Az Alaptörvény talajáról képviseljük a magyar álláspontot
Egy bemutatkozó interjút tett közzé a kormány az újonnan kinevezett igazságügyi miniszterrel, Dr. Varga Judittal. Ebben elmondta a legfontosabb terveit.
2019. július 12. 20:46

Dr. Varga Judit, aki ma a Parlamentben letette a miniszteri esküt - képünkön! - a jövőre nézve és beszámolt arról is, hogy a migráció megállítására, a keresztény kultúra, a keresztény értékek védelmére, illetve a nemzetek kölcsönös együttműködésére és tiszteletére épülő politikát kíván folytatni.

Dr. Varga Judit igazságügyi miniszter a videóban elmondta, hogy a miniszterelnök arra kérte, hogy a jövőben segítse megnyerni az európai uniós vitákat.

A miniszter asszony beszámolt arról is, hogy az Európai Uniós ügyek mellé megkapta az igazságügyi tárcát és így: Az Alaptörvény talaján állva tudjuk képviselni az európai uniós vitákban a magyar álláspontot."

Varga Judit kifejtette, hogy kihívást jelent az is, hogy a törvények rendkívül magas számát próbálják csökkenteni és a törvények és a rendeletek közötti egészséges arányt beállítani. 

Véleménye szerint a legfontosabb, hogy a versenyképességet segítsék a jogszabályok: Egy vállalkozás heti öt napjából ne menjen el kettő arra, hogy adminisztrál, és az állampolgároknak is a mindennapi életén könnyítsünk az adminisztráció csökkentésével" - mondta el a miniszter.

Varga Judit kijelentette, hogy rendezni kívánja az igazságügyi dolgozók bérhelyzetét, amelyre a miniszterelnök úrtól ígéretet kapott.

De az általa követni kívánt politikáról is beszélt: A májusi választásokon a magyar választók egyértelmű felhatalmazást adtak a kormánynak, hogy képviselje azt az uniós politikát, amely a migráció megállítására, a keresztény kultúra, a keresztény értékek védelmére, illetve a nemzetek kölcsönös együttműködésére és tiszteletére épül. Ezt a politikát fogom folytatni" - mondta el Varga Judit.  

origo.hu
Címkék:
  • Szomorú séta ezzel a Gergővel
    Azt, hogy máris zöldebb és szabadabb lett a főváros, szép szülővárosom, nem kérdés, azt csak a hülye nem érzi.
  • Karácsony Kommün
    Hát igen, nagy pártokhoz, vagy egy fővároshoz azért komoly vezetők is kellenek, kellenének. S ha nincsenek, jön a szakadék.
MTI Hírfelhasználó