Rásky is vehemens
2019. június 14. 09:00

Miként fosztja meg jövőjétől Magyarországot az Orbán-rezsim címmel a Die Presse a 30 évvel ezelőtti eseményeket idézi fel a Hősök teréről, ahol felkavaró beszédet mondott Orbán Viktor, akinek beszédei ma sem kevésbé figyelemfelkeltőek.

Nagy Imre temetése alkalmából mondott szónoklatából Rásky Béla, a cikk szerzője azt emeli ki, hogy átláthatóságot és igazságot követelt az akkor még igencsak kezdő politikus. Ő is ott volt, mint egy ’56-os menekült leszármazottja Bécsből, igaz, ’persona non grata’-ként, mivelhogy szamizdat újságot szerkesztett és mozgalmi aktivistaként segítette a rendszerváltást. Orbán beszédét ugyan túl patetikusnak találta, mindenesetre reményt adott a múlttal való végleges szakításához.

Rácsodálkozik arra, hogy személyiségének ma is meghatározó jegyeit már akkor ki lehetett olvasni Orbán beszédéből, hisz radikális, vehemens volt már akkor is, aki képtelen a kompromisszumra és mindenkivel ellenkezik. Soros Györgynek köszönhetően Orbán tanulmányozhatta a magyar történelemmel és társadalommal kritikus elemzéseket, de nem tanult belőlük, sőt visszatért a múlthoz, annak tévelygéseihez és a Horthy-korszakhoz.

Autokráciájának pilléreit mutatja be a szerző, és mind a mai napig nem tudja megérteni, miként vált a rendszerkritikus Orbánból megalkuvó politikus, aki nemcsak hogy visszahozta a Kádár rendszert, de ellopta a fiatal nemzedék jövőjét is.

Így fosztja meg jövőjétől Magyarországot az Orbán-rezsim

klubradio.hu
Címkék:
  • Két majom
    Az érdekes, hogy mindketten beleszóltak, mit beleszóltak, próbáltak beleavatkozni a magyar belpolitikába.
  • Hollywoodi csőcselék a demokrácia ellen
    Jót derülhetnénk rajta, de az emberiségellenes akcióban óriási a kockázat. Megszűnhet a demokrácia mint az egyik már-már utolsó rendező elv. Egy antihumánus propagandaközpont fölbérelte az agyonfizetett söpredéket, hogy hisztériázzanak a demokrácia ellen.
MTI Hírfelhasználó