Rettegtek a nők Donáth Lászlótól?
Egy tanú elmondása alapján főként a fiatal, vékony testalkatú lányokat zaklatta a korábbi szocialista politikus, Donáth László.
2019. augusztus 12. 10:14

Donáth László egyik lehetséges áldozatának férje a TV2 Tények című műsorában arról számolt be a hét végén, hogy az intézményben jelenleg is lelkészként dolgozó egykori MSZP-s politikus már évek óta zaklatja a Gaudiopolis Békásmegyeri Evangélikus Szeretetház női alkalmazottait. Szavai szerint bár jelezték az intézmény vezetésének a történteket, az otthon nem tett semmit. A férfi elmondta: a lelkész félelmet keltett a feleségében és a szeretetotthon más női alkalmazottaiban, akik, amikor meghallották Donáth hangját, gyakran elbújtak előle.

Elmondása alapján főként a fiatal, vékony testalkatú lányokat zaklatta a korábbi szocialista politikus. – Egy alkalommal Donáth […] a nejemet két kézzel megragadta, a falhoz szorította, majd szorongatni kezdte a nyakát. Mindezt orvosi vizsgálat is bizonyítja – mondta az áldozat férje. Mint ismert: a Budapesti Rendőr-főkapitányság június 13-án rendelt el nyomozást szexuális zaklatás és kényszerítés miatt. Közben Donáth László lánya, Donáth Anna értelmezhetetlen választ adott apja szexuális zaklatási ügyével kapcsolatban a TV2-nek, amikor egy sajtótájékoztatón kérdezték a témáról.

Mint ismert, a Momentum európai parlamenti képviselője korábban elítélően beszélt a szexuális visszaélésekről, és több alkalommal is megszólalt a zaklatások és a #metoo-mozgalom kapcsán. – A #metoo-mozgalom azért fontos, mert rávilágított a szexuális zaklatás témájára, és ennél is mélyebbre ásott, kiemelve, hogy nem lehet egyértelműen definiálni a zaklatást, mert annak határa minden embernél máshol van. Onnantól kezdve, ha valaki a komfortzónámba belép, én erre azt mondom, hogy ez sok, a másik pedig erről nem vesz tudomást, az zaklatás – hangoztatta két hónappal ezelőtt Donáth Anna.

Magyar Nemzet
  • "...a gyanúsítottat agyonlőtték"
    Jött arra valaki, gyanúsnak találták, és lelőtték. Lehet, hogy háromgyerekes, a családjáról példamutatóan gondoskodó, kollégáival kedves agysebész volt az illető, de rosszkor jött rossz helyre: a rendőrök „gyanúsítottnak” minősítették, és ártalmatlanították.
  • Politikai stabilitás mint érték
    Az SZDSZ is megtorpedózta az 1996-os világkiállítást. A szélsőséges párt akkor bebizonyítatta, hogy komoly tényező az országban, nagy kárt tud okozni neki.
MTI Hírfelhasználó