Rettegtek a nők Donáth Lászlótól?
Egy tanú elmondása alapján főként a fiatal, vékony testalkatú lányokat zaklatta a korábbi szocialista politikus, Donáth László.
2019. augusztus 12. 10:14

Donáth László egyik lehetséges áldozatának férje a TV2 Tények című műsorában arról számolt be a hét végén, hogy az intézményben jelenleg is lelkészként dolgozó egykori MSZP-s politikus már évek óta zaklatja a Gaudiopolis Békásmegyeri Evangélikus Szeretetház női alkalmazottait. Szavai szerint bár jelezték az intézmény vezetésének a történteket, az otthon nem tett semmit. A férfi elmondta: a lelkész félelmet keltett a feleségében és a szeretetotthon más női alkalmazottaiban, akik, amikor meghallották Donáth hangját, gyakran elbújtak előle.

Elmondása alapján főként a fiatal, vékony testalkatú lányokat zaklatta a korábbi szocialista politikus. – Egy alkalommal Donáth […] a nejemet két kézzel megragadta, a falhoz szorította, majd szorongatni kezdte a nyakát. Mindezt orvosi vizsgálat is bizonyítja – mondta az áldozat férje. Mint ismert: a Budapesti Rendőr-főkapitányság június 13-án rendelt el nyomozást szexuális zaklatás és kényszerítés miatt. Közben Donáth László lánya, Donáth Anna értelmezhetetlen választ adott apja szexuális zaklatási ügyével kapcsolatban a TV2-nek, amikor egy sajtótájékoztatón kérdezték a témáról.

Mint ismert, a Momentum európai parlamenti képviselője korábban elítélően beszélt a szexuális visszaélésekről, és több alkalommal is megszólalt a zaklatások és a #metoo-mozgalom kapcsán. – A #metoo-mozgalom azért fontos, mert rávilágított a szexuális zaklatás témájára, és ennél is mélyebbre ásott, kiemelve, hogy nem lehet egyértelműen definiálni a zaklatást, mert annak határa minden embernél máshol van. Onnantól kezdve, ha valaki a komfortzónámba belép, én erre azt mondom, hogy ez sok, a másik pedig erről nem vesz tudomást, az zaklatás – hangoztatta két hónappal ezelőtt Donáth Anna.

Magyar Nemzet
 • Rebrov nem "A Nagy Edző"
  Rebrov nem „A Nagy Edző”. Ezt a vereség utáni erőlködő nyilatkozatai is érzékeltették. Nem ő lesz az, aki magyar klubsikert emel a jövő Európájában. De talán most regenerálódik, talán csapatot formál a következő mérkőzésekre.
 • Lebegtetés a Fenyő-gyilkosság ügyében
  Nem zárható ki, hogy újabb száztizenegy év elteljen, és valaki valahol cikket írjon, így kezdve: „Százharmincegy év telt el a Margit körút és a Margit utca sarkán elkövetett Fenyő-gyilkosság óta…”
 • A siker titka, hogy sikerült lejönni az izmus alapú politizálásról
  Azért sikeresek a mai napig a rendszerváltó politikusok Magyarországon, mert nem absztrakt elvek mentén, hanem az ország érdekében politizálnak - mondta a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára szombaton Balatonszárszón.
 • Kampányrajt - Megszólaltak a pártok
  Az ellenzék teljes összefogásra vonatkozó stratégiája megbukott, hatalmas kudarccal indulnak az önkormányzati választáson, és míg a kormánypártokat az építkezés, addig az ellenzéket háborúskodás, békétlenség, gyűlölet jellemzi - jelentette ki Kósa Lajos.
 • Szent István-napi gondolatok
  Ennek a vitának egy másik része a Szent Istvánt követő Nyugathoz közeledés és a nemzeti önállóság ma is időszerű és gyakran félreértett vagy félremagyarázott ellentéte.
MTI Hírfelhasználó