, hogy minél többen gondoljanak bolygónkra és környezetünkre a hétköznapok során is!” – olvasható a frissen megválasztott EP-képviselő Facebook-bejegyzése.

Vonattal utazik Cseh Katalin Brüsszelbe, mert ez környezetbarátabb megoldás, mint a repülés

Magyar Narancs
Címkék:
MTI Hírfelhasználó