Dobrev Klára ugrotta a legnagyobbat
2019. július 12. 00:20

Karácsony Gergely a legnépszerűbb ellenzéki politikus, legalábbis ez jött ki a Medián felméréséből, írja a hvg.hu. A június 28-a és július 2-a között készített felmérés szerint Karácsony a hatodik listán, előtte csak kormánypárti politikusok vannak. A zuglói polgármester népszerűsége az előző felmérés óta 33-ról 37 százalékra (a budapestiek körében 32-ről 38 százalékra) nőtt, lekörözve ezzel Márki-Zay Pétert, aki a legutóbbi 34 pont után most csak 29-et ért el. Ezzel a hódmezővásárhelyi polgármester a hetedikről a tizenhatodik helyre esett vissza.

A legnagyobbat viszont a Brüsszelbe menők ugrották: Dobrev Klára, a DK EP-képviselője 6 százalékpontos népszerűség-növekedést könyvelhet el, a momentumos Cseh Katalin szorosan a nyomában jár a maga 5 százalékpontos ugrásával. Ezzel a két politikus a lista alsó-középmezőnyébe került.

A Medián Puzsér Róbertről is megkérdezte az embereket, ő azonban nem lett sokkal népszerűbb, ugyanúgy a lista végén foglal helyet, ahogy a legutóbbi felméréskor is.

Karácsony a legnépszerűbb ellenzéki politikus

magyarnarancs.hu
Címkék:
 • Az állam a legrosszabb tulajdonos...
  „Az állam a legrosszabb tulajdonos” – ismételgette mantraként számos külföldről megfizetett – fölbérelt – politikus a kilencvenes években. Sokan bedőltek nekik, mert ez a külföldi propagandaközpontban megfogalmazott mondat nagyon hatásos volt. Négy évtizednyi kommunista uralom után jól hangzott.
 • Két majom
  Az érdekes, hogy mindketten beleszóltak, mit beleszóltak, próbáltak beleavatkozni a magyar belpolitikába.
 • Bogár László: A dollár agóniája
  A hatvanas évek végére kiderült, hogy a korlátlanul a világra ömlesztett globális hatalompénz is elinflálódik. Így az európai ipari hatalmak egyre idegesebben fészkelődtek, hogy dollártömegeiket aranyra válthassák.
 • A Hunyadiak emlékezete Szegeden
  Szeged is, miként az ország egésze, ezer szállal kötődik a Hunyadiakhoz. Szeged-Alsóvároson házuk volt, számos diplomáciai, közéleti esemény kapcsán is számos alkalommal megfordult városunkban János és fia Mátyás király is.
 • A magyar-ukrán kapcsolatok javulásában vagyunk érdekeltek
  Magyarország azt szeretné, ha az ukrán hatalom úgy tekintene a kárpátaljai magyarságra, mint erőforrásra, amely Ukrajnát erősíti, és elősegíti a magyar-ukrán kapcsolatok rendezését.
MTI Hírfelhasználó