Olga nem tűri az ármánykodást
2019. június 12. 00:28

Sorra jelennek meg az írások, a tényfeltárások, a korábbi posztok levelek és a felháborodott publicisztikák melyből az rajzolódik ki, hogy finoman szólva is Gyurcsány Ferenc bizony csúnyán átverte Karácsony Gergelyt. Nem azt akarom ecsetelni, hogy ez mennyire egy aljas húzás volt egy szövetségessel szemben, akivel vált vetve, egymással hátat fordítva kellene harcolni  az Orbánnal szemben.

Ennél sokkal érdekesebb kérdés az, hogy vajon minderről tudott-e Kálmán Olga vagy ő is csak egy eszköz Gyurcsány kezében, hogy azt a titkos stratégiát végrehajtsa, amiben a háttérben mesterkedett. Míg a többiek tüntettek az MTV-ben, a rabszolgatörvény ellen és azon igyekeztek, hogy Orbán bukjon, Gyurcsány saját hatalmát megerősítő lépéseket és elvtelen alkukat tett a háttérben.

Vajon tudott-e Kálmán Olga a Gyurcsány-Karácsony paktumról? Arról a paktumról, ami kikötötte, hogy ha Karácsony nem lesz az MSZP-Párbeszéd listavezetője a DK Karácsonyt támogatja az előválasztáson?

Vajon tudott-e Kálmán Olga arról az SMS-ről, amit Gyurcsány a választások estéjén küldött Karácsonynak és kifejezte, hogy mennyire támogatja a főpolgármester-jelöltségét?

Vajon tudott-e Kálmán Olga arról, hogy a főpolgármester-jelöltségét bejelentő sajtótájékoztató előestéjén Karácsony a DK-s polgármester-jelöltekkel vacsorázott és átbeszélték a Karácsony-kampány részleteit?

Szent meggyőződésem, hogy nem, ezekről mind nem tudott Kálmán Olga. De, most már tud. S Olgát a TV-ből úgy ismertük meg, hogy nem tűri az ármánykodást, nem tűri az aljas játékokat és nem tűri az igazságtalanságokat.

Mindannyian tudjuk, hogy a napvilágot látott információk alapján ízekre szedné Gyurcsányt a stúdióban és azt a kérdést ismételgetné neki, hogy nem érzi-e, hogy átverte a szövetségesét, azt, akivel Önnek harcolnia kellene Orbán ellen?

Itt már Kálmán Olga hitelessége is a tét, amit hosszú évtizedek óta épített és megőrzött. Hogy színjáték volt e az, amit a tévében láttunk, vagy igenis van benne morális tartás és igenis tisztázni kívánja  a helyzetet. Mert a politikába a szövetségesi árulás szimbólumaként megjelenni egy igen rossz belépő.

Én nem tartom azt a legkevésbé sem kizártnak, hogy Kálmán Olgában igen komoly tartás van és azt mondja, hogy ezt így nem és ő maga fog visszalépni a főpolgármesteri-jelöltségtől. Mert igazából őt is becsapták és ha tetszik használták.

Meglátjuk, de egy biztos hogy a normális, békés és korrekt alapokon nyugvó bajtársias együttműködés, ami 2018 decemberében létrejött az ellenzéki pártok között, az Gyurcsány lépésével biztos, hogy felbomlott. Ami maradt a rossz szájíz, így vagy úgy, de minden ellenzéki szájában ott van.

hirhugo.hu
Címkék:
 • Két majom
  Az érdekes, hogy mindketten beleszóltak, mit beleszóltak, próbáltak beleavatkozni a magyar belpolitikába.
 • Hollywoodi csőcselék a demokrácia ellen
  Jót derülhetnénk rajta, de az emberiségellenes akcióban óriási a kockázat. Megszűnhet a demokrácia mint az egyik már-már utolsó rendező elv. Egy antihumánus propagandaközpont fölbérelte az agyonfizetett söpredéket, hogy hisztériázzanak a demokrácia ellen.
 • Sopronban más fesztivál is volt
  Bármekkora is ez a most dübörgő soproni VOLT fesztivál, volt itt egy másik „fesztivál” is, az még nagyobbat szólt. Ebben meg is egyezünk Soproni Horváth Lajos barátommal, kollégámmal, mielőtt nekivágunk az időutazásnak, és elindulunk a „terepre”.
 • Egy bankár rejtélyes halála
  Helmut Kohl ott és akkor elveszítette a legfőbb gazdasági tanácsadóját és „eszét”, akire, mivel a gazdaság nem tartozott a fő szakterületéhez, égetően szüksége volt.
 • Varga Judit lesz az igazságügyi miniszter
  Varga Juditot, a Miniszterelnökség európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkárát jelöli igazságügyi miniszternek Orbán Viktor miniszterelnök, miután a jelenlegi tárcavezető, Trócsányi László elfoglalja képviselői helyét az Európai Parlamentben – derült ki szerda délután.
MTI Hírfelhasználó