Az Alaptörvény talajáról képviseljük a magyar álláspontot
Egy bemutatkozó interjút tett közzé a kormány az újonnan kinevezett igazságügyi miniszterrel, Dr. Varga Judittal. Ebben elmondta a legfontosabb terveit.
2019. július 12. 20:46

Dr. Varga Judit, aki ma a Parlamentben letette a miniszteri esküt - képünkön! - a jövőre nézve és beszámolt arról is, hogy a migráció megállítására, a keresztény kultúra, a keresztény értékek védelmére, illetve a nemzetek kölcsönös együttműködésére és tiszteletére épülő politikát kíván folytatni.

Dr. Varga Judit igazságügyi miniszter a videóban elmondta, hogy a miniszterelnök arra kérte, hogy a jövőben segítse megnyerni az európai uniós vitákat.

A miniszter asszony beszámolt arról is, hogy az Európai Uniós ügyek mellé megkapta az igazságügyi tárcát és így: Az Alaptörvény talaján állva tudjuk képviselni az európai uniós vitákban a magyar álláspontot."

Varga Judit kifejtette, hogy kihívást jelent az is, hogy a törvények rendkívül magas számát próbálják csökkenteni és a törvények és a rendeletek közötti egészséges arányt beállítani. 

Véleménye szerint a legfontosabb, hogy a versenyképességet segítsék a jogszabályok: Egy vállalkozás heti öt napjából ne menjen el kettő arra, hogy adminisztrál, és az állampolgároknak is a mindennapi életén könnyítsünk az adminisztráció csökkentésével" - mondta el a miniszter.

Varga Judit kijelentette, hogy rendezni kívánja az igazságügyi dolgozók bérhelyzetét, amelyre a miniszterelnök úrtól ígéretet kapott.

De az általa követni kívánt politikáról is beszélt: A májusi választásokon a magyar választók egyértelmű felhatalmazást adtak a kormánynak, hogy képviselje azt az uniós politikát, amely a migráció megállítására, a keresztény kultúra, a keresztény értékek védelmére, illetve a nemzetek kölcsönös együttműködésére és tiszteletére épül. Ezt a politikát fogom folytatni" - mondta el Varga Judit.  

origo.hu
Címkék:
 • Életben akar maradni – rasszista!
  A híres brit történész, Paul Johnson már 1983-ban megírta: „Ám a hetvenes évekre az ENSZ korrupt és demoralizált szervezet lett, és rosszul átgondolt beavatkozásaival inkább előmozdította, mint gátolta a kegyetlenséget.” (A modern kor, XX. Század Intézet, 2000.; 793. oldal)
 • Putyin téved, a liberalizmus nem elavult, hanem...
  Az úgynevezett „liberalizmus” ma is világhatalomra törekszik, éppúgy, ahogy egykor a világ egyhatodát uraló kommunizmus. Ebben is hasonlít egymásra a „liberalizmus” és a kommunizmus.
 • Felavatták Hunyadi János zimonyi szobrát
  Hunyadi János egész életét a haza védelmére és az oszmán hadak kiűzésére tette fel, az általa vezetett nándorfehérvári diadalt követően a béke és az újjáépítés korszaka következhetett – hangsúlyozta Áder János köztársasági elnök hétfőn a Belgrádhoz tartozó Zimonyban, ahol szerb hivatali kollégájával, Aleksandar Vuciccsal együtt vett részt Hunyadi János szobrának felavatásán.
 • Donáth Anna az EP-ben: Ennél már nincs lejjebb
  Donáth megfontolás nélkül elhiszi azt, hogy egész Európa szerint a Fidesz patás ördög, ezért csak ki kell mondani a bűvös szót, hogy ez a képviselő „fideszes”, és máris mindenki szörnyülködve nyomja meg a NEM gombot.
 • A zöldek eltitkolnak valamit
  Akik azt állítják, hogy a klímaváltozás komolyabb fájdalom, áldozat és lemondás nélkül, jelenlegi életmódunk pusztán környezettudatos finomhangolásával megállítható, azok eltitkolnak valamit a választók elől.
MTI Hírfelhasználó