Az állam a legrosszabb tulajdonos...
„Az állam a legrosszabb tulajdonos” – ismételgette mantraként számos külföldről megfizetett – fölbérelt – politikus a kilencvenes években. Sokan bedőltek nekik, mert ez a külföldi propagandaközpontban megfogalmazott mondat nagyon hatásos volt. Négy évtizednyi kommunista uralom után jól hangzott.
2019. július 7. 19:03

Újra magyar állami tulajdonba került a mezőhegyesi vetőmagüzem – írta a sajtó. Aláírták a szerződést, mellyel a Limagrain Europe eladta termelési leányvállalatát, a Limagrain Hungary Kft.-t az állami tulajdonú Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt.-nek, az üzem átadás-átvétele pedig hétfőn meg is történt. 2016-ban az állam 2,1 milliárd forintért vásárolta vissza a korábban privatizált a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt.-t.

A privatizációnak nevezett kifosztás helyreállítása zajlik.

„Az állam a legrosszabb tulajdonos” – ismételgette mantraként számos külföldről megfizetett – fölbérelt – politikus a kilencvenes években. Sokan bedőltek nekik, mert ez a külföldi propagandaközpontban megfogalmazott mondat nagyon hatásos volt.

Négy évtizednyi kommunista uralom után jól hangzott.

Töredékáron kerültek idegen kézbe magyar értékek, s természetesen a kótyavetyélők bankszámlája is hízott. Luxusvillák emelkedtek ki luxusövezetekben, a kótyavetyélő politikusok rokonsága is zsírosodott, utalt át összegeket külföldi bankszámlákra is.

A stratégiai ágazatok is kalapács alá kerültek.

1995-ben és 96-ban az energiaszektort is elkótyavetyélte a hatalomra vergődött szélsőség. Döbbenetes módon itt privatizációnak hazudták azt is, amikor állami kézből állami kézbe adták a nemzet fennmaradásához nélkülözhetetlen eszközöket.

Nyugat-európai állam szerzett meg áramszolgáltató vállalatot.

Ott, Nyugat-Európában „nem tudták”, hogy az állam a legrosszabb tulajdonos. Az adott országban mind a mai napig szigorúan állami kézben van az energiaszektor. Állami cég veszi át az Algériából Nantes-ba hajóztatott hatalmas olajszállítmányokat, és „teríti” szerte az országban.

Idegen állam érdekei szerint kereskedtek az árammal a Dunántúlon.

Paksot is el akarták adni idegeneknek, hiszen „úgysem tudják kitolni az országból” – nyilatkozta akkor a közrádióban egy elmebeteg miniszter asszony. Ezért akarták a teljes termőföld-állományt is idegen kézbe játszani, hiszen a termőföldet sem tudják „kitolni az országból”.

Csak a magyar társadalmat tudják ellehetetleníteni, elpusztítani.

Lakosságcserével megsemmisíteni – ahogyan most a migrációt pártoló, szervező, külföldről megfizetett, idegenek által fölbérelt NGO-szervezetek végzik. Azok a politikusok, akik „az állam a legrosszabb tulajdonos” mantrát szajkózták, most páholyból nézik a fejleményeket.

Pedig testület elé kellene állítani ezeket.

A szélsőség által „jogelv”-nek nyilvánított elévülés éppen az alvilág alakjainak érdekeit szolgálja. A napokban egy 12 éve elkövetett gyilkosság elkövetője azért kapott csak 13 évet, mert az „időmúlás” enyhítő körülmények számított.

Holott a meggyilkoltat nem támasztotta fel az „időmúlás”.

Most a mezőhegyesi vetőmagüzem sem „időmúlás” miatt került vissza nemzeti tulajdonba, hanem 2,1 milliárd forint ellenében. Ezt a pénzt a mai nemzedékektől, ma magyar családoktól vette el az állam, hogy kifizesse az egykori kótyavetyélő privatizáció árát – a tanulópénzt.

„Az állam a legrosszabb tulajdonos.”

Ki kell nyomozni, hogy ezt a külföldi propagandaközpontban megfogalmazott mondatot kik ismételgették az 1990-es években, és még később is. Föl kell lapozni a sajtót, és meg kell állapítani, kik hazudták bele a társadalom képébe ezt a gyilkos mondatot.

És felelősségre kell vonni ezeket.

Az elévüléstől, az „időmúlástól” függetlenül testület elé kell állítani a társadalom félrevezetőit. Tisztázni kell, ki adta ukázba nekik, hogy ezt a mondatot ismételgessék, és ezért milyen jutalmat kaptak. Hogyan zajlott a propagandaakciók megszervezése.

Kik hívták be ezeket tévéműsorokba, hogy ezt elmondassák velük.

A tévéműsorok hogyan voltak érdekeltté téve, hogy ezt a hazugságot minél többször elmondassák az erre fölbéreltekkel. Kik ellenőrizték, kik értékelték, hogy elegendő alkalommal elhangzott-e a mondat, és eléggé elhitető volt-e a hazug politikus arckifejezése, hanghordozása.

Kaptak-e dicséretet, külön jutalmazást a hazug politikusok.

Vagy esetleg megdorgálták-e, és belső közönség előtt gyakoroltatták velük a mondatot: „Az állam a legrosszabb tulajdonos.” Előfordult-e, hogy lecseréltek politikusokat, mert nem tudták elég meggyőzően a kamerába hazudni, hogy „Az állam a legrosszabb tulajdonos.”

Kik ismételgették ezt?

A demokrácia kiteljesítéséhez nélkülözhetetlen feltétel, hogy a társadalom megtudja: kik és milyen ellenszolgáltatásért mantrázták nyilvánosan több mint egy évtizeden át: Az állam a legrosszabb tulajdonos.

Kovács G. Tibor

 

Kovács G. Tibor
 • A nyugat-európai liberálisok vallása a hungarofóbia
  Annyira nem bigottak, hogy ezért a vallásért Husz Jánosként a máglyára menjenek. Nem akarnak mártírok lenni, noha a mártír legyőzhetetlen ellenfél. Az ő vallásuk másról szól. Vallásuk másik fontos rítusa ugyanis: sorakozás a kasszánál.
 • Horror bohózat a párizsi ügyészségen
  Noha maguk a rendőrök sem mernek behatolni a város jó néhány területére, az ügyészség egy sokkal súlyosabb bűncselekménnyel foglalkozik: a német WDR köztelevízió 37 éves munkatársa szerint Giscard d'Estaing a párizsi irodájában rögzített interjú során háromszor is megérintette a fenekét.
 • Trianon 100 - Vérző Magyarország 10. rész
  Sorozatunk végén egy kicsit megpihenünk. Csak képeket nézünk és emlékezünk. Szép régi magyar képeket, szép régi magyar emlékeket. Nézünk, emlékezünk és nem felejtünk. Nem, nem, soha.
 • Már épül a Magyar Zene Háza üvegfala
  Már épül a Magyar Zene Háza egyes szakaszokon 12 méter magas, vízszintes szerkezeti osztás nélküli, egybefüggő homlokzati üvegtáblákból álló homlokzati üvegfala, amely a maga nemében egész Európa legnagyobbja lesz.
 • Magyarország elsőként fogja megszüntetni a különleges jogrendet
  Magyarország sikeresen zárta le a koronavírus elleni védekezés első szakaszát, amelyet követően az uniós tagállamok között elsőként fogja megszüntetni a különleges jogrendet - jelentette ki Varga Judit igazságügyi miniszter az EUObserver című brüsszeli hírportálon csütörtökön megjelent írásában.
MTI Hírfelhasználó