Most mutasd meg! - helyi érték mobilon
A Lakitelek Népfőiskola pályázatot hirdetett „Most mutasd meg!” címmel, amelynek célja, hogy lehetőséget biztosítson a Kárpát-medencében élő 18 év alatti, a filmezés műfaja iránt érdeklődő fiataloknak a környezetükben lévő helyi érték bemutatására egy általuk mobiltelefonon készített rövidfilm segítségével.
2019. július 31. 17:35

Előnyben részesülnek azok a filmek, amelyek települési értéktár bizottság által bejegyzett értékekről szólnak. Azokat a filmeket is várják, amelyek egy a filmkészítő számára fontos, a településre jellemző szellemi vagy épített örökségről, mesterről, ételről, italról, tárgyról, közösségről, minőségi teljesítményről, gyűjteményről, kulturális értékről szólnak.

Pályázati feltételek:
- egy alkotó legfeljebb egy, mobiltelefonon készített rövidfilmmel pályázhat,
- a film legfeljebb 2 perc időtartamú lehet,
- a pályázat kiírásban megjelenő Jelentkezési lap pontos kitöltése,
- a jelentkezési lap és a pályamű határidőben való beérkezése,
- a beérkezett fájl címének tartalmaznia kell a cím rövidítését, a készítője nevét, a települése nevét, valamint életkorát. pl.: tataihimzes_kalicsboglarka_tatabanya_16ev,

- a beküldött e-mail egy filmet és egy jelentkezési lapot tartalmazhat,

- a filmet mp4 formátumban kell elkészíteni.
 
A filmet és a hozzá tartozó jelentkezési lapot 2019. szeptember 30-áig e-mailben a studio@nepfolakitelek.hu címre kérik megküldeni.
 
A pályázat díjai:
I.díj: 150.000 Ft
II. díj: 100.000 Ft
III. díj: 50.000 Ft
 
A díjakon kívül a felkért zsűrinek lehetősége lesz 50 db 20.000 Ft-os különdíjat adományozni.
A beküldött pályamunkákat szakmai zsűri bírálja el. 

A díjátadó rendezvény helyszíne és időpontja: Lakiteleki Népfőiskola, 2019. november 28.

A díjak nyerteseit emailben november 15-éig értesítik.
A jelentkezési lap a Népfőiskola Alapítvány honlapjáról letölthető: www.nepfolakitelek.hu
 
A pályázat védnöke: Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke
 

gondola
 • Gyurcsányi fordulat: igazat mondott
  A gyurcsányi cél ez volt: „visszaadni a baloldalnak a hitét, hogy megcsinálhatja, hogy nyerhet. Hogy nem kell lehajtani a fejét ebben a kurva országban. Hogy nem kell beszarni Orbán Viktortól…” Mi fűtötte? Az, hogy „ történelmet csinálok. Nem a történelemkönyveknek, arra szarok.”
 • Pluralizmus Ismét Működésben – PIM
  Ez itt a kérdés – Otthonosabbá tenni a magyar világot. Ezzel a címmel készített negyvenperces beszélgetést az M5-ös művelődési köztelevízió a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával, Demeter Szilárd székelyföldi íróval, költővel, filozófussal.
 • Áder: a türelem életeket ment!
  Az államfő a közmédiában sugárzott beszédében azt kérte, "most ne az legyen a kérdés, hogy mi mindenünk nincs, hanem az, hogy kik vannak nekünk, hogy kikért kell türelmesnek lennünk". Úgy fogalmazott, egy korlátok közé szorított húsvét közeleg, amely nem a közös ünneplésről, hanem a segítségnyújtásról, a köszönetnyilvánításról, a türelemről szól.
 • Most a legerősebb fegyver az önuralom
  Orbán Viktor a járványról szólva arról is beszélt, látja, hogy vannak olyan országok, amelyek már "kifelé kandikálnak", ő viszont Magyarországon még nem látja "a fényt az alagút végén".
 • Nagyobb mértékben nőtt a fertőzöttek és az elhunytak száma
  Müller Cecília közölte: az elmúlt 24 órában a korábbinál kicsit nagyobb mértékben nőtt az igazolt fertőzöttek száma, de az emelkedés jelentős részét a Pesti úti idősek otthonában kialakult góc okozta.
MTI Hírfelhasználó