Ne a brüsszeli bürokraták határozzák meg az EU jövőjét
Fontos, hogy a jövőben ne a brüsszeli bürokraták határozzák meg az Európai Unió következő éveit, erről a miniszterelnök beszélt a Kossuth Rádió reggeli műsorában.
Utoljára frissítve: 2019. június 14. 09:48
2019. június 14. 09:05

Orbán Viktor miniszterelnök a közrádiónak nyilatkozva hangsúlyozta: olyan irányba kell terelni, mely a migráció megállítása mellett, tiszteletben tartja a nemzeteket, kiemeli a keresztény kultúra megőrzésének fontosságát és a tagállamok gazdaságpolitikai függetlenségét.

„Csak olyan dokumentumokat és olyan vezetőket fogunk támogatni, amely egyértelműen hitet tesz a migráció megállítása mellett. Amiből az is következik, hogy a migrációt támogató személyeket mint Soros György, az ő maffiaszerű hálózatát, ezeket az NGO-kat, ezeket vissza kell szorítani, kijjebb kell tolni az európai döntéshozatalból, mert túlságosan nagy befolyást gyakorolnak a brüsszeli bürokratákra, és rajtuk keresztül aztán az európai politikára. Tehát nagyon fontos, hogy olyan dokumentumot fogadjunk el, amiben szerepel a bevándorlás megállapítása” – fogalmazott a kormányfő.

A visegrádi államok érvényesíteni fogják saját szempontjaikat 

Nem lényegtelen, de másodlagos kérdésnek nevezte a miniszterelnök, hogy melyik európai pártcsaládhoz tartozik a jövőben a Fidesz.

Ezek a csoportosulások is alakulnak. Nem lehet lecövekelni egyetlen helyre, mert akkor kiszolgáltatnánk magunkat az európai politika változásainak – fogalmazott, hangsúlyozva, a magyar érdekkel összhangban kell helyet foglalnia a pártnak az európai színtéren.

Jelezte: a Fidesznek nincs helye egy olyan közösségben, amelyik bevándorláspártivá válik, elfeledkezik keresztény gyökereiről, nem tiszteli a nemzeteket, a brüsszeli bürokraták foglyává válik.

Orbán Viktor arról beszélt, hogy az uniós vezetői posztok elosztásánál a visegrádi államok érvényesíteni fogják saját szempontjaikat. Kiemelte: a politikában a fontos dolgoknál az erő számít, ennek alapját pedig az adott állam és érvei súlya adja, e két területen pedig jól áll Közép-Európa.

A családok megerősítése a cél 

A költségvetés célja a családok megerősítése, erről is beszélt a miniszterelnök. Hangsúlyozta, ennek előfeltétele a magyar gazdaság védelme.

A kormányfő kiemelte: a Magyarországnál jóval gazdagabb nyugat-európai országok gazdasága lassabban növekszik, ami a magyar növekedést is veszélyezteti, és ezért döntött a kormány a gazdaságvédelmi akciótervről.

Emlékhelyet állíthatnak a hajókatasztrófa áldozatainak

Orbán Viktor kitért a dunai hajóbalesetre is. Mint fogalmazott, az egész országot megrendítette a katasztrófa.

Kiemelte: a magyar vendégszerető nép, ezért is érintette mélyen az országot a tragédia. A kormányfő köszönetet mondott a mentésben részt vevőknek, akik – mint fogalmazott – minden tiszteletet megérdemelnek.

Orbán Viktor azt is mondta, hogy később tárgyalni szeretne a dél-koreai vezetéssel arról, hogy egy közös emlékhelyet hozzanak létre a hajókatasztrófa áldozatainak emlékére.

hirado.hu
  • Két majom
    Az érdekes, hogy mindketten beleszóltak, mit beleszóltak, próbáltak beleavatkozni a magyar belpolitikába.
  • Hollywoodi csőcselék a demokrácia ellen
    Jót derülhetnénk rajta, de az emberiségellenes akcióban óriási a kockázat. Megszűnhet a demokrácia mint az egyik már-már utolsó rendező elv. Egy antihumánus propagandaközpont fölbérelte az agyonfizetett söpredéket, hogy hisztériázzanak a demokrácia ellen.
MTI Hírfelhasználó