Dobrev Klára ugrotta a legnagyobbat
2019. július 12. 00:20

Karácsony Gergely a legnépszerűbb ellenzéki politikus, legalábbis ez jött ki a Medián felméréséből, írja a hvg.hu. A június 28-a és július 2-a között készített felmérés szerint Karácsony a hatodik listán, előtte csak kormánypárti politikusok vannak. A zuglói polgármester népszerűsége az előző felmérés óta 33-ról 37 százalékra (a budapestiek körében 32-ről 38 százalékra) nőtt, lekörözve ezzel Márki-Zay Pétert, aki a legutóbbi 34 pont után most csak 29-et ért el. Ezzel a hódmezővásárhelyi polgármester a hetedikről a tizenhatodik helyre esett vissza.

A legnagyobbat viszont a Brüsszelbe menők ugrották: Dobrev Klára, a DK EP-képviselője 6 százalékpontos népszerűség-növekedést könyvelhet el, a momentumos Cseh Katalin szorosan a nyomában jár a maga 5 százalékpontos ugrásával. Ezzel a két politikus a lista alsó-középmezőnyébe került.

A Medián Puzsér Róbertről is megkérdezte az embereket, ő azonban nem lett sokkal népszerűbb, ugyanúgy a lista végén foglal helyet, ahogy a legutóbbi felméréskor is.

Karácsony a legnépszerűbb ellenzéki politikus

magyarnarancs.hu
Címkék:
 • Egy félrecsúszott Jeanne d’Arc
  Az már messziről is látszik, hogy ennek a témának két fontos vetülete van, kár, hogy erről az autentikus 168 óra megfeledkezett, vagy legalábbis összekevert.
 • Életben akar maradni – rasszista!
  A híres brit történész, Paul Johnson már 1983-ban megírta: „Ám a hetvenes évekre az ENSZ korrupt és demoralizált szervezet lett, és rosszul átgondolt beavatkozásaival inkább előmozdította, mint gátolta a kegyetlenséget.” (A modern kor, XX. Század Intézet, 2000.; 793. oldal)
 • Egy félrecsúszott Jeanne d’Arc
  Az már messziről is látszik, hogy ennek a témának két fontos vetülete van, kár, hogy erről az autentikus 168 óra megfeledkezett, vagy legalábbis összekevert.
 • Szellemi erőforrásaink kiaknázása
  Külföldi hungarológiai műhelyekre van szükség, hogy a még meglévő jóindulatú külföldi kutatóknak legyen hova fordulniuk, ha Magyarországról tudni akarnák az igazságot. Nem panaszkodni kell, hogy a külföldiek nem ismernek minket, hanem tenni is kellene ez ellen.
 • „Churchilli fordulat” előtt áll Boris Johnson
  A várakozásoknak megfelelően Boris Johnson volt brit külügyminisztert, London egykori polgármesterét választották a kormányzó brit Konzervatív Párt új vezetőjévé a távozó Theresa May miniszterelnök utódjaként.
MTI Hírfelhasználó