Kezdődik a Maccabi Európa Játékok Budapesten
A szervezők szerint ez Magyarország legnagyobb multisport eseménye. Nem csak európai zsidó sportolók, hanem más földrészekről is érkeztek Budapestre, körülbelül háromezer résztvevőre számítanak – számolt be az M1 Híradója.
2019. július 29. 11:30

Minden készen áll a kezdésre, a következő tíz napban Budapest lesz a házigazdája a 15. Maccabi Európa Játékoknak. Negyven országból csaknem háromezer versenyző érkezik, akik 24 sportágban küzdenek meg egymással.

A szervezők szerint magyar érmek elsősorban a küzdősportokban és vízilabdában várhatók, de bridzsben, vívásban és futsalban is sikeres magyar szereplésben bíznak. A központi helyszín a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Ludovika Campusa, ahol például a kosárlabda, tollaslabda, vagy a pingpong meccsek zajlanak majd. A szervezők a sportversenyek mellett vallási és kulturális programokkal is készülnek. Közép- és Kelet-Európa első közösségi központjaként, a Bálint Ház is bemutatkozik.

Fritz Zsuzsa igazgató szerint a hazai zsidóság számára kiemelkedő jelentőségű az, hogy Budapesten rendezik a játékokat. A 15. Maccabi Európa Játékok augusztus 7-ig tartanak. A hivatalos megnyitó kedden az Új Hidegkuti Nándor Stadionban lesz, ahol fővédnökként Áder János köztársasági elnök mond majd beszédet.

M1
Címkék:
  • Gulyás: második gazdaságvédelmi akciótervet kíván a kormány elfogadni
    Várhatóan öt százalék körül alakul a magyar gazdaság idei növekedése - mondta Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.
  • A hősök nem halhatnak meg
    Meghalt az Öregisten, és mi öltük meg – állapítja meg Nietzsche a 19. század végén. Lassan meghalnak a hőseink is, és mi hagyjuk lemészárolni őket, ha engedünk a liberálfasizmus végtelen terjeszkedésének, ha tétlenül nézzük a szabadosság antikultúrájának hegemóniáját az ifjúság körében. Pesszimista kultúrdiagnózis a nyugati létforma jövőjéről.
  • Reneszánszát éli a gyógynövénytermesztés Magyarországon
    A gyógynövények gyűjtésének, termesztésének és feldolgozásának több évszázados hagyományai vannak hazánkban. Az egészségtudatos életmód elterjedésével a gyógynövénykészítmények reneszánszukat élik.
MTI Hírfelhasználó