Most mutasd meg! - helyi érték mobilon
A Lakitelek Népfőiskola pályázatot hirdetett „Most mutasd meg!” címmel, amelynek célja, hogy lehetőséget biztosítson a Kárpát-medencében élő 18 év alatti, a filmezés műfaja iránt érdeklődő fiataloknak a környezetükben lévő helyi érték bemutatására egy általuk mobiltelefonon készített rövidfilm segítségével.
2019. július 31. 17:35

Előnyben részesülnek azok a filmek, amelyek települési értéktár bizottság által bejegyzett értékekről szólnak. Azokat a filmeket is várják, amelyek egy a filmkészítő számára fontos, a településre jellemző szellemi vagy épített örökségről, mesterről, ételről, italról, tárgyról, közösségről, minőségi teljesítményről, gyűjteményről, kulturális értékről szólnak.

Pályázati feltételek:
- egy alkotó legfeljebb egy, mobiltelefonon készített rövidfilmmel pályázhat,
- a film legfeljebb 2 perc időtartamú lehet,
- a pályázat kiírásban megjelenő Jelentkezési lap pontos kitöltése,
- a jelentkezési lap és a pályamű határidőben való beérkezése,
- a beérkezett fájl címének tartalmaznia kell a cím rövidítését, a készítője nevét, a települése nevét, valamint életkorát. pl.: tataihimzes_kalicsboglarka_tatabanya_16ev,

- a beküldött e-mail egy filmet és egy jelentkezési lapot tartalmazhat,

- a filmet mp4 formátumban kell elkészíteni.
 
A filmet és a hozzá tartozó jelentkezési lapot 2019. szeptember 30-áig e-mailben a studio@nepfolakitelek.hu címre kérik megküldeni.
 
A pályázat díjai:
I.díj: 150.000 Ft
II. díj: 100.000 Ft
III. díj: 50.000 Ft
 
A díjakon kívül a felkért zsűrinek lehetősége lesz 50 db 20.000 Ft-os különdíjat adományozni.
A beküldött pályamunkákat szakmai zsűri bírálja el. 

A díjátadó rendezvény helyszíne és időpontja: Lakiteleki Népfőiskola, 2019. november 28.

A díjak nyerteseit emailben november 15-éig értesítik.
A jelentkezési lap a Népfőiskola Alapítvány honlapjáról letölthető: www.nepfolakitelek.hu
 
A pályázat védnöke: Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke
 

gondola
 • Rebrov nem "A Nagy Edző"
  Rebrov nem „A Nagy Edző”. Ezt a vereség utáni erőlködő nyilatkozatai is érzékeltették. Nem ő lesz az, aki magyar klubsikert emel a jövő Európájában. De talán most regenerálódik, talán csapatot formál a következő mérkőzésekre.
 • Lebegtetés a Fenyő-gyilkosság ügyében
  Nem zárható ki, hogy újabb száztizenegy év elteljen, és valaki valahol cikket írjon, így kezdve: „Százharmincegy év telt el a Margit körút és a Margit utca sarkán elkövetett Fenyő-gyilkosság óta…”
 • Kampányrajt - Megszólaltak a pártok
  Az ellenzék teljes összefogásra vonatkozó stratégiája megbukott, hatalmas kudarccal indulnak az önkormányzati választáson, és míg a kormánypártokat az építkezés, addig az ellenzéket háborúskodás, békétlenség, gyűlölet jellemzi - jelentette ki Kósa Lajos.
 • Szent István-napi gondolatok
  Ennek a vitának egy másik része a Szent Istvánt követő Nyugathoz közeledés és a nemzeti önállóság ma is időszerű és gyakran félreértett vagy félremagyarázott ellentéte.
 • Több halálutat is átépítenek
  Hamarosan négysávos úttá építik át az M1-es és az M7-es egy-egy viszonylag rövid, de annál balesetveszélyesebb leágazását. Az M70-est az év végén, az M15-öst jövő tavasszal adják át a forgalomnak. Dolgoznak a kivitelezők több országos főút bővítésén is, ahol ma még sok baleset történik.
MTI Hírfelhasználó