Dobrev Klára ugrotta a legnagyobbat
2019. július 12. 00:20

Karácsony Gergely a legnépszerűbb ellenzéki politikus, legalábbis ez jött ki a Medián felméréséből, írja a hvg.hu. A június 28-a és július 2-a között készített felmérés szerint Karácsony a hatodik listán, előtte csak kormánypárti politikusok vannak. A zuglói polgármester népszerűsége az előző felmérés óta 33-ról 37 százalékra (a budapestiek körében 32-ről 38 százalékra) nőtt, lekörözve ezzel Márki-Zay Pétert, aki a legutóbbi 34 pont után most csak 29-et ért el. Ezzel a hódmezővásárhelyi polgármester a hetedikről a tizenhatodik helyre esett vissza.

A legnagyobbat viszont a Brüsszelbe menők ugrották: Dobrev Klára, a DK EP-képviselője 6 százalékpontos népszerűség-növekedést könyvelhet el, a momentumos Cseh Katalin szorosan a nyomában jár a maga 5 százalékpontos ugrásával. Ezzel a két politikus a lista alsó-középmezőnyébe került.

A Medián Puzsér Róbertről is megkérdezte az embereket, ő azonban nem lett sokkal népszerűbb, ugyanúgy a lista végén foglal helyet, ahogy a legutóbbi felméréskor is.

Karácsony a legnépszerűbb ellenzéki politikus

magyarnarancs.hu
Címkék:
  • Soros legyőzte Budapestet
    Lehet persze hőbörögni, lehet hisztériázni meg reggelig antiszemitázni, mondom, hogy lehet, de ettől még a Hálózat kiválóan teljesített.
  • Budapest felett az ég
    Visszajöttek, akik annyira hiányoztak, visszajöttek, akikért megint rajongunk. Gyurcsány és az SZDSZ.
MTI Hírfelhasználó