Most mutasd meg! - helyi érték mobilon
A Lakitelek Népfőiskola pályázatot hirdetett „Most mutasd meg!” címmel, amelynek célja, hogy lehetőséget biztosítson a Kárpát-medencében élő 18 év alatti, a filmezés műfaja iránt érdeklődő fiataloknak a környezetükben lévő helyi érték bemutatására egy általuk mobiltelefonon készített rövidfilm segítségével.
2019. július 31. 17:35

Előnyben részesülnek azok a filmek, amelyek települési értéktár bizottság által bejegyzett értékekről szólnak. Azokat a filmeket is várják, amelyek egy a filmkészítő számára fontos, a településre jellemző szellemi vagy épített örökségről, mesterről, ételről, italról, tárgyról, közösségről, minőségi teljesítményről, gyűjteményről, kulturális értékről szólnak.

Pályázati feltételek:
- egy alkotó legfeljebb egy, mobiltelefonon készített rövidfilmmel pályázhat,
- a film legfeljebb 2 perc időtartamú lehet,
- a pályázat kiírásban megjelenő Jelentkezési lap pontos kitöltése,
- a jelentkezési lap és a pályamű határidőben való beérkezése,
- a beérkezett fájl címének tartalmaznia kell a cím rövidítését, a készítője nevét, a települése nevét, valamint életkorát. pl.: tataihimzes_kalicsboglarka_tatabanya_16ev,

- a beküldött e-mail egy filmet és egy jelentkezési lapot tartalmazhat,

- a filmet mp4 formátumban kell elkészíteni.
 
A filmet és a hozzá tartozó jelentkezési lapot 2019. szeptember 30-áig e-mailben a studio@nepfolakitelek.hu címre kérik megküldeni.
 
A pályázat díjai:
I.díj: 150.000 Ft
II. díj: 100.000 Ft
III. díj: 50.000 Ft
 
A díjakon kívül a felkért zsűrinek lehetősége lesz 50 db 20.000 Ft-os különdíjat adományozni.
A beküldött pályamunkákat szakmai zsűri bírálja el. 

A díjátadó rendezvény helyszíne és időpontja: Lakiteleki Népfőiskola, 2019. november 28.

A díjak nyerteseit emailben november 15-éig értesítik.
A jelentkezési lap a Népfőiskola Alapítvány honlapjáról letölthető: www.nepfolakitelek.hu
 
A pályázat védnöke: Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke
 

gondola
 • A Demokrácia Védvonal
  A mintegy 175 kilométer hosszú, 4 méter magasra tervezett létesítmény nem csupán műszaki jelentőségű.
 • Mikulássapkás hazugság
  Amerikában kezdték el ezt a hazugsághadjáratot évtizedekkel ezelőtt. Egy svéd reklámgrafikus egy híres üdítőitalhoz rajzolta le Santa Claus-t. Az ő Szent Kolozsuk eleve reklámfigura. Egy üdítőitalt ünnepelnek Szent Miklós helyett.
 • Lehetetlen megvalósítani az Európai Egyesült Államok vízióját
  Az európai parlamenti választás kampányában az Európai Egyesült Államokban látta a jövőt a baloldal egy része. Fricz Tamás politológus azonban úgy gondolja ez lehetetlen, tekintettel arra, hogy az Egyesült Államok történelme teljesen eltér az úgynevezett öreg kontinensétől.
 • Világszerte növelni kell az agrárium hatékonyságát
  Tovább kell javítani a mezőgazdasági termelés hatékonyságát az élelmiszer-ellátás biztosításához, mert egyre növekszik a világ népessége, az erőforrások viszont folyamatosan szűkülnek – hangsúlyozta Nagy István agrárminiszter szombaton Berlinben a Globális Élelmezési és Mezőgazdasági Fórumon (GFFA).
 • Hetvenöt éve robbantották fel Budapest hídjait
  Budapest ostroma a második világháborúban 1944. december 25-től 1945. február 13-ig folyt. A halottak száma százezer fölé emelkedett, romhalmazzá váltak értékes épületek, és a főváros hídjai is megsemmisültek. A visszavonuló német csapatok 1945. január 18-án robbantották fel az Erzsébet királynéról elnevezett átkelőt, a Lánchidat és a Margit híd addig még álló három budai nyílását.
MTI Hírfelhasználó